Zika Virus Symptomer, behandling og forebygging: PestWorld

[ad_1]

Zika-virus, først identifisert i 1947 i Zika skog i Uganda, er en sjelden myggbåren sykdom som nylig har kommet til USA. Viruset spres gjennom bitt av en infisert mygg fra Aedes-slekten, samme type mygg som bærer denguefeber og chikungunya.

Også kjent som asiatiske tigermygg, er denne arten mest aktiv på dagtid, i motsetning til de fleste andre arter som foretrekker å mate i skumring og daggry. Asiatiske tigermygg kan være aktive året rundt i varmere strøk, men de er også i stand til å overvintre i kaldere klima. Hunnmygg vil finne gjenstander som holder stillestående vann å legge eggene i, inkludert tette avløp, fuglebad og blomsterpotter. Lær om Zika-virussymptomer, behandling og forebygging nedenfor.

Zika Virus Symptomer:

Omtrent én av fem personer som er infisert med Zika-virus, blir syke og opplever symptomer i flere dager, inkludert mild hodepine, feber, utslett, konjunktivitt og leddsmerter. Mer alarmerende, Zika-virus har også vært knyttet til en potensielt dødelig nevrologisk lidelse kalt mikrocefali. Dette er kjent for å stoppe hjerneutviklingen hos nyfødte babyer, og føre til at de blir født med små hoder.

Zika-virus Behandling:

Hvis du opplever noen av disse symptomene, spesielt etter bevisst å ha blitt bitt av en mygg, sørg for å oppsøke lege umiddelbart.

Zika virus Forebygging:

For å unngå å bli bitt av mygg som potensielt kan bære Zika-virus, følg disse forebyggingstrinnene:

  • Bruk insektmiddel som inneholder minst 20 prosent DEET, picaridin eller olje av sitroneukalyptus. Følg etikettinstruksjonene nøye og påfør på nytt etter behov.
  • Bruk lange bukser og langermede skjorter utendørs for å begrense eksponering for mygg.
  • Stående vann kan tjene som mygghekkeplass, så sørg for å eliminere alle områder rundt eiendommen din, for eksempel stillestående fuglebad eller veltede grilltrekk.
  • Arbeid med en lisensiert skadedyrbekjemper for å bidra til å redusere bitende myggpopulasjoner på din egen eiendom.[ad_2]

Kilde

Scroll to Top