Veggedyr Svolvær – Hvordan bli kvitt dem

Veggedyr i SvolværMistenker du at du har problem med veggedyr i Svolvær? Få hjelp ved å klikke på chat så kan vi hjelpe deg med å avdekke om det er et tidlig angrep eller ikke, og om dette er noe du kan behandle selv eller ikke.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen din som klør, bittene gjerne kommer mens du sover, og du gjerne får flere over flere uker så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du handle raskt, ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver med skadedyrkontroll i Svolvær, så vi kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et skadedyr som både er ubehagelig, men også kan gi problemer med helsen. Ofte bor de i sengen din og kommer frem nattestid for å suge blod. De kan være vanskelig å se, men mange ganger når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Svolvær

[google-map location=”Svolvær” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Her får du hjelp bli kvitt skadedyr som ødelegger for deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Svolvær. Se chatten.

Info om veggedyr

De er brunaktige og 3-5 mm lange, flate og ovale insekter som suger blod fra mennesker og dyr. Voksne insekter har flate kropper som er ovale på størrelse med et eplefrø. Etter at de har sugd blod svulmer insektene opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i fosnavåg

Voksne individer blir ca 5-6 mm lange og 3 millimeter brede. De er ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske lik fasong som de voksne veggedyrene. Men de er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent en millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en sugesnabel som vanligvis ligger under dyret og bakoverSnabelen rettes utover og fremover når de skal suge.

Veggedyr flyr ikke. Men kan bevege seg over vegger, gulv og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i stokmarknes

De unge veggdyrene kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de regnes som modne. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Ved ideelle forhold med god varme og mulighet for blod kan veggedyrene utvikle seg fullt på cirka en måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Svolvær

De var vanlig å se i Norge tidigere, men ble omtrent utryddet på 1950 tallet. Dessverre, i de siste tidene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr igjen. Nå er det en økning av veggedyrbestanden. Dette problemet er tiltakende. Mye av grunnen er nok at folk reiser mer både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr helt vanlig i Norge. Men rundt 1950 ble de omtrent utryddet her til lands. Dessverre kom de tilbake for noen år siden, og bestanden har funnet sin plass igjen. Det regnes med at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene kan bli med til Svolvær i bagasjen.}

Hvis du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyr holder til, er det mulig å importere veggedyr til din eiendom i Svolværi bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i huset uoppdaget gjennom bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt resistent for ulike insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Bier og maur lager seg reir. Veggedyr har ikke reir men de er heller ikke alene. De liker ofte å klumpe seg sammen. Først og fremst oppdager du dem i madrasser og der gjemmer de seg i fjær, rammer, sømkanter og sprekker. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Over tid kan de imidlertid spre seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og biter vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å gjennombore huden og trekke blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette. Så kryper de stille bort.|På) natten kommer veggedyr frem og suger blod mens du sover. Til det de et nebb eller snabel. Det tar kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige folk opplever bittene forskjellig. Normalt er de fleste stikkene smertefrie i begynnelsen men ofte klør de mer og mer etterhvert. I kontrast til loppebit som oftest er rundt anklene, er veggedyrbitt mulig å få på ethvert hudområde som er tilgjengelig mens du sover. Bittene har ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Les også rotter i stokmarknes

Er det veggedyr?

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Tegn på at du har veggedyr:

  • Blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg skjult under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her kan du se noen fotografier tatt av vår medarbeider der du ser ekskrementer fra veggedyr, så du vet hva du skal se etter. Det ligner mye på jordslag. Du kan se forskjell på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis de lager merker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Tror du at du har fått veggedyr bør du fjerne sengetøy nøye etter tegn på veggedyr som nevnt i listen over. Fjern madrasstrekket over nederste madrassen, sprekkene mellom snegebunndelene og liknende.

Sjekk også rundt sengen, inkludert inne i bøker, tepper og til og med i stikkontakter. Sjekk garderoben fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i fosnavåg

Slik blir du kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem raskt og hindre at veggedyrenekommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Svolvær

Start med å få bistand til å vurdere om angrepet er i tidlig fase, eller om det er kommet for langt så du ikke bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Start med å rydde der veggedyrene bor. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen og i minst i en halvtime
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i tre dager. Dypfryseren må være minimum -18C grader. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

Notat: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, legg den i en tett plastpose og knytt den igjen, og legg den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å rømme og på nytt finne et offer.

Andre tips:

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr overlever i litt over ett år uten mat, derfor er det smart å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være lurt å kjøpe en ny madrass, men pass på å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Noen ganger kreves det langt giftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. I de tilfellene må man bruke insektsmidler som man ikke kan bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod, vanligvis om natten. Bittene kan gi til ulike helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra små områder med rødhet til større blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises, og det er vanligvis kløe. Noen kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører sykdom.

Veggedyrbitt kommer av to arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å eliminere veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten å drikke blod. Gjentagende behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Svolvær

Har du problemer med veggedyr i Svolvær{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!

Scroll to Top