Er hjemmet mitt i fare for kakerlakker?

Enkelt sagt, kakerlakker er ekle! Å se en krype over disken eller gulvet kan gi deg skjelvinger. Den dårlige nyheten er at vanligvis når du ser en kakerlakk, er det mange flere som gjemmer seg et sted i hjemmet ditt. Hvis det ikke er ille nok, kan kakerlakker også sette deg og dine kjære i fare. Selv om du bare mistenker et angrep, samarbeid med skadedyrkontroll for å bli kvitt kakerlakker for godt.

Hvorfor kakerlakker er et problem for huseiere

Kakerlakker kan forårsake betydelige problemer for mennesker, spesielt siden de ofte kan gå ubemerket hen i lange perioder. Kakerlakker er nattaktive og eksperter på å holde seg ute av syne, men du kan oppdage dem etter mørkets frembrudd, spesielt hvis angrepet er godt etablert. Disse insektene gjemmer seg i trange, fuktige rom og kan ofte finnes i veggsprekker, under vasker, avløp, skap, varmtvannsberedere, pantries, bak kjøleskap og under stabler med papir eller pappesker.

Kakerlakker kan sende allergener inn i miljøet gjennom spytt, avføring og kroppsdeler. Allergiene kan variere fra typisk irritasjon til alvorlige allergier og astmaanfall. Selv om du bare ser én kakerlakk, har du sannsynligvis å gjøre med et enda mer betydelig angrep. Kakerlakker bærer også mange patogener som kan overføres til mennesker. Disse sykdommene inkluderer blant annet dysenteri, kolera, spedalskhet, pest, salmonella og gastroenteritt.

Fem feil huseiere gjør for å tiltrekke seg kakerlakker

Kakerlakker kommer inn i hjemmene av en rekke årsaker. De kan komme inn i hjemmet ditt gjennom hull i nærheten av rør og ventiler, sprekker og sprekker, og ved å hake en tur på gjenstander som bringes inn i hjemmet ditt. De fem vanlige feilene huseiere gjør som tiltrekker kakerlakker til hjemmet deres inkluderer:

 • Skittent oppvask i vasken og smuler på benkene og gulvet
 • Søppel i avdekkede søppeldunker
 • Dyremat utelatt over natten
 • Overflødig fuktighet
 • Enkle inngangspunkter

Å opprettholde et rent hjem kan bidra til å forhindre kakerlakker i hjemmet ditt. Kakerlakker er alltid på utkikk etter nye matkilder og steder å gjemme seg. Selv de minste huseiere bør aldri ignorere selv de mest små kakerlakkangrepene kan være utfordrende å overvinne. Den beste måten å forhindre problemene forbundet med kakerlakker er å holde dem borte fra hjemmet ditt i utgangspunktet.

Hvordan kan jeg forhindre at kakerlakker kommer inn i hjemmet mitt?

Å trene på renslighet er den enkleste måten å unngå at kakerlakker kommer inn i hjemmet ditt. Ved å følge disse fremgangsmåtene er du bedre i stand til å forhindre angrep:

 • Sørg for at alle hull rundt ledninger, kabler og rør er helt lukket. Tett alle inngangspunkter rundt vinduer og dører og sprekker og sprekker i yttervegger og fundamenter.
 • Opprettholdt desinfiserte forhold på kjøkken, bad, pantry og alle matoverflater.
 • Oppbevar all mat i solide binger med tettsittende lokk og inspiser maten for forurensning grundig før bruk.
 • Rydd opp drikke- og matsøl umiddelbart, og ikke la smuler ligge igjen.
 • Bli kvitt hauger i nærheten av hjemmet eller bedriften som består av rusk, kompostved, løv eller rusk der kakerlakker kan gjemme seg.
 • La aldri stå vann i vasker; reparer dryppende kraner og utette rør umiddelbart.
 • Ta ut søppel regelmessig og sørg for at utendørs søppel er godt dekket.

Viktigst, ingenting slår profesjonelle forebyggingstjenester gjennom ekspert skadedyrkontroll.

Ring proffene ved første tegn på kakerlakker i hjemmet ditt

Enten du oppdager ett eller alle kakerlakktegnene vi har listet opp ovenfor, er det bare én ting å gjøre. Like farlige og motstandsdyktige som kakerlakker er, er våre pålitelige, tidstestede profesjonelle behandlinger den mest effektive måten å eliminere dem på.

Hvis du tror du har kakerlakker i hjemmet ditt, er det på tide å ta grep. Ring profesjonell kontrolltjeneste i dag for å lære mer om hvordan våre kakerlakkkontrolltjenester fungerer eller for å planlegge en inspeksjon av hjemmet ditt.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

13 + 6 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...