Veggedyr Stokmarknes – Hvordan bli kvitt dem

Veggedyr i StokmarknesDersom du tror du har en utfordring med veggedyr i Stokmarknes: Ta kontakt for veiledning og hjelp. Klikk på chat nederst til høyre, og kontakt oss og du får hjelp raskest mulig.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene som regel dukker opp i løpet av natten og det gjerne kommer flere bitt over flere uker så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Hvis du opplever dette må du handle raskt, ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver med skadedyrkontroll i Stokmarknes, så vi kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et skadedyr som både er ubehagelig, men også kan gi problemer med helsen. I de aller fleste tilfeller lever de i sengen og kryper frem nattestid for å suge blod. De kan være vanskelig å se, og mange ganger merker man dem først ved at de etterlater seg små bitt når de suger blod.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

God hjelp med skadedyrkontroll i Stokmarknes

[google-map location=”Stokmarknes” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistense til å få bli kvitt skadedyr som ødelegger for deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt om skadedyrkontroll Stokmarknes. Bruk chatten.

Om veggedyr

er små og ovale, og de lever av å suge ditt blod. Insektene er flate og ovale. De kan sammenliknes med frø fra epler. Etter at de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i svolvær

Voksne insekter er ca en halv centimeter lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene har ganske likt utseende som de voksne. Men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er veldig små, omtrent én millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en sugesnabel som normalt ligger bakover under dyret, men rettes fremover når de skal spise.

Veggedyr kan ikke fly. Men vil ofte bevege seg raskt over gulv, vegger og tak.

De kan legge hundrevis av egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger cirka }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i sortland

Unge umodne veggedyrene, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de når modenhet. De trenger ett måltid med blod før hver neste utvikling hos nymfen. Ved ideelle omstendigheter med god temperatur og tilgang på mat kan insektene bli voksne på cirka 1 måned.

Veggedyr, hvor kommer de fra

økende. En av grunnene er nok at folk reiser mer både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr normalt i Norge, men rundt 1950 ble de nesten utryddet. Dessverre kom de tilbake for en del år siden, og bestanden har fått fotfeste igjen. Det regnes med at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra et sted der veggedyr er etablert, er det mulig å importere insektet hjem til din bolig i Stokmarknes via bagasjen. Veggedyr kan komme inn i hjemmet via bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt resistent for noen insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Veggedyr har ikke reir som maur eller bier, men de har en tendens til å leve i grupper på skjulesteder. Det første tilholdsstedet er normalt i madrasser, fjær, rammer og sengegavler der de har lett tilgang til folk å bite om natten.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og biter vanligvis folk mens de sover. De starter ved å lage et hull trekke blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette, og deretter går de ubemerket bort.|Om

Veggedyrbitt

Ulike folk oppfatter bittene forskjellig. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Les også rotter i sortland

Har du angrep

OM du har våknet med stikk som klør, kan det hende du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på veggedyrproblem:

  • Du finner blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her er diverse fotografier tatt av vår mann der du ser ekskrementer fra veggedyr. Da vet du hvordan det ser ut. Du ser det ligner veldig på jordslag. Måten du kan skille på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis de lager merker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Har du mistanke om et angrep bør du fjerne alt sengetøy og sjekke det nøye for tegn som nevnt i listen over. Vi anbefaler også å fjerne madrasstrekket over madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Undersøk rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, teppekanten og også i stikkontakter. undersøk garderobeskapet fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i svolvær

Bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du starte med å kvitte deg med dem raskt og forhindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Stokmarknes

Start med å få hjelp til å finne ut om etableringen er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge til at du bør prøve å bekjempe insektene selv.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i maskin i en tørketrommel og i minimum i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Fryseren må være minst -18C grader. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom madrasssømmene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og rommet rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, legg den i en tett plastpose og knytt den igjen, og legg den i søppelbeholderen utendørs. Da kan ikke veggedyrene komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Andre tips:

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Et voksent veggedyr overlever i litt over 1 år uten å få sugd blod, så det kan være smart å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Opprydning av infiserte rom er nødvendig for å kontrollere veggedyr, men av og til krever det bruk av kjemiske behandlinger å utrydde dem. Fordi kjemisk behandling er giftig både for skadedyrbekjemperen og den som skal bruke soverommet etterpå, må den som gjør jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod, vanligvis om natten. Bittene kan føre til en rekke helseeffekter, inkludert utslett, gi dårligere søvn og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som varierer mellom litt rødhet til større blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de visesOfte er det kløe. Noen personer kan føle tretthet og/ eller feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører sykdom.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose får man først ved å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte vanskelig å bli kvitt veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten mat. Gjentatte behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Stokmarknes

Så har du problemer med veggedyr i Stokmarknes{, så ta kontakt nå!

Scroll to Top