Veggedyr Ulsteinvik – Hvordan bli kvitt dem

Veggedyr i UlsteinvikDersom du tror du har problemer med veggedyr i Ulsteinvik: Kontakt oss straksfor veiledning og hjelp. Se chatten nede til høyre, og kontakt oss og vi vil hjelpe deg raskt.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, bittene gjerne dukker opp mens du sover, og det gjerne kommer flere bitt over flere uker så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr må du gjøre noe raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver med skadedyrkontroll i Ulsteinvik. Da kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr gir ubehagelige bitt og utslett, og noen kan oppleve helseproblemer fordi de har allergi. Stort sett bor veggedyr i sengen og kommer frem en kort periode på noen minutter for å suge blod. Mange ganger blir de ikke lagt merke til, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Ulsteinvik

[google-map location=”Ulsteinvik” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistense til å få bli kvitt skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr. Kontakt oss om skadedyrkontroll Ulsteinvik. Bruk chatten her.

Mer om veggedyr

Veggedyr er små, ovale, brunaktige insekter som lever av å suge blod fra dyr eller mennesker. Voksne insekter har flate kropper som er ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter at de har sugd blod svulmer insektene opp og får en rødlig farge. Les også om veggedyr i Ålesund

Voksne individer blir ca 0,5 cm lange og 3 millimeter brede. De er ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har lik fasong som de voksne veggedyrene. Men de er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent én millimeter lange og hvite.

Veggedyr er uten vinger. De har en snabel som vanligvis ligger bakover under dyret. Den rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke. Men kan bevege seg raskt over vegger, gulv og tak.

De kan legge hundrevis av egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i molde

Unge veggdyr kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de regnes som voksne. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Ved ideelle omstendigheter med god varme og tilgang på blod kan veggedyrene utvikle seg fullt på omtrent 1 måned.

Veggedyr, hvor kommer de fra

økende. En av grunnene er nok at mennesker reiser mer både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr vanlig i Norge. Men rundt 1950 ble de omtrent utryddet her til lands. Dessverre kom de tilbake for en del år siden. Veggedyrene har funnet sin plass igjen. Det er mye mulig at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyr er etablert, er det mulig å importere veggedyr hjem til din eiendom i Ulsteinvik via bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt resistent for diverse insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Veggedyr har ikke reir som for eksempel maur eller bier, men har en tendens til å leve i grupper på ulike skjulesteder. Det første tilholdsstedet er normalt i madrasser, fjær, rammer og sengegavler der det er lett å bite folk om natten.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og biter vanligvis folk mens de sover. De starter ved å lage et hull trekke blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra tre til ti minutter for å bli mette. Så går de stille bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige folk opplever bittene forskjellig. Vanligvis er de fleste bittene smertefrie fra starten av men blir senere til kløe. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt mulig å få på ethvert hudområde som er tilgjengelig mens du sover. Veggedyr-bitt har heller ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også rotter i molde

Har du angrep

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på at du har veggedyr:

  • Blodflekker på sengetøyet
  • Rustfargede eller mørke flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Små hvite egg i sprekker eller hulrom under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her ser du noen fotografier tatt av vår medarbeider som viser veggedyr-ekskrementer. Så du vet hva du skal se etter. Veggedyr ekskrementer ligner veldig på jordslag. Måten du kan se forskjell på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis de lager merker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Har du mistanke om et angrep anbefaler vi å fjerne alt sengetøy og sjekke det nøye for tegn på veggedyr som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne madrassbeskytteren over madrassen, sprekkene i sengebunne og liknende.

Sjekk også området rundt sengen, samt inne i bøker, tepper og til og med i stikkontakter. undersøk garderoben ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i Ålesund

Bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du begynne trinnene for å bekjempe dem med én gang – og hindre at de kommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Ulsteinvik

Start med å få hjelp til å finne ut om kolonien er i tidlig fase, eller om det er kommet for langt til at du bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

Start med å:

Start med å rydde der veggedyrene holder til. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør ogf bruk tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i maskin i en tørketrommel og i minimum i en halvtime
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i 3 døgn. Dypfryseren må holde minst -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å børste sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og området rundt ofte. Gjerne minst én gang per dag i starten.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, legg den i en plastpose og knytt den igjen, og legge den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Her er noen andre tips

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Et voksent veggedyr overlever i litt over ett år uten å få sugd blod, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen lenge for å sørge at alle insektene dør.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å anskaffe en ny, men pass på å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Opprydning av infiserte rom er nødvendig for å kontrollere veggedyr, men av og til krever det ofte kjemiske behandlinger å utrydde dem. Fordi bruk av giftstoffer kan være giftig både for den som gjør jobben og deg som skal bruke soverommet etterpå, må den som utfører jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene kan gi til ulike helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som varierer mellom litt rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeNormalt er det kløe. Noen personer kan føle tretthet og/ eller feber. Vanligvis blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører noen sykdom.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose innebærer både å finne insektene og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte vanskelig å eliminere veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten mat. Gjentagende behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Ulsteinvik

Hvis du har problemer med veggedyr i Ulsteinvik{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!

Scroll to Top