Alle måter edderkopper kan finne veien inn i hjemmet ditt på

Edderkopper er ikke velkomne i hjemmet ditt. Selv om de har en tendens til å være sjenerte og kan løpe fra deg, kan de bite når de påkalles, og bittet kan være dødelig hvis edderkoppen er giftig. Når du oppdager edderkopper som invaderer hjemmet ditt, ring profesjonell skadedyrkontroll for den sikreste og mest effektive skadedyrbekjempelsen.

Siden du ikke kan skille mellom ikke-giftige og giftige edderkopper, ring en ekspert umiddelbart når du ser en edderkopp krype på veggene dine. Denne artikkelen utforsker de forskjellige typene husholdningsedderkopper, og hvordan du holder edderkopper unna huset ditt.

Typene edderkopper som invaderer hjem

Det er hundrevis av arter av edderkopper rundt om i verden. Å vite hvilke typer edderkopper du forventer å se i huset ditt er bra. Husholdningsedderkoppene du sannsynligvis vil finne inkluderer:

 • Den svarte enken: Svarte enker er giftige edderkopper som finnes overalt i hjemmet ditt. Disse edderkoppene er svarte med røde merker på bunnen og toppen. De mannlige har flere hvite flekker. Hannene har lengre ben og er slankere enn sine kvinnelige kolleger. De er omtrent en halv tomme lange og liker å gjemme seg på mørke steder.
 • Den brune eneboeren: Eneboeren er en annen giftig edderkopp hvis bitt kan kreve legehjelp. Recluses er mørke til brunbrune, med jevnt fargede ben og mage. De er omtrent en tomme lange og har fiolinformede merker på toppen av kroppen, eller cephalothorax. Den brune eneboeren har seks øyne, ikke åtte som andre edderkopper.

Edderkoppene nevnt ovenfor er giftige, men det finnes også ikke-giftige edderkopper, inkludert ulv, traktnett, fiske, hopping, krabbe, gulsekk, kjeller, kule og veskenett edderkopper, blant andre.

Hvordan edderkopper i huset kan bety et større problem

Tilstedeværelsen av edderkopper i hjemmet ditt kan bety et større problem. Edderkopper kan elske å bo i hjemmet ditt fordi de finner mange ting å spise på; edderkopper lever av tøymøll, fluer, mygg, kakerlakker, ørekyt og andre edderkopper. Siden edderkopper jakter på andre insekter, kan deres kjærlighet til huset ditt bety at du har et insektangrep.

Det er best å ringe eksperter på skadedyrkontroll når du legger merke til et økende antall edderkopper hjem.

Faktorer som tiltrekker edderkopper inn i hjemmene våre

Edderkopper kan ikke invadere hjemmet ditt uten grunn. Så når du merker at de kryper rundt, bør du være sikker på at noe fører dem dit. Blant disse tingene er:

 • Værforhold: Edderkopper vil komme inn i hjemmet ditt for å søke ly fra elementene. Så forvent at de kommer på besøk når det blir vått, kaldt eller varmt.
 • Innvendige forhold: Edderkopper som bortgjemte og mørke steder som garasjer, loft, krypkjeller, kjellere osv.
 • Mat: Som nevnt tidligere, kan andre insekter i huset ditt tiltrekke seg edderkopper. Ikke bare det, men edderkopper lever også av andre ting som kan få dem til å besøke deg.
 • Lett tilgang: Hvis du har områder som edderkopper lett kan få tilgang til, vil de ringe. Disse områdene inkluderer blant annet skur, vedhauger, garasjer og løvhauger.
 • Skadde områder: Andre edderkopplokkere er skadede områder som åpne vinduer, åpne dører, hull, sprekker og sprekker.

Nøkkelen til total edderkoppkontroll for hjem

Trinnene du kan ta for å eliminere edderkopper fra hjemmet ditt inkluderer følgende:

 • Trimming av busker, trær og busker
 • Holder alle hjørner og taket rent
 • Lapper opp hull, sprekker og sprekker i vegger, møbler og fundamenter
 • Montering av skjermer på dører og vinduer
 • Rydder opp huset ditt
Scroll to Top