Veggedyr i TrondheimMistenker du at du har angrep av veggedyr i Trondheim? Få hjelp ved å klikke på chat så kan vi hjelpe deg med å finne ut om det er et tidlig angrep, og om du kan behandle det selv eller ikke.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, og bittene som regel kommer i løpet av natten og det gjerne kommer flere bitt over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr må du gjøre noe raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver med skadedyrkontroll i Trondheim. Da kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr kan gi ubehagelige bitt og utslett, og noen personer opplever problemer med helsen på grunn av allergi. Ofte bor veggedyr i sengen og kryper frem noen minutter for å suge blod. Ofte blir de ikke lagt merke til, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Hjelp med skadedyrkontroll i Trondheim

Vi assisterer deg med å få bli kvitt skadedyr som ødelegger for deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt om skadedyrkontroll Trondheim. Se chatten.

Om veggedyr

er små og ovale, og de suger blodet ditt. Insektene er flate og har en oval form. De er omtrent på størrelse med eplefrø. Etter at de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i brekstad

Voksne insekter blir ca 0,5 cm lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har likt utseende som de voksne veggedyrene. Men de er mindre og er lysere. Eggene er veldig små, omtrent én millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr er uten vinger. Men de har en snabel som normalt ligger under dyret og bakoverSnabelen rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke, men kan flytte seg raskt over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger cirka }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i verdalsøra

De unge veggdyrene, kalt nymfer, bytter skinnet fem ganger før de regnes som modne. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Under gunstige forhold med rett temperatur og mulighet for blod kan insektene bli voksne på cirka 1 måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Trondheim

Veggedyr var ganske vanlig å se i Norge før, men ble omtrent utryddet midt på 1900-tallet. Men i de siste årene har det dukket opp mer og mer veggedyr igjen. Nå er det en økning av veggedyrbestanden. Problemet er tiltakende. En av grunnene er nok at folk reiser mer både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr helt vanlig i Norge, men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet. Dessverre kom de tilbake for noen år siden, og bestanden har fått fotfeste igjen. Det regnes med at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et land der veggedyret holder til, er det mulig du tar med deg veggedyr til din bolig i Trondheim via bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i huset uoppdaget gjennom bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt motstandsdyktig ovenfor diverse insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Maur og bier lager seg reir. Veggedyr har ikke reir. De liker ofte å klumpe seg sammen. Først og fremst finner du dem i madrasser og der gjemmer de seg i fjær, rammer, sømkanter og sprekker. Om natten blir de blodtørste og kommer frem for å drikke blog.

Over tid kan de gjerne flytte seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også flytte seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og suger blod vanligvis folk mens de sover. De starter ved å gjennombore huden og trekke blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette. Så kryper de ubemerket bort.|Om

Veggedyrbitt

Ulike folk oppfatter veggedyr-bitt forskjellig. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Les også om rotter i verdalsøra

Er det veggedyr?

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, kan det hende du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på veggedyrproblem:

  • Du finner blodflekker på sengetøy
  • Mørke eller rustfargede flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Hvite små egg i sprekker eller hulrom under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her kan du se diverse bilder tatt av vår medarbeider der du ser ekskrementer fra veggedyr. Så du vet hvordan det ser ut. Veggedyr ekskrementer ligner veldig på jordslag. Måten du kan skille mellom jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Har du mistanke om et angrep bør du fjerne alt sengetøy nøye etter tegn på veggedyr som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne madrassbeskytteren over madrassen, sprekkene i sengebunne og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Sjekk også rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og også i stikkontakter. Sjekk garderoben fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i brekstad

Hvordan bli kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem raskt – og hindre at veggedyrenekommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Trondheim

Start med å få hjelp til å finne ut om angrepet er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge så du ikke bør prøve å bekjempe insektene selv.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør ogf bruk tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i maskin i en tørketrommel og i minst i en halvtime
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i tre dager. Dypfryseren må være minst -18C. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å børste sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og området rundt ofte. I det minste én gang per dag i starten.

Notat: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en tett plastpose og knytt den igjen, og legge den i søppelbeholderen utendørs. Da kan ikke veggedyrene komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Her er noen andre tips

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Et voksent veggedyr kan overleve ilitt mer enn ett år uten mat, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være lurt å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å få bort alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Mange ganger kreves det langt farligere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. I de tilfellene må man bruke insektsmidler som man ikke kan bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå veldig grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger menneskelig blod, vanligvis om natten. Bittene kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som varierer mellom små områder med rødhet til større blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de visesOfte er det kløe. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at deres bitt overfører sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av to arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å eliminere veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten å drikke blod. Gjentagende behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Trondheim

Hvis du har utfordring med veggedyr i Trondheim{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!