Veggedyr i VinstraTror du at du har utfordringer med veggedyr i Vinstra: Ta kontakt for veiledning og hjelp. Klikk på chat nederst til høyre, og kontakt oss og vi vil hjelpe deg raskt.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene gjerne kommer i løpet av natten og det gjerne kommer flere bitt over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Hvis du opplever dette er det viktig at du gjør noe raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Vinstra, så vi kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et ubehagelig skadedyr som også kan gi helseproblemer. Mange ganger bor de i sengen og kryper frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å få øye på, men mange ganger når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Hjelp med skadedyrkontroll i Vinstra

Her får du hjelp bli kvitt skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort. Kontakt oss vedrørende skadedyrkontroll Vinstra. Se chatten.

Info om veggedyr

er ovale og små, og de spiser blodet ditt. Kroppene er flate og ovale. De er omtrent på størrelse med frø fra epler. Når de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i elverum

Voksne insekter blir ca fem til seks millimeter lange og 3 mm brede. De er ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har lik fasong som de voksne, men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent 1 mm lange, og de er hvite.

Veggedyr er uten vinger. Men de har en snabel som normalt ligger under dyret og bakover. Den rettes fremover når de skal spise.

Veggedyr kan ikke fly, men vil ofte bevege seg raskt over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger cirka }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i raufoss

De unge veggdyrene, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de regnes som modne. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Ved ideelle forhold med god varme og tilgang på blod kan veggedyrene bli voksne på omtrent 1 måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Vinstra

Veggedyr var vanlig å se her til lands tidigere, men ble omtrent utryddet midt på 1900-tallet. Men i de siste tidene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr igjen. Det er nå en økning av veggedyrbestanden. Dette problemet er tiltakende. Mye av grunnen er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr normalt i Norge, men rundt 1950 ble de omtrent utryddet her til lands. Men de kom tilbake for noen år siden, og bestanden har funnet sin plass igjen. Vi tror årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyr holder til, er det mulig du tar med deg insektet hjem til din eiendom i Vinstramed bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt resistent for noen insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Bier og maur lager seg reir, men veggedyr har ikke reir. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Som regel finner du dem i madrasser og der gjemmer de seg i fjær, rammer, sømkanter og sprekker. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Over tid kan de imidlertid spre seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og biter mens menneske-byttet sover. De spiser ved å lage et hull og suge blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker kort tid på dette. Fra tre til ti minutter for å dekke behovet. Så kryper de ubemerket bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige folk oppfatter bittene ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Les også rotter i raufoss

Er det veggedyr?

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, er det mye mulig du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre veggedyr tegn:

  • Det er blodflekker på sengetøy
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her er diverse bilder tatt av vår mann der du ser ekskrementer fra veggedyr. Da vet du hvordan det ser ut. Du ser det ligner mye på jordslag. Måten du kan se forskjell mellom ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis de lager merker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Har du mistanke om et angrep bør du fjerne sengetøy nøye etter tegn på veggedyr som nevnt over. Fjern madrasstrekket over madrassen, sjekke sprekkene i sengebunne og liknende.

Sjekk området rundt sengen, inkludert inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og til og med i stikkontakter. undersøk skapet fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i elverum

Slik blir du kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du starte med å bekjempe dem nå og forhindre at de kommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Vinstra

Du bør straks få hjelp til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om de har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du kan bekjempe dem alene eller må få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

Begynn med å:

Begynn med å rydde der veggedyrene bor. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør ogf bruk tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i maskin i tørketrommelen og i minimum i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Fryseren må være minst -18C grader. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å arbeide gjennom madrasssømmene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og området rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

OBS: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og legge den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Se andre tips under

Anskaff en beskyttelsespose for madrassen som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Et voksent veggedyr overlever ilitt mer enn ett år uten mat, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Opprydning av infiserte rom vil være nyttig for å kontrollere veggedyr, men ofte krever det ofte kjemiske behandlinger å bli kvitt dem. Av den grunn at bruk av giftstoffer kan være giftig både for skadedyrbekjemperen og den som skal bruke soverommet, så må den som utfører jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger menneskelig blod. Oftest suger de blod om natten. Bittene deres kan gi til ulike helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som varierer mellom litt rødhet til større blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de visesNormalt er det kløe. Noen kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører sykdom.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å eliminere veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten å drikke blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Vinstra

Har du problemer med veggedyr i Vinstra{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!