Biting Flies: A View

Bitende flue er en flueart som lever av blod fra andre dyr. De kan spre sykdommer og er til sjenanse for både mennesker og dyr. Du kan finne dem over hele verden.

Bitefluene elsker varmblodige dyr. Med sine skarpe munnpartier gjennomborer de huden og drikker blod. De kan også overføre West Nile-virus, denguefeber og malaria. Noen mennesker kan få allergiske reaksjoner av å bite fluene.

Det finnes mange typer bitende fluearter, men de vil alle ha det samme: blod. Her er en kort oversikt over noen vanlige bitende fluer og deres habitater.

Biter Fluer

Å forstå habitatene til forskjellige arter kan hjelpe deg med å administrere eiendommen din, enten det er hjemme eller på jobb.

Hesteflue og Hjorteflue

De aggressive fluene til begge disse artene er veldig nært beslektet. Disse artenes hunner er bitere, og de foretrekker at det gjøres i dagslys. Antikoagulant funnet i disse fluene kan forårsake allergiske reaksjoner. Disse fluene kan overføre sykdommer til mennesker så vel som dyr, og noen ganger kan bittet bli infisert.

Hestefluer elsker sterkt sollys, så det er best å holde seg unna dem. Fordi de er sterkt mønstrede og har store øyne, er det lett å identifisere dem. De er ikke hårete som andre fluer og måler omtrent en tomme i lengde med et vingespenn på omtrent 2 ½ tommer bredt.

Hestefluer har en mindre kropp enn hjortefluer, og kroppene deres er mer gule. Vingene deres er gjennomskinnelige og de måler omtrent 1/3 tomme i lengden. Mens de foretrekker å bli die av storfe og hjort, liker de også å spise menneskeblod. Den gule fargen på huden deres ligner noe på honningbier.

Selv om de har samme tendenser som hestefluer, foretrekker hjortefluer aktive områder. Dekk til både hodet og nakken for å hindre at de biter.

Sandflue

Sandfluer De er små insekter som ligner på mygg. Munnstykket deres er piercing og de drikker blod. Lengden deres varierer mellom 1,5 og 3,5 mm. Håret deres er langt og rett med store, svarte øyne. De ser ikke ut som vanlige husfluer.

Sandflys hunn er kjent for å bite mennesker ettersom blodet deres forsyner dem med egg. Søt plantesekret og juice er også en favorittmat til sandfluen. De er ikke i stand til å fly i vinden. Du kan holde dem kjølige ved å plassere en vifte ved siden av deg hvis det er strøm. Fuglene foretrekker å bli matet om natten, når luftfuktigheten øker.

Fly Stall

Den Hundeflue, stallflue De ligner veldig på vanlig stueflue, og det er derfor de kan være så plagsomme. Størrelsen på en døgnflue er den samme, men de har et munnstykke med et fremspring som ser ut til å kunne punktere huden. En av få raser hvor både hann- og kvinneliv lever av blod er denne sjeldne arten.

Stabil flue kan dekke opptil 2 mil på jakt etter mat og er svært aggressiv mot mennesker og dyr. Stallfluer kan overføre sykdom mellom dyr. Fordi de er så vanlige, kan stallfluer ødelegge strender. Mennesker kan ikke gjøre mye for å unngå dem, annet enn å ansette et skadedyrbekjempelsesfirma.

Svarte fluer

Disse fluene er svarte i fargen og har en liten pukkel på ryggen. Disse fluene foretrekker å fly i dagslys, og de vil ofte angripe nær vertens ører eller neser. Svarte fluebitt er spesielt irriterende, men er ikke så allestedsnærværende som andre bitende fluer.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

8 + 8 =

Mus i huset? Slik håndterer du mus og rotter effektivt

Mus i huset? Slik håndterer du mus og rotter effektivt

Mus og rotter er små gnagere som ofte finnes i bygninger og boliger. De kan være skadedyr og forårsake problemer som gnaging på ledninger, ødeleggelse av mat og smitte av sykdommer. Det er viktig å håndtere mus og rotter effektivt for å unngå skade og helseproblemer....

Små sorte maur: Hva du trenger å vite og hvordan bli kvitt dem

Små sorte maur: Hva du trenger å vite og hvordan bli kvitt dem

Små sorte maur er en vanlig type maur som ofte finnes i norske hjem. Disse maurene er veldig små, vanligvis bare noen få millimeter lange, og er svarte i fargen. De er kjent for å være veldig hardtarbeidende og organiserte. Små sorte maur er også kjent for å være...

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Høsten er en tid hvor mus og rotter aktivt søker ly og mat inne i bygninger. Dette skjer spesielt når temperaturen faller, og det blir mindre mat tilgjengelig utendørs. For å unngå at gnagere inntar hjemmet ditt, er det viktig å fokusere på å sikre huset mot mus og...