Woodtox

Effektiv behandling for treborende insekter som stripet borebille, husbukk og stokkmaur. Samt mot råte og soppangrep.

WoodTox Universal Insektmiddel er et populært valg blant fagfolk fordi det fungerer! WoodTox er et lettbrukt treimpregneringsprodukt som bekjemper aktive treødeleggende insekter som Stripet Borebille, Husbukk, og Stokkmaur.

Treimpregneringsproduktet brukes ikke bare til å bekjempe insekter, men det har også egenskapen til å hindre dem i å komme tilbake.

Woodtox universal insektmiddel forebygger kjempegodt mot sopp og råte, samt mot fargeskadesopper, også kalt “Blåved”

Woodtox er et godt valg fordi…

1) Woodtox bekjemper aktive insektangrep

WoodTox treimpregnerings-middel kan brukes til å bekjempe aktive angrep av treødeleggende insekter som stripete borebiller, husbiller og skogmaur.

Den spesielle sammensetningen av middelet gjør at det trenger dypere inn i treverket, og så snart et insekt eller en larve kommer i kontakt med middelet så dør det.

Nanometerstore dråper trenger langt inn i treverket, og gir en meget god impregnerende beskyttelse samt aktiv bekjempelse.

2) Woodtox hindrer insektene i å komme tilbake (re-infestation)

Ikke bare utsletter middelet et pågående angrep, men det hindrer re-infestasjon av insekter som allerede har vist seg å trives i ditt bygg. Nye insekter av samme type vil avsky treverk som er behandlet med Woodtox.

Dermed et middelet fullgodt når det benyttes til bekjempelse, fordi det også har den egenskap at det hindrer insektene å ta bolig der igjen i mange år.

3) Woodtox virker mot både insekter og råtesopp angrep, samt fargeskadesopper

Insekter: Stripet borebille / Mit / Morr / Mott / Tremark

De mest vanlige treborende insekter som forårsaker skader på trebygninger i Norge er Stripete borebiller (“Mitt”, “Mit” / “Morr” / “Mott” / “Tremark”), Husbukk og Stokkmaur. Stripet borebille er vanligst å finne langs hele kysten opp til Troms.

The Stripet borebille har mange lokale navn rundt om i Norge, inkludert Tremark, Morr, Mott og Mit.

Det er ikke uvanlig å finne Stripete Borebille i kjellere og loft på Vestlandet. De er også ofte i hus på Sørlandet. Billen antas å være til stede i de fleste boliger eldre enn 50 år.

Fordi WoodTox er et treimpregneringsprodukt som bekjemper aktive angrep, og beskytter mot nye angrep, er det anbefalt å påføre middelet i bygg som ligger i faresonen.

Woodtox brukes til å kontrollere insekter. Imidlertid har den også evnen til å forhindre gjenangrep. Forebyggende og utbedrende tiltak kan iverksettes av treimpregneringsmidlene, som er effektive mot sopp som fargeskadesopp eller råtesopp. (“Bluewood”)

Sopp: hussopp, råtesopp og fargeskadesopper

Råtesopp angriper trevirke som har vært utsatt for fukt over lengre tid. Hvilken type råtesopp-art som angriper treverket varierer med fuktprosent, temperatur og hvor lenge materialet er fuktig om gangen. Det er mange treødeleggende sopp-arter i naturen som kan gi råteskader. Imidlertid finnes bare noen fåtall sopparter som ødelegger bygninger.

Woodtox er spesifikt utviklet av en av Norges fremste eksperter innen sopp og råte, for nettopp å forhindre soppskader i bygninger. Derfor er WoodTox sterkt forebyggende mot sopp, råte- og fargeskadesopp. (“Blåfargesopp/ Blåved”)

Midlet anbefales av fagfolk

Skadedyrindustrien og fagfolk elsker dette middelet. Dette produktet brukes til å behandle mange bygninger av byggherrer. Den har mange fordeler, blant annet at den fungerer (“endelig noe som faktisk fungerer”), er enkel å bruke og varer lenge.

Woodtox universal insektmiddel anbefales. Tre vil da beskyttes mot borer og husbiller, samt mot gjenangrep av insekter. Den beskytter også mot treangripende sopp. Den gir utmerket beskyttelse.

Hvordan bruke Woodtox universelt insektmiddel

Forberedelse: Før du bruker midlet, er det viktig at beholderen snus og ristes. Det er ikke viktig å riste hardt, men å bevege beholderen med store bevegelser som gjør at middelet blander seg.

Brukes på ubehandlet treverk

WoodTox skal påføres direkte på ubehandlet tre. Dette gjelder både for å beskytte tre som ikke har vært infisert og for å behandle pågående angrep.

Du kan bruke middelet med forskjellige verktøy. En lavtrykkssprøyte (LPHV), en pensel ELLER sprayflaske anbefales. Se bildene under. Hvis du kun skal behandle et mindre område kan du kjøpe 1-liters flasken som har sprøyte-topp.

Påføre Woodtox enkelt

Woodtox kan også brukes med en elektrisk HVLP-sprøyte eller en standard trykksprøyte (ikke inkludert). Produktet er lett å påføre. Du kan også bruke en pensel til å påføre Woodtox.

Brukes også av profesjonelle

Woodtox og maling

Bruk midlet kun på ubehandlet eller malt tre. Når middelet har tørket kan du overmale treverket, og impregneringen ligger i treverket og beskytter den dagen det skulle trengs.

Hva kreves av beskyttelsesutstyr for å påføre Woodtox?

Woodtox krever kun at du bruker enkel beskyttelse. Unngå hud- og øyekontakt og innånding. Ved å bruke et enkelt munnbind/ ansiktsmaske som man får på apotek, matbutikk eller en del bygghandler så har man god nok beskyttelse for innånding. Vi anbefaler å ha på briller for å beskytte øynene, og hansker for å hindre hudkontakt på hendene og armene.

enkelt beskyttelsesutstyr for å bruke Woodtox

Tørketid

Dette avhenger av temperatur, fuktighet, type og relativ fuktighet. Du kan vanligvis vente i rundt en time før du påfører maling, men er det kaldt og fuktig i luften må du vente lenger.

Rengjøring av verktøy

Rengjør verktøyene dine med såpe og vann. Skyll godt. Det gjelder både sprøyteverktøy, pensler og annet verktøy du bruker.

Beregning av forbruk

  • Forebyggende behandling: 200ml/m2
  • Skadedyrbekjempende: 300ml/m2

Få hjelp til å beregne nødvendig mengde: Skadedyrproffen har mye erfaring i å beregne nødvendig mengde, og du kan ta kontakt direkte med dem for hjelp med dette. Beregning av mengde er gratis.

Ved alvorlige angrep påføres i to omganger med 30 minutters mellomrom. Det gjør at middelet trenger dypere ned i treverket, og dermed virker det raskere mot et pågående angrep.

Aktive stoffer/innhold i Woodtox

Mikroemulsjonsteknologi er et vannbasert, luktfritt produkt. Leveres i en 1 liter med sprøytekanne, en 5 liters plastkanne og en 20 liters plastkanne.

Propikonazol 2,5 g/liter,

Permetrin 2,5 g/liter,

IPBC (3-jod-2-propynyl-nbutylkarbamat) 2,5 G/liter

Hvor kjøpes Woodtox?

Vi anbefaler å kjøpe Woodtox direkte i vår samarbeids-nettbutikk Skadedyrproffen.no. Der kan du be om hjelp til å beregne hvor mange liter Woodtox du trenger for å behandle ditt bygg, og du får også kjempegode priser.

Her kan du kjøpe woodtox

Scroll to Top