Veggedyr i StjørdalMistenker du at du har problem med veggedyr i Stjørdal? Kontakt oss ved å kontakt oss på chat nede til venstre så kan vi hjelpe deg med å avdekke om det er et tidlig angrep, og om du kan behandle det selv.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene som regel dukker opp i løpet av natten og du gjerne får flere over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr er det viktig at du gjør noe raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Stjørdal. Da kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene gir ubehagelige bitt og utslett, og noen kan oppleve helseproblemer fordi de har allergi. Stort sett lever veggedyr i sengen og kryper frem en kort periode på noen minutter for å suge blod. Mange ganger blir de ikke lagt merke til, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

God hjelp med skadedyrkontroll i Stjørdal

Vi assisterer deg med å få tatt knekken på skadedyr som ødelegger for deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt om skadedyrkontroll Stjørdal. Bruk chatten her.

Fakte om veggedyr

er små og ovale, og de suger blodet ditt. Insektene er flate og har en oval form. De kan sammenliknes med frø fra epler. Når de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i verdalsøra

Voksne insekter blir ca en halv centimeter lange og 3 millimeter brede. De er ganske flattrykte. Nymfene har ganske lik fasong som de voksne veggedyrene. Men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er små, omtrent en millimeter lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en sugesnabel som normalt ligger under dyret og bakoverSnabelen rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke, men vil ofte bevege seg over vegger, gulv og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger cirka }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i steinkjer

Unge umodne veggedyrene kalles nymfer og bytter skinnet fem ganger før de regnes som voksne. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Under gunstige omstendigheter med god temperatur og tilgang på blod kan insektene bli modne på cirka en måned.

Opphavet til veggedyr i Stjørdal

De var vanlig å se her til lands før, men ble nesten utryddet midt på 1900-tallet. Men i de siste årene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr. Nå er det en økning av veggedyr. Problemet er tiltakende. �…rsaken er nok at mennesker reiser mer både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr helt vanlig i Norge, men rundt 1950 ble de omtrent utryddet. Dessverre kom de tilbake for noen år siden. Bestanden har etablert seg igjen. Vi tror årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene blir med til Stjørdal i bagasjen.}

Når du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyret er etablert, er det mulig å importere veggedyr hjem til din bolig i Stjørdal via bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i hjemmet via bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt resistent ovenfor noen insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Veggedyr har ikke reir som for eksempel maur eller bier, men de lever ofte i grupper på ulike skjulesteder. Deres første gjemmesteder er vanligvis i madrasser, fjær, rammer og sengegavler der det er lett å bite folk om natten.

Over tid kan de imidlertid spre seg inn i en hvilken som helst spalte eller et beskyttet sted. De kan også flytte seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og suger blod mens menneske-byttet sover. De spiser ved å lage et hull og suge blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette. Så kryper de ubemerket bort.|Om

Veggedyrbitt

Ulike mennesker oppfatter veggedyr-bitt forskjellig. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Les også om rotter i steinkjer

Har du angrep

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på veggedyrproblem:

  • Flekker av blod på sengetøyet
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her kan du se noen bilder tatt av vår mann der du ser ekskrementer fra veggedyr. Da vet du hva du skal se etter. Veggedyr ekskrementer ligner veldig på jordslag. Måten du kan skille mellom jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis det lager merker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Hvis du mistenker et angrep anbefaler vi å fjerne alt sengetøy etter tegn på veggedyr som nevnt i listen over. Fjern støvdekselet over nederste madrassen, sjekke sprekkene i sengebunne og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Sjekk også området rundt sengen, inkludert inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og også i stikkontakter. undersøk garderoben fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i verdalsøra

Hvordan bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du begynne trinnene for å bekjempe dem nå – og hindre at veggedyrenekommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Stjørdal

Du bør straks få hjelp til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om de har vært der lenge. Dette kan bety forskjellen på om du kan bekjempe dem alene eller må få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

Begynn med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene bor. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør ogf bruk tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i vaskemaskin i en tørketrommel og i minst i en halvtime
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i tre døgn. Fryseren må holde minst -18C. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å arbeide gjennom madrasssømmene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Støvsug sengen og rommet rundt ofte. Minst én gang per dag i starten.

OBS: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en plastpose og knytt den igjen, og legg den i søppelbeholderen utendørs. Da kan ikke veggedyrene rømme og infistere et nytt sted.

Her er noen andre tips

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Et voksent veggedyr overlever i litt over 1 år uten mat, derfor er det smart å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være smart å bli kvitt den og få en ny, men pass på å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Ofte må det brukes langt farligere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. Da må du benytte insektsmidler som man ikke kan bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger menneskelig blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene deres kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de visesOfte er det kløende. Noen kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at veggedyr bitt overfører noen smittsom sykdom.

Veggedyrbitt kommer av to arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne insekter og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte utfordrende å bli kvitt veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten å drikke blod. Gjentagende behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Stjørdal

Hvis du har problemer med veggedyr i Stjørdal{, så ta kontakt nå!