Veggedyr Vadsø her er hjelpen

Veggedyr i VadsøMistenker du at du har angrep av veggedyr i Vadsø? Få hjelp ved å klikke på chat nede til venstre så kan vi hjelpe deg med å avdekke om det er et tidlig angrep, og om du kan behandle det selv eller ikke.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene gjerne dukker opp i løpet av natten og du gjerne får flere over flere uker så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du gjøre noe raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Vadsø, så vi kan hjelpe deg å vite om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et ubehagelig skadedyr, men også kan gi helseproblemer. Som regel bor de i sengen og kryper frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å se, men mange ganger når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Få hjelp med skadedyrkontroll i Vadsø

[google-map location=”Vadsø” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Her får du hjelp bli kvitt skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort. Kontakt oss om skadedyrkontroll Vadsø. Bruk chatten her.

Mer om veggedyr

er ovale og små, og de spiser blodet ditt. Insektene er flate og ovale. De kan sammenliknes med eplefrø. Når de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i vardø

Voksne individer er ca fem til seks millimeter lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske likt utseende som de voksne veggedyrene. Men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er veldig små, omtrent én millimeter lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en sugesnabel som vanligvis ligger under dyret og bakover. Den rettes fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke. Men kan bevege seg raskt over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i kirkenes

Unge umodne veggedyrene kalles nymfer og bytter skinnet fem ganger før de når modenhet. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Ved ideelle forhold med rett temperatur og tilgang på mat kan veggedyrene utvikle seg fullt på ca 1 måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Vadsø

Veggedyr var vanlig å se her til lands tidigere, men de ble nesten utryddet på 1950 tallet. Dessverre, i de siste tidene har det dukket opp mer og mer veggedyr igjen. Nå er det en økning av veggedyr. Problemet er tiltakende. Mye av grunnen er nok at folk reiser mer både internasjonalt og nasjonalt. |Tidligere var veggedyr vanlig i Norge. Men rundt 1950 ble de nesten utryddet her til lands. Men de kom tilbake for noen år siden. Veggedyrene har etablert seg igjen. Vi tror årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyr er etablert, risikerer du å “importere” insektet til din bolig i Vadsøi bagasjen. Veggedyr kan komme inn i huset uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt motstandsdyktig ovenfor diverse insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Maur og bier har reir. Veggedyr har ikke reir. De liker ofte å klumpe seg sammen. Først og fremst finner du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Over tid kan de gjerne flytte seg inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og suger blod mens menneske-byttet sover. De spiser ved å lage et hull og suge blod gjennom en snabel. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette. Deretter vandrer de stille bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker oppfatter veggedyr-bitt ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Les også om rotter i kirkenes

Tegn på angrep

OM du har våknet med stikk som klør, kan det hende du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på at du har veggedyr:

  • Flekker av blod på sengetøy
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg skjult under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her ser du noen bilder tatt av vår mann der du ser ekskrementer fra veggedyr. Da vet du hvordan det ser ut. Du ser det ligner veldig på jordslag. Du kan skille på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Hvis du mistenker et angrep anbefaler vi å fjerne sengetøy nøye etter tegn på veggedyr som nevnt i listen over. Vi anbefaler også å fjerne madrassbeskytteren over nederste madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Sjekk området rundt sengen, inkludert inne i bøker, tepper og også i stikkontakter. undersøk garderobeskapet fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i vardø

Slik blir du kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem nå og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Vadsø

Du bør straks få bistand til å finne ut om etableringen er i en tidlig fase, eller om veggedyrene har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du bør prøve å bekjempe dem alene eller må få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

Begynn med å:

Begynn med å rydde der veggedyrene bor. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen og i minst i en halvtime
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i 3 døgn. Dypfryseren må være minst -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, legg den i en tett plastpose og knytt den igjen, og legge den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å rømme og på nytt finne et offer.

Andre tips:

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Voksne veggedyr overlever i litt over 1 år uten mat, derfor er det smart å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være smart å anskaffe en ny madrass, men sørg for å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Opprydning av infiserte områder er nødvendig for å kontrollere veggedyr, men ofte krever det ofte kjemiske behandlinger å bli kvitt dem. Av den grunn at behandlingen kan være giftig både for den som gjør jobben og den som skal bruke sengen etterpå, må den som utfører jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå veldig grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger menneskelig blod, vanligvis om natten. Bittene kan føre til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra litt rødhet til fremtredende blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises, og det er vanligvis kløende. Noen kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører noen sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose innebærer både å finne insektene og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å eliminere veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten å drikke blod. Gjentagende behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Vadsø

Hvis du har utfordring med veggedyr i Vadsø{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top