vepseår

Er 2022 et vepseår?

Mye tyder på at 2022 kommer til å være et vepseår. Skadedyrbransjen synes å være enige om at det er mange tegn til at vi vil ha gode vilkår for veps i år, og dermed så kan det være aktuelt med mange bol-fjerninger i år.

Hva kan du gjøre for å forhindre at vepsen bor hos deg?

Det beste du kan gjøre er å sørge for at vepsen ikke kan bosette seg i huset ditt. Nå er det litt sendt for 2022, men fortvil ikke for vi vil dele et annet tips med deg hva du kan gjøre når du finner et vepsebol på et uønsket sted.

Uansett, sørg for at det ikke er hull i insektsnettet i vegger og takoverheng. Lukk disse. Har du begrenset tid så stapp inn litt stålull eller annet som passer og som stopper vepsen fra å komme inn.

Hindre også veps i å etablere seg i sprekker i treverk og liknende.

Hvis vepsen allerede har rukket å lage et bol så bør du bekjempe det så tidlig som mulig. Det aller enkleste er at du ikler deg noen stikksikre klær, feks skinnjakke. Deretter finner du en bærepose og går ut for å fjerne bolet ved å putte det opp i posen og lukke den så kjapt som mulig. Dette bør du gjøre en kjølig sommerkveld etter at det er blitt litt mørkt. For vepsen samler seg i bolet på natten, og spesielt når det er litt kjølig.

Du kan også bruke Permetrin spray og spraye inni bolet, men det bør du helst kun gjøre når bolet er utilgjengelig fra å putte det i en plastpose. Vepsen som kommer i retur og oppdager at du holder på å ødelegge vepsebolet kan bli ganske ugreie å ha med å gjøre.

Scroll to Top