Veggedyr Stavanger – Hvordan bli kvitt dem

Veggedyr i StavangerTror du at du har en utfordring med veggedyr i Stavanger: Kontakt oss straksfor hjelp og veiledning. Se chatten nede til høyre, og du får hjelp raskt.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, bittene som regel dukker opp i løpet av natten og du gjerne får flere utover ukene så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Hvis du opplever dette må du handle raskt, ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Stavanger. Da kan hjelpe deg å forstå om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et ubehagelig skadedyr, men også kan gi helseproblemer. Som regel lever de i sengen din og kommer frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å se, men ofte når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

God hjelp med skadedyrkontroll i Stavanger

[google-map location=”Stavanger” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Her får du hjelp tatt knekken på skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt om skadedyrkontroll Stavanger. Se chatten.

Info om veggedyr

er små og ovale, og de suger ditt blod. Kroppene er flate og ovale. De er omtrent på størrelse med frø fra epler. Etter at de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i Åkrehamn

Voksne individer blir ca 5-6 mm lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene har ganske lik fasong som de voksne veggedyrene, men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er veldig små, omtrent en millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en snabel som normalt ligger under dyret og bakover. Den rettes fremover når de skal suge.

Veggedyr flyr ikke, men kan bevege seg raskt over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av små egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger cirka }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i skudeneshavn

Unge umodne veggedyrene, kalt nymfer, bytter skinnet fem ganger før de når modenhet. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Under gunstige forhold med god temperatur og tilgang på mat kan veggedyrene bli voksne på ca 1 måned.

Veggedyr, hvor kommer de fra

De var ganske vanlig å se her til lands før, men ble omtrent utryddet på 1950 tallet. Dessverre, i de siste årene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr igjen. Nå er det en økning av veggedyr. Problemet er tiltakende. �…rsaken er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Tidligere var veggedyr vanlig i Norge. Men rundt 1950 ble de omtrent utryddet her til lands. Dessverre kom de tilbake for en del år siden. Bestanden har funnet sin plass igjen. Det er mye mulig at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra et land der veggedyret er etablert, risikerer du å ta med deg insektet til din bolig i Stavanger via bagasjen. Veggedyr kan komme inn i huset uoppdaget gjennom bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig for noen insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Veggedyr har ikke reir som for eksempel bier og maur, men de lever ofte i grupper på skjulesteder. Det første tilholdsstedet er normalt i madrasser, fjær, rammer og sengegavler der de har lett tilgang til folk å bite om natten.

Over tid kan de imidlertid spre seg inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og suger blod vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker kort tid på dette. Fra tre til ti minutter for å bli mette. Deretter vandrer de stille bort.|På) natten kryper veggedyr frem og spiser blod mens folk sover. Til å suge blod de en sugesnabel. De er raske. De bruker kun 3 til 10 minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige folk oppfatter veggedyr-bitt forskjellig. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også om rotter i skudeneshavn

Har du angrep

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, er det mye mulig du har veggedyr i huset. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Tegn på veggedyrproblem:

  • Du finner blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Egg på ca 1mm i sprekker eller hulrom under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her ser du noen fotografier tatt av vår medarbeider som viser ekskrementer fra veggedyr. Så du vet hvordan det ser ut. Veggedyr ekskrementer ligner veldig på jordslag. Du kan se forskjell på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis de streker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Tror du at du har fått veggedyr bør du fjerne alt sengetøy og sjekke det nøye for tegn på veggedyr som nevnt i listen over. Fjern støvdekselet over madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene med mer.

Sjekk området rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og til og med i stikkontakter. undersøk garderoben fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i Åkrehamn

Hvordan bli kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr bør du starte med å bekjempe dem nå og hindre at veggedyrenekommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Stavanger

Tidligst mulig bør du få bistand til å finne ut om etableringen er i en tidlig fase, eller om veggedyrene har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du kan bekjempe dem alene eller bør få profesjonell hjelp.

Start med å:

Start med å rydde der veggedyrene bor. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i vaskemaskin i en tørketrommel og i minimum i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 døgn. Fryseren må holde minimum -18C. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og området rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og legge den i søppelbeholderen utendørs. Da kan ikke veggedyrene rømme og på nytt finne et offer.

Andre tips:

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr overlever i litt over 1 år uten mat, derfor er det smart å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være smart å bli kvitt den og få en ny, men pass på å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Det å rydde infiserte rom er nødvendig for å kontrollere veggedyr, men noen ganger krever det bruk av kjemiske behandlinger å utrydde dem. Fordi kjemisk behandling kan være giftig både for skadedyrbekjemperen og den som skal bruke soverommet, så må den som utfører jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå veldig grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene kan føre til ulike helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra litt rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeNormalt er det kløe. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører noen smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne insekter og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å utrydde veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten mat. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Stavanger

Så har du utfordring med veggedyr i Stavanger{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top