Allergier og astma

[ad_1]

Mens vi har en tendens til å assosiere allergier og astma med utendørs, er vanlige husholdningsskadedyr som kakerlakker, støvmidd og gnagere også store utløsere, spesielt hos barn. Kakerlakkspytt, avføring og nedbrytende kroppsdeler inneholder for eksempel allergener som kan forverre symptomene til astma- og allergikere.

I følge Asthma and Allergy Foundation of America (AAFA) har 78 til 98 prosent av amerikanske urbane hjem et visst nivå av kakerlakker, og 97 prosent av de spurte allergikere mener et skadedyrfritt hjem er en viktig nøkkel for å forhindre astma og allergisymptomer .

Symptomer:

Allergisymptomer inkluderer kløende øyne, rennende nese, nysing, hosting, hvesing eller kortpustethet og varierer fra mindre til alvorlig. Astmasymptomer inkluderer hoste (spesielt om natten), hvesing, tetthet i brystet eller trykk og kortpustethet. Under alvorlige astmaanfall kan “luftsult” og tetthet i brystet være alvorlig og noen ganger livstruende, noe som krever legehjelp og sykehusinnleggelse.

Behandling:

Forebygging av innendørs astma og allergiutløsere er nøkkelen. Det er viktig for en person som lider av innendørs allergier og astma å kontakte en lege, samt en autorisert skadedyrbekjemper for å hjelpe til med å forhindre eller fjerne skadedyrutløsere i hjemmet.

Forebygging:

Følg disse tipsene for å holde skadedyr i stand til å utløse allergiske reaksjoner utenfor hjemmet og fjerne andre allergener:

  • Støvsug ofte for å eliminere skadedyrallergener
  • Kast søppel regelmessig
  • Vask sengetøy ofte i varmt vann
  • Oppbevar maten i lukkede beholdere for å forhindre kontaminering
  • Ventiler kjellere og krypkjeller riktig for å eliminere havnepunkter
  • Tett sprekker, hull og plass rundt bruksrør som leder inn i boligen[ad_2]

Kilde

Scroll to Top