Veggedyr i TønsbergDersom du tror du har utfordringer med veggedyr i Tønsberg: Kontakt oss for hjelp og veiledning. Klikk på chat nederst til høyre, og vi vil hjelpe deg raskt.

Hvis du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene gjerne kommer mens du sover, og du gjerne får flere utover ukene så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du gjøre noe raskt, for ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Tønsberg. Da kan hjelpe deg å vite om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr gir ubehagelige bitt og utslett, og noen personer kan oppleve problemer med helsen på grunn av allergi. Ofte lever veggedyr i sengen og kommer frem noen minutter for å suge blod. Ofte blir de ikke sett, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

God hjelp med skadedyrkontroll i Tønsberg

Få assistense til å få bli kvitt skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt om skadedyrkontroll Tønsberg. Se chatten.

Mer om veggedyr

er små og ovale, og de suger blodet ditt. Insektene er flate og ovale. De kan sammenliknes med eplefrø. Etter at de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i drammen

Voksne individer er ca fem til seks millimeter lange og 3 mm brede. De er ganske flate. Nymfene har ganske lik fasong som de voksne, men nymfene er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er veldig små, omtrent en millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en snabel som normalt ligger under dyret og bakoverSnabelen rettes fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke, men vil ofte bevege seg raskt over vegger, gulv og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger cirka }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i Åsgårdstrand

De unge veggdyrene, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de når modenhet. Før hvert utviklingssteg må de ha et måltid. Under gunstige forhold med god varme og tilgang på blod kan veggedyrene utvikle seg fullt i løpet av omtrent 1 måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Tønsberg

økende. En av grunnene er nok at mennesker reiser mer både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr vanlig i Norge, men midt på 1900-tallet ble de nesten utryddet her til lands. Veggedyrene kom tilbake for noen år siden. Veggedyrene har funnet sin plass igjen. Det regnes med at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyret holder til, er det mulig å importere veggedyr hjem til din bolig i Tønsbergi bagasjen. Veggedyr kan komme inn i hjemmet via bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt motstandsdyktig for noen insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Bier og maur har reir, men veggedyr har ikke reir. De liker ofte å klumpe seg sammen. Først og fremst oppdager du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten blir de blodtørste og kommer frem for å drikke blog.

Over tid kan de gjerne flytte seg inn i en hvilken som helst spalte eller et beskyttet sted. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og biter vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å lage et hull trekke blod gjennom en snabel. De bruker kort tid på dette. Fra tre til ti minutter for å bli mette. Så kryper de stille bort.|Om

Veggedyrbitt

Ulike folk oppfatter bittene ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Se også rotter i Åsgårdstrand

Tegn på angrep

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, kan det hende du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre veggedyr tegn:

  • Blodflekker på sengetøyet
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg skjult under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her ser du noen fotografier tatt av vår medarbeider som viser ekskrementer fra veggedyr. Så du vet hvordan det ser ut. Det ligner veldig på jordslag. Du kan se forskjell på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Har du mistanke om et angrep bør du fjerne sengetøy og sjekke det nøye for tegn på veggedyr som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne madrassbeskytteren over nederste madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene og liknende.

Undersøk rundt sengen, samt inne i bøker, teppekanten og til og med i stikkontakter. undersøk skapet ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i drammen

Få bort veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du starte med å kvitte deg med dem med én gang og hindre at veggedyrenekommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Tønsberg

Start med å få bistand til å finne ut om kolonien er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge til at du bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

Start med å:

Begynn med å rydde der veggedyrene holder til. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør ogf bruk tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i maskin i tørketrommelen og i minst i 30 minutter.
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Dypfryseren må være minst -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og rommet rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, legg den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og legge den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Se andre tips under

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Voksne veggedyr kan overleve ilitt mer enn 1 år uten mat, derfor er det fornuftig å dekke til madrassen så lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å anskaffe en ny madrass, men pass på å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Noen ganger må det brukes langt heftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra en bolig. Da må du bruke insektsmidler som man ikke har lov til å håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod. Oftest suger de blod om natten. Bittene kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som varierer mellom litt rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time, og det er vanligvis kløende. Noen personer kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av to arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne insektene og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å bli kvitt veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten mat. Gjentatte behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Tønsberg

Har du utfordring med veggedyr i Tønsberg{, så ta kontakt nå!