West Nile Virus: Symptomer, behandling, forebygging: PestWorld

[ad_1]

West Nile virus (WNV) er en potensielt alvorlig sykdom som overføres fra infiserte fugler til mennesker via mygg, som fungerer som smittebærere av sykdommen. Viruset fikk først oppmerksomhet i USA i 1999 etter et utbrudd i New York City forårsaket 62 tilfeller av hjernebetennelse og syv dødsfall. Siden den gang har WNV blitt oppdaget i alle 48 kontinentale stater, DC og Puerto Rico, og topper på sensommeren og tidlig høst. Les nedenfor for å lære mer, inkludert informasjon om West Nile-virussymptomer, samt behandling og forebygging.

West Nile Virus Symptomer:

Opptil 20 prosent av personer som blir infisert med West Nile-viruset utvikler symptomer som feber, hodepine, ubehag, muskelsmerter og tap av matlyst som vedvarer i tre til seks dager. Omtrent 20 til 50 prosent av tilfellene kan utvikle hudutslett på brystet, magen eller ryggen. Mindre enn én prosent av infiserte individer får alvorlig West Nile-sykdom, noe som resulterer i hjernebetennelse, meningitt eller slapp lammelse. Symptomer på alvorlig WNV-infeksjon inkluderer høy feber, alvorlig hodepine, nakkestivhet, stupor, desorientering, koma, kramper, nummenhet, muskelsvakhet, lammelser og til og med død. Vanligvis vil folk utvikle WNV-symptomer mellom tre og 14 dager etter å ha blitt bitt, og de vil vedvare i flere uker.

West Nile Virus Behandling:

Selv om det ikke finnes noen spesifikk behandling for West Nile-viruset, er det viktig å søke lege hvis du opplever noen av symptomene ovenfor.

West Nile Virus Prevention:

Siden det ikke finnes noen spesifikke behandlinger for West Nile-viruset, er forebygging ekstremt viktig. Følg disse tipsene for å beskytte deg selv og dine kjære mot mygg som er i stand til å overføre WNV:

  • Eliminer områder med stående vann som kan tjene som yngleplass for mygg
  • Minimer tiden ute ved daggry og skumring, som er toppaktivitetstider for mygg som overfører WNV
  • Unngå å bruke mørke farger, blomstertrykk og søttluktende parfymer og cologne mens du er ute
  • Hvis du mistenker et myggangrep på eiendommen din eller har spørsmål om forebygging av West Nile-virus, sørg for å kontakte en autorisert skadedyrbekjemper[ad_2]

Kilde

Scroll to Top