Veggedyr Tromsø

Veggedyr i TromsøDersom du tror du har utfordringer med veggedyr i Tromsø: Kontakt oss straksfor hjelp og veiledning. Klikk på chat nederst til høyre, og vi vil hjelpe deg raskt.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, og bittene gjerne dukker opp i løpet av natten og det gjerne kommer flere bitt over flere uker så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Hvis du opplever dette må du gjøre noe raskt, for ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Tromsø, så vi kan hjelpe deg å vite om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr gir ubehagelige stikk og utslett, og noen personer kan oppleve problemer med helsen på grunn av allergi. Stort sett bor veggedyr i sengen og kryper frem noen minutter for å suge blod. Ofte blir de ikke sett, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Tromsø

[google-map location=”Tromsø” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistense til å få tatt knekken på skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Tromsø. Bruk chatten her.

Fakte om veggedyr

er ovale og små, og de suger ditt blod. Kroppene er flate og ovale. De er omtrent på størrelse med frø fra epler. Etter at de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i bodø

Voksne individer blir ca en halv centimeter lange og 3 millimeter brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene har ganske likt utseende som de voksne, men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er små, omtrent én millimeter lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en sugesnabel som normalt ligger under dyret og bakoverSnabelen rettes fremover når de skal suge.

Veggedyr flyr ikke, men vil ofte bevege seg raskt over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger gjennomsnittlig }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i harstad

Unge umodne veggedyrene kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de regnes som modne. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Under gunstige forhold med god varme og mulighet for blod kan veggedyrene utvikle seg fullt på omtrent 1 måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Tromsø

økende. En av grunnene er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr helt vanlig i Norge. Men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet. Dessverre kom de tilbake for en del år siden. Veggedyrene har funnet sin plass igjen. Det er mye mulig at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra et land der veggedyret holder til, er det mulig å importere veggedyr hjem til din bolig i Tromsømed bagasjen. Veggedyr kan komme inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Dessverre har veggedyret blitt resistent ovenfor ulike insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Veggedyr har ikke reir som for eksempel bier og maur, men lever ofte i grupper på skjulesteder. Deres første gjemmesteder er vanligvis i madrasser, fjær, rammer og sengegavler der det er lett å bite folk om natten.

Over tid kan de gjerne flytte seg inn i en hvilken som helst spalte eller et beskyttet sted. De kan også flytte seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og biter vanligvis folk mens de sover. De starter ved å lage et hull trekke blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet, og deretter går de stille bort.|På) natten kommer veggedyr frem og finner blod mens du sover. Til å suge blod de en snabel. De er raske. Det tar kun 3 til 10 minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker oppfatter veggedyr-bitt ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også om rotter i harstad

Er det veggedyr?

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, kan det hende du har veggedyr i huset. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Flekker av blod på sengetøyet
  • Mørke eller rustfargede flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Egg på ca 1mm i sprekker eller hulrom under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her kan du se diverse bilder tatt av vår mann der du ser ekskrementer fra veggedyr. Så du vet hva du skal se etter. Det ligner mye på jordslag. Du kan skille mellom ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis de lager merker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Hvis du mistenker et angrep bør du fjerne alt sengetøy etter tegn som nevnt i listen over. Fjern madrasstrekket over madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene med mer.

Undersøk også rundt sengen, samt inne i bøker, teppekanten og til og med i stikkontakter. undersøk skapet ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i bodø

Slik blir du kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du starte med å bekjempe dem nå – og hindre at de kommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Tromsø

Aller først bør du få bistand til å vurdere om etableringen er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge så du ikke bør prøve å bekjempe insektene selv.

Start med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene bor. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig ogf bruk tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i maskin i tørketrommelen og i minimum i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 døgn. Dypfryseren må holde minimum -18C grader. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å børste sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og rommet rundt ofte. Gjerne minst en gang per dag i starten.

Notat: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, legg den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og hiv den i søppelbeholderen utendørs. Da kan ikke veggedyrene rømme og på nytt finne et offer.

Andre tips:

Anskaff en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Voksne veggedyr kan overleve ilitt mer enn ett år uten å få sugd blod, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen lenge for å sørge at alle insektene dør.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være lurt å anskaffe en ny madrass, men sørg for å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Det å rydde infiserte områder er nødvendig for å kontrollere veggedyr, men noen ganger krever det bruk av kjemiske behandlinger å bli kvitt dem. Fordi kjemisk behandling er giftig både for skadedyrbekjemperen og den som skal bruke sengen, må den som gjør jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene deres kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som varierer mellom litt rødhet til større blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises. Vanligvis er det kløende. Noen personer kan føle tretthet og/ eller feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at deres bitt overfører sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne insektene og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å utrydde veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten å drikke blod. Gjentagende behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Tromsø

Hvis du har utfordring med veggedyr i Tromsø{, så ta kontakt nå!

Scroll to Top