West Nile Virus: Symptomer, behandling, forebygging: PestWorld


West Nile virus (WNV) er en potensielt alvorlig sykdom som overføres fra infiserte fugler til mennesker via mygg, som fungerer som smittebærere av sykdommen. Viruset fikk først oppmerksomhet i USA i 1999 etter et utbrudd i New York City forårsaket 62 tilfeller av hjernebetennelse og syv dødsfall. Siden den gang har WNV blitt oppdaget i alle 48 kontinentale stater, DC og Puerto Rico, og topper på sensommeren og tidlig høst. Les nedenfor for å lære mer, inkludert informasjon om West Nile-virussymptomer, samt behandling og forebygging.

img-2

West Nile Virus Symptomer:

Opptil 20 prosent av personer som blir infisert med West Nile-viruset utvikler symptomer som feber, hodepine, ubehag, muskelsmerter og tap av matlyst som vedvarer i tre til seks dager. Omtrent 20 til 50 prosent av tilfellene kan utvikle hudutslett på brystet, magen eller ryggen. Mindre enn én prosent av infiserte individer får alvorlig West Nile-sykdom, noe som resulterer i hjernebetennelse, meningitt eller slapp lammelse. Symptomer på alvorlig WNV-infeksjon inkluderer høy feber, alvorlig hodepine, nakkestivhet, stupor, desorientering, koma, kramper, nummenhet, muskelsvakhet, lammelser og til og med død. Vanligvis vil folk utvikle WNV-symptomer mellom tre og 14 dager etter å ha blitt bitt, og de vil vedvare i flere uker.

West Nile Virus Behandling:

Selv om det ikke finnes noen spesifikk behandling for West Nile-viruset, er det viktig å søke lege hvis du opplever noen av symptomene ovenfor.

West Nile Virus Prevention:

Siden det ikke finnes noen spesifikke behandlinger for West Nile-viruset, er forebygging ekstremt viktig. Følg disse tipsene for å beskytte deg selv og dine kjære mot mygg som er i stand til å overføre WNV:

  • Eliminer områder med stående vann som kan tjene som yngleplass for mygg
  • Minimer tiden ute ved daggry og skumring, som er toppaktivitetstider for mygg som overfører WNV
  • Unngå å bruke mørke farger, blomstertrykk og søttluktende parfymer og cologne mens du er ute
  • Hvis du mistenker et myggangrep på eiendommen din eller har spørsmål om forebygging av West Nile-virus, sørg for å kontakte en autorisert skadedyrbekjemper

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

14 + 12 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...