Baby veggedyr og veggedyrnymfer


Skadedyr kan være vanskelig, og vi må gjenkjenne de ulike stadiene i livssyklusen deres. Veggedyr er ikke annerledes. Nymfer er det andre stadiet i livssyklusen til en veggedyr. De skiller seg fra voksne på noen få måter. Disse veggedyrene kan forårsake mye skade på søvnplanen din og din trygghet! Les videre for å lære mer om nymfer og hvordan de skiller seg fra voksne.

Nymfer er mindre

Nymfene eller “baby veggedyr” ligner på den voksne veggedyret, men er små i størrelse. Voksne veggedyr er vanligvis mellom 5 mm og 8 mm lange (ca. 1/4 tomme). Sammenlign det med nymfen, omtrent 3 mm lang (omtrent 1/8 tomme).

De har mindre mage

En annen måte å se forskjellen mellom disse skadedyrene på er ved å se på mageregionen deres. Den voksne veggedyrets bukområde er fullt og rundt. På den annen side har nymfen en mindre og flat buk siden den ikke har utviklet sin fulle kapasitet til å holde måltid.

De er brunlige

I motsetning til voksne veggedyr, er nymfer mindre og lysere i fargen. De voksne fremstår rødbrune eller mørkebrune med en liten gul markering på magen. Nymfen er en beige farge og er mer gjennomskinnelig enn voksne.

Nymfer etterlater ikke en lukt

De voksne er ganske støtende for mennesker på grunn av deres sterke og ubehagelige lukt. Nymfene har en veldig svak lukt og kan lett avvises som veggedyr. Baby veggedyr er ikke like støtende for mennesker som voksne og kan til og med bli oversett.

Nymfer kan fortsatt spre sykdom

Selv om det er sant at nymfer er mindre plagsomme enn voksne, er de fortsatt i stand til å spre sykdommer. Som sine voksne kolleger, kan baby veggedyr overføre patogener som forårsaker hudutslett, øyeirritasjon og astmaanfall. De kan også bære andre patogener, for eksempel de som forårsaker byllepest hos mennesker.

De er vanskelige å få øye på

De voksne er ganske synlige hvis du ser etter dem, men nymfer er nesten umulig å få øye på hvis du ikke vet hva du skal se etter. Nymfer etterlater tydelige “haiker”-tegn som fekale flekker på grunn av deres mindre utviklede fordøyelsessystem. Utbruddet av den varme årstiden betyr også at de er mer aktive på denne tiden.

Sluttnotat

Nymfer utgjør fortsatt en betydelig trussel mot helsen din, akkurat som deres voksne kolleger. Dessverre kan det være vanskelig å behandle et område med veggedyr fordi de er raske og vanskelige å drepe. Derfor er det så viktig å søke vår profesjonelle hjelp umiddelbart i tilfelle du mistenker at du har et angrep av veggedyr i hjemmet ditt.Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

10 + 1 =

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Høsten er en tid hvor mus og rotter aktivt søker ly og mat inne i bygninger. Dette skjer spesielt når temperaturen faller, og det blir mindre mat tilgjengelig utendørs. For å unngå at gnagere inntar hjemmet ditt, er det viktig å fokusere på å sikre huset mot mus og...

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...