Veggedyr Tvedestrand og hvordan få dem bort

Veggedyr i TvedestrandTror du at du har angrep av veggedyr i Tvedestrand? Få hjelp ved å kontakt oss på chat så kan vi hjelpe deg med å avdekke om det er et tidlig angrep, og om du kan behandle det selv.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene som regel dukker opp mens du sover, og du gjerne får flere utover ukene så er det meget mulig for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Hvis du opplever dette må du handle raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver med skadedyrkontroll i Tvedestrand, så vi kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et skadedyr som både er ubehagelig, men også kan gi problemer med helsen. Som regel lever de i sengen og kryper frem nattestid for å suge blod. De kan være vanskelig å få øye på, men mange ganger merker man dem først ved at de etterlater seg små bitt når de suger blod.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Tvedestrand

[google-map location=”Tvedestrand” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi assisterer deg med å få bli kvitt skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt om skadedyrkontroll Tvedestrand. Bruk chatten her.

Fakte om veggedyr

De er brunaktige og 3-5 mm lange, flate og ovale insekter som suger blod fra mennesker og dyr. Voksne insekter har flate kropper som er ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter mating svulmer kroppene deres opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i levanger

Voksne individer blir ca en halv centimeter lange og 3 mm brede. De er ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske lik fasong som de voksne. Men nymfene er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er små, omtrent én millimeter lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en snabel som vanligvis ligger under dyret og bakoverSnabelen rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke, men kan bevege seg over vegger, gulv og tak.

De kan legge fra 100-1000 egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger gjennomsnittlig }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i risør

Unge umodne veggedyrene, kalt nymfer, bytter skinnet fem ganger før de regnes som voksne. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Ved ideelle omstendigheter med god temperatur og tilgang på blod kan veggedyrene utvikle seg fullt på cirka 1 måned.

Veggedyr, hvor kommer de fra

De var ganske vanlig å se i Norge tidigere, men de ble omtrent utryddet på 1950 tallet. Dessverre, i de siste tidene har det dukket opp mer og mer veggedyr igjen. Nå er det en økning av veggedyrbestanden. Problemet er tiltakende. En av grunnene er nok at mennesker reiser mer både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr vanlig i Norge, men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet her til lands. Veggedyrene kom tilbake for noen år siden. Veggedyrene har fått fotfeste igjen. Vi tror årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene blir med til Tvedestrand i bagasjen.}

Når du reiser fra et hotell der veggedyr er etablert, er det mulig du tar med deg insektet hjem til din eiendom i Tvedestrandmed bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i hjemmet via bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt resistent ovenfor diverse insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Maur og bier lager seg reir. Veggedyr har ikke reir men de er heller ikke alene. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Først og fremst finner du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten blir de blodtørste og kommer frem for å drikke blog.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og biter mens menneske-byttet sover. De starter ved å gjennombore huden og trekke blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet, og deretter vandrer de ubemerket bort.|På) natten kommer veggedyr frem og suger blod mens folk sover. Til det de en sugesnabel. De er raske. Det tar kun 3 til 10 minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Ulike folk opplever bittene forskjellig. Normalt er de fleste bittene smertefrie i begynnelsen men ofte klør de mer og mer etterhvert. I kontrast til loppebit som oftest er rundt anklene, er veggedyrbitt mulig å få på ethvert hudområde som er tilgjengelig mens du sover. Veggedyr-bitt har heller ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Se også rotter i risør

Er det veggedyr?

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, kan det hende du har veggedyr. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Tegn på at du har veggedyr:

  • Blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Rustfargede eller mørke flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Hvite små egg i sprekker eller hulrom under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her ser du noen fotografier tatt av vår mann som viser veggedyr-ekskrementer. Da vet du hva du skal se etter. Du ser det ligner mye på jordslag. Du kan se forskjell mellom jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Tror du at du har fått veggedyr anbefaler vi å fjerne alt sengetøy etter tegn som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne støvdekselet over nederste madrassen, sjekke sprekkene i sengebunne og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Undersøk også rundt sengen, inkludert inne i bøker, tepper og til og med i stikkontakter. Sjekk garderoben fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i levanger

Få bort veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du starte med å kvitte deg med dem nå og hindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Tvedestrand

Start med å få bistand til å finne ut om kolonien er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge så du ikke bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

Begynn med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig ogf bruk tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i maskin i en tørketrommel og i minimum i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Dypfryseren må være minst -18C. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å børste sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. I det minste én gang per dag i starten.

OBS: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, legg den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og legge den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å rømme og på nytt finne et offer.

Her er noen andre tips

Anskaff en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr kan overleve ilitt mer enn 1 år uten mat, så det kan være smart å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være lurt å anskaffe en ny, men sørg for å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Noen ganger kreves det langt farligere metoder for å utrydde veggedyrene fra en bolig. Da må du benytte insektsmidler som man ikke har lov til å bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod, vanligvis om natten. Bittene deres kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra litt rødhet til fremtredende blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de visesOfte er det kløe. Noen personer kan føle tretthet og/ eller feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører smittsom sykdom.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte utfordrende å bli kvitt veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten blod. Gjentatte behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Tvedestrand

Så har du utfordring med veggedyr i Tvedestrand{, så ta kontakt nå!

Scroll to Top