Veggedyr Verdalsøra

Veggedyr i VerdalsøraTror du at du har problemer med veggedyr i Verdalsøra: Ta kontakt nåfor veiledning og hjelp. Klikk på chat nederst til høyre, og kontakt oss og du får hjelp raskest mulig.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene gjerne kommer mens du sover, og det gjerne kommer flere bitt over flere uker så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du gjøre noe raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Verdalsøra. Da kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene kan gi ubehagelige stikk og utslett, og noen kan oppleve helseproblemer fordi de har allergi. Ofte lever veggedyr i sengen og kommer frem noen minutter for å suge blod. Mange ganger blir de ikke lagt merke til, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Verdalsøra

[google-map location=”Verdalsøra” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Her får du hjelp tatt knekken på skadedyr som ødelegger for deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Verdalsøra. Bruk chatten.

Info om veggedyr

Veggedyr er små, ovale, brunaktige insekter som suger blod fra dyr eller mennesker. Voksne veggedyr har flate kropper som er ovale på størrelse med et eplefrø. Etter mating svulmer kroppene deres opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i trondheim

Voksne individer er ca 0,5 cm lange og 3 millimeter brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har likt utseende som de voksne. Men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er veldig små, omtrent 1 mm lange, og de er hvite.

Veggedyr er uten vinger. Men de har en snabel som vanligvis ligger bakover under dyret, men rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke, men kan bevege seg over vegger, gulv og tak.

De kan legge hundrevis av små egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne gjennomsnittlig }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i stjørdal

De unge veggdyrene kalles nymfer og bytter skinnet fem ganger før de regnes som voksne. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Ved ideelle forhold med rett temperatur og tilgang på mat kan insektene bli voksne på cirka en måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Verdalsøra

De var vanlig å se i Norge før, men de ble nesten utryddet midt på 1900-tallet. Men i de siste tidene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr igjen. Nå er det en økning av veggedyrbestanden. Dette problemet er tiltakende. Mye av grunnen er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Tidligere var veggedyr vanlig i Norge, men midt på 1900-tallet ble de nesten utryddet her til lands. Veggedyrene kom tilbake for en del år siden, og bestanden har etablert seg igjen. Det er mye mulig at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyret er etablert, er det mulig å importere veggedyr til din eiendom i Verdalsørai bagasjen. Veggedyr kan komme inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig for ulike insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Maur og bier har reir. Veggedyr har ikke reir men de er heller ikke alene. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Som regel oppdager du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten blir de blodtørste og kommer frem for å drikke blog.

Over tid kan de imidlertid spre seg inn i en hvilken som helst spalte eller et beskyttet sted. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og suger blod mens menneske-byttet sover. De starter ved å lage et hull og suge blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet. Så vandrer de ubemerket bort.|På) natten kryper veggedyr frem og suger blod mens du sover. Til å suge blod de en sugesnabel. De er raske. De bruker kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Ulike mennesker opplever bittene ulikt. Normalt er de fleste stikkene smertefrie i begynnelsen, men blir senere til kløe. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt mulig å få på ethvert hudområde som er tilgjengelig mens du sover. Bittene har heller ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også om rotter i stjørdal

Har du angrep

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Tegn på at du har veggedyr:

  • Blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg i sprekker eller hulrom under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her er diverse bilder tatt av vår medarbeider der du ser ekskrementer fra veggedyr. Da vet du hvordan det ser ut. Du ser det ligner mye på jordslag. Måten du kan se forskjell på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det lager merker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Tror du at du har fått veggedyr anbefaler vi å fjerne alt sengetøy og sjekke det nøye for tegn på veggedyr som nevnt over. Fjern støvdekselet over madrassen, sprekkene mellom snegebunndelene med mer. Bruk gjerne lommelykt.

Sjekk også rundt sengen, samt inne i bøker, tepper og også i stikkontakter. undersøk skapet fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i trondheim

Hvordan bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du starte med å kvitte deg med dem nå og hindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Verdalsøra

Du bør straks få hjelp til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om veggedyrene har vært der lenge. Dette kan bety forskjellen på om du kan bekjempe dem alene eller bør få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

Begynn med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene bor. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i vaskemaskin i en tørketrommel og i minst i en halvtime
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i tre døgn. Dypfryseren må holde minimum -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Minimum 1 gang per dag i starten.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en plastpose som du knytter tett igjen, og legge den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene rømme og på nytt finne et offer.

Se andre tips under

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Voksne veggedyr kan overleve ilitt mer enn 1 år uten mat, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være smart å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Mange ganger kreves det langt farligere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. Da må du benytte insektsmidler som man ikke har lov til å bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod. Oftest suger de blod om natten. Bittene kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time, og det er vanligvis kløende. Noen kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at veggedyr bitt overfører noen smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å utrydde veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Verdalsøra

Så har du problemer med veggedyr i Verdalsøra{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top