Borettslag med 52 leiligheter fikk rask og kostnadseffektiv skadedyrbekjempelse i Oslo

Da et Oslo borettslag med 52 leiligheter sto overfor en omfattende skjeggdrageinvasjon, førte en innovativ og kostnadseffektiv løsning til en rask og vellykket kamp. Her skal vi se på hvordan dette ble løst, hvilke produkter som ble brukt og hvordan godt samarbeid gjør en slik kamp kostnadseffektiv.

Dette er saken:

  • Omfattende skjeggproblemer i et borettslag med 52 leiligheter.
  • Utfordringer med møblerte leiligheter og mange eiendeler i rommene.
  • Betydelig reduksjon av skjeggvekst etter behandling
  • Behandlingen har effekt i mange måneder
  • Prosjektet ble gjennomført raskt og effektivt på bare én arbeidsdag.
  • Å kjempe mot skjeggete drager har blitt mer kostnadseffektiv takket være ny forskning.

Borettslaget i Oslo hadde problemer med til tider store konsentrasjoner av skjeggete drager

I et borettslag i Oslo hadde 52 leiligheter problemer med skjeggete drager. Skadedyrene hadde invadert hele bygningen, med større forekomst i de nederste etasjene. Det ble foreslått en behandling for alle leilighetene, og det ble satt ut limfeller for å vurdere effektiviteten av kontrollen etter seks måneder.

Tungt møblerte leiligheter gir en større utfordring

En av de største utfordringene i dette prosjektet var at noen av leilighetene var tungt møblert, noe som gjorde behandlingen både mer tidkrevende og kostbar. Dessverre hadde noen av beboerne ikke renset eller støvsugd på forhånd, noe som kompliserte prosessen ytterligere.

Når man kjemper mot skjeggete drager i en bebodd enhet, er det ofte å bevege seg rundt og under møbler som tar lengst tid. Men det er verdt det, for behandlingen har god effekt.

“Behandlingsformen er nøye utprøvd og vurdert av Folkehelseinstituttet. Statistisk sett har metoden en målbar effekt på 80 % reduksjon etter seks uker og over 90 % etter 12 uker. Det er også påvist at så lenge det er plassert ute i leiligheten vil dette må være aktiv i 18 måneder eller mer«sier en av teknikerne som er involvert i prosjektet.

Effektiv bekjempelse av flass

Til tross for utfordringene gledet skadedyrteknikerne seg til jobben. De valgte å bruke Advion Cockroach Gel som er et forgiftet agn spesielt designet for kakerlakkermen som har vist seg å fungerer veldig bra mot flass også.

skjegg

Gelen er designet for å være svært attraktiv for skadedyrene, slik at de foretrekker det fremfor andre matkilder. Denne gelen inneholder et kraftig insektmiddel kalt indoksakarbo. Når de skjeggete dragene spiser gelen, indoxacarb påvirker nervesystemet deressom fører til det de dør.

Advion Cockroach Gel er designet for å være trygt å bruke i hjem og bedrifter så lenge det brukes riktig, er midlet en svært effektiv metode for å kontrollere og bekjempe skjeggete drager.

“Det er veldig viktig at disse agnene settes ut på rett plass og i riktig mengde, slik at skjeggdragene begynner å spise dem. Vi bruker en spesiell maskin for å legge ut nok agnpunkter”forklarer en av teknikerne.

Denne giften er ikke tillatt å selge til andre enn godkjente skadedyrteknikere. Den kan derfor ikke kjøpes her i nettbutikken av privatpersoner. På den annen side kan du kjøpe limfeller for å overvåke om du har problemer med flått, og du kan også kjøpe tørkepulver som virker mot alle insekter.

Kun én arbeidsdag for behandling av skjeggete storfe i 52 leiligheter i borettslaget

Prosjektet ble gjennomført på én lang arbeidsdag for to teknikere. Dette var mulig da vaktmesteren hjalp til ved å låse dem inn i alle leilighetene på tur, og dermed kunne teknikerne jobbe effektivt med å legge ut angrepspunktene. I det øyeblikket fôringspunktene er på plass, begynner de å tiltrekke seg skjeggete dragene, som vanlig kryper frem når det ikke er folk tilstede.

Det fine med denne formen for kamp er det agnet virker i mange månederog dermed vil både eksisterende og fremtidige generasjoner med skjeggete storfe spise maten, og dermed dø.

I tillegg er det slik at voksne individer som spiser byttet gjerne kryper tilbake i hulrommene der de bor, og de dør der. Der vil de ofte bli spist av andre voksne og fremtidige generasjoner, som da også vil bli forgiftet og dø.

Oppfølgingskontrollene viste at kontrollen fungerte som den skulle.

Rask og kostnadseffektiv kontroll av skjeggete insekter

Denne casestudien viser hvordan en innovativ, rask og kostnadseffektiv løsning kan løse et omfattende problem med skjeggete drager. Advion Cockroach Gel, riktig metode og effektivt samarbeid mellom beboere og teknikere gjorde det mulig å lykkes med å bekjempe kakerlakker i dette Oslo borettslag. Dette fungerer like bra i eneboliger, leiligheter og andre steder hvor du trenger å bekjempe disse uønskede skjeggete skapningene.

Jobben er utført av Skadedyrkontroll 1 AS, ledet av Glen Hovdal. For mer informasjon kan Hovdal kontaktes på telefonnummer: 944 58058.

Scroll to Top