Veggedyr Steinkjer – Skadedyrfirma

Veggedyr i SteinkjerDersom du tror du har problemer med veggedyr i Steinkjer: Kontakt oss nåfor veiledning og hjelp. Klikk på chat nederst til høyre, og du får hjelp raskest mulig.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, og bittene gjerne kommer mens du sover, og du gjerne får flere utover ukene så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Hvis du opplever dette må du gjøre noe raskt, for ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver med skadedyrkontroll i Steinkjer. Da kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr kan gi ubehagelige bitt og utslett, og noen personer kan oppleve problemer med helsen fordi de har allergi. Stort sett lever veggedyr i sengen og kommer frem noen minutter for å suge blod. Ofte blir de ikke sett, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Få hjelp med skadedyrkontroll i Steinkjer

[google-map location=”Steinkjer” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Her får du hjelp bli kvitt skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Steinkjer. Se chatten.

Mer om veggedyr

er ovale og små, og de suger ditt blod. Kroppene er flate og ovale. De er omtrent på størrelse med frø fra epler. Etter at de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i stjørdal

Voksne individer er ca 5-6 mm lange og 3 millimeter brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske likt utseende som de voksne. Men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent en millimeter lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en snabel som normalt ligger bakover under dyret, men rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr kan ikke fly, men vil ofte bevege seg raskt over vegger, gulv og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger cirka }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i kolvereid

Unge veggdyr kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de regnes som modne. De trenger ett måltid med blod før hver neste utvikling hos nymfen. Ved ideelle forhold med god temperatur og tilgang på blod kan veggedyrene bli voksne på ca 1 måned.

Hvordan kommer veggedyr til Steinkjer

De var vanlig å se her til lands tidigere, men de ble nesten utryddet midt på 1900-tallet. Dessverre, i de siste årene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr igjen. Det er nå en økning av veggedyr. Problemet er tiltakende. Mye av grunnen er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr normalt i Norge. Men midt på 1900-tallet ble de nesten utryddet. Dessverre kom de tilbake for noen år siden. Veggedyrene har funnet sin plass igjen. Det er mye mulig at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene blir med til Steinkjer i bagasjen.}

Når du reiser fra et land der veggedyret er etablert, risikerer du å “importere” insektet hjem til din bolig i Steinkjermed bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i huset uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig for ulike insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Bier og maur lager seg reir. Veggedyr har ikke reir. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Som regel oppdager du dem i madrasser og der gjemmer de seg i fjær, rammer, sømkanter og sprekker. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og biter vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å lage et hull og suge blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker kort tid på dette. Fra tre til ti minutter for å bli mette. Så går de stille bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker opplever bittene ulikt. Vanligvis er de fleste stikkene smertefrie i begynnelsen men blir senere til kløe. I kontrast til loppebit som oftest er rundt anklene, er veggedyrbitt vanlig å få på de stedene man ikke har på klær. Veggedyr-bitt har ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også om rotter i kolvereid

Tegn på angrep

OM du har våknet med stikk som klør, kan det hende du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Flekker av blod på sengetøyet
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Små hvite egg i sprekker eller hulrom under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her er diverse fotografier tatt av vår medarbeider der du ser ekskrementer fra veggedyr, så du vet hva du skal se etter. Det ligner mye på jordslag. Du kan se forskjell på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Tror du at du har fått veggedyr anbefaler vi å fjerne sengetøy og sjekke det nøye for tegn som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne madrassbeskytteren over nederste madrassen, sprekkene mellom snegebunndelene og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Sjekk området rundt sengen, inkludert inne i bøker, tepper og til og med i stikkontakter. Sjekk skapet ditt, fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i stjørdal

Slik blir du kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du begynne trinnene for å bekjempe dem med én gang – og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Steinkjer

Start med å få hjelp til å vurdere om kolonien er i tidlig fase, eller om det er kommet for langt så du ikke bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

Start med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene bor. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør ogf bruk tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i varmt vann i en tørketrommel og i minst i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre døgn. Fryseren må holde minimum -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å børste sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og rommet rundt ofte. I det minste 1 gang per dag i starten.

Notat: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, legg den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og legg den i søppelbeholderen utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Andre tips:

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Et voksent veggedyr kan overleve ilitt mer enn 1 år uten mat, derfor er det smart å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å kjøpe en ny, men sørg for å få bort alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Noen ganger må det brukes langt giftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra en bolig. Da må du bruke insektsmidler som man ikke har lov til å håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå veldig grundig til verks. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger menneskelig blod. Oftest suger de blod om natten. Bittene kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra litt rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time, og det er vanligvis kløende. Noen kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at deres bitt overfører sykdom.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose innebærer både å finne insektene og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte vanskelig å eliminere veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Steinkjer

Har du utfordring med veggedyr i Steinkjer{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!

Scroll to Top