Zika Virus Symptomer, behandling og forebygging: PestWorld


Zika-virus, først identifisert i 1947 i Zika skog i Uganda, er en sjelden myggbåren sykdom som nylig har kommet til USA. Viruset spres gjennom bitt av en infisert mygg fra Aedes-slekten, samme type mygg som bærer denguefeber og chikungunya.

img-2

Også kjent som asiatiske tigermygg, er denne arten mest aktiv på dagtid, i motsetning til de fleste andre arter som foretrekker å mate i skumring og daggry. Asiatiske tigermygg kan være aktive året rundt i varmere strøk, men de er også i stand til å overvintre i kaldere klima. Hunnmygg vil finne gjenstander som holder stillestående vann å legge eggene i, inkludert tette avløp, fuglebad og blomsterpotter. Lær om Zika-virussymptomer, behandling og forebygging nedenfor.

Zika Virus Symptomer:

Omtrent én av fem personer som er infisert med Zika-virus, blir syke og opplever symptomer i flere dager, inkludert mild hodepine, feber, utslett, konjunktivitt og leddsmerter. Mer alarmerende, Zika-virus har også vært knyttet til en potensielt dødelig nevrologisk lidelse kalt mikrocefali. Dette er kjent for å stoppe hjerneutviklingen hos nyfødte babyer, og føre til at de blir født med små hoder.

Zika-virus Behandling:

Hvis du opplever noen av disse symptomene, spesielt etter bevisst å ha blitt bitt av en mygg, sørg for å oppsøke lege umiddelbart.

Zika virus Forebygging:

For å unngå å bli bitt av mygg som potensielt kan bære Zika-virus, følg disse forebyggingstrinnene:

  • Bruk insektmiddel som inneholder minst 20 prosent DEET, picaridin eller olje av sitroneukalyptus. Følg etikettinstruksjonene nøye og påfør på nytt etter behov.
  • Bruk lange bukser og langermede skjorter utendørs for å begrense eksponering for mygg.
  • Stående vann kan tjene som mygghekkeplass, så sørg for å eliminere alle områder rundt eiendommen din, for eksempel stillestående fuglebad eller veltede grilltrekk.
  • Arbeid med en lisensiert skadedyrbekjemper for å bidra til å redusere bitende myggpopulasjoner på din egen eiendom.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

9 + 14 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...