Veggedyr Stathelle – Skadedyrfirma

Veggedyr i StathelleTror du at du har problemer med veggedyr i Stathelle: Ta kontakt straksfor veiledning og hjelp. Klikk på chat nederst til høyre, og du får hjelp raskest mulig.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene gjerne kommer i løpet av natten og du gjerne får flere utover ukene så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Hvis du opplever dette må du handle raskt, ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Stathelle, så vi kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et skadedyr som både er ubehagelig som også kan gi problemer med helsen. Ofte bor de i sengen og kommer frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å se, men ofte når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Få hjelp med skadedyrkontroll i Stathelle

[google-map location=”Stathelle” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi hjeper deg med å få tatt knekken på skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr. Kontakt oss om skadedyrkontroll Stathelle. Bruk chatten her.

Info om veggedyr

er ovale og små, og de lever av å suge ditt blod. Insektene er flate og ovale. De kan sammenliknes med frø fra epler. Når de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i holmestrand

Voksne insekter blir ca fem til seks millimeter lange og 3 millimeter brede. De er ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske likt utseende som de voksne veggedyrene, men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er små, omtrent en millimeter lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en sugesnabel som normalt ligger bakover under dyret, men rettes fremover når de skal suge.

Veggedyr flyr ikke. Men vil ofte bevege seg raskt over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne gjennomsnittlig }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i skien

De unge veggdyrene kalles nymfer og bytter skinnet fem ganger før de regnes som modne. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Ved ideelle forhold med god temperatur og mulighet for blod kan veggedyrene bli voksne i løpet av omtrent 1 måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Stathelle

De var ganske vanlig å se her til lands før, men de ble nesten utryddet midt på 1900-tallet. Men i de siste tidene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr. Nå er det en økning av veggedyr. Problemet er tiltakende. En av grunnene er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Tidligere var veggedyr normalt i Norge, men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet her til lands. Men de kom tilbake for en del år siden. Bestanden har funnet sin plass igjen. Det er mye mulig at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene kan bli med til Stathelle i bagasjen.}

Når du reiser fra et hotell der veggedyr er etablert, er det mulig å importere insektet til din bolig i Stathellei bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt motstandsdyktig ovenfor ulike insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Bier og maur lager seg reir. Veggedyr har ikke reir men de er heller ikke alene. De liker ofte å klumpe seg sammen. Som regel oppdager du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Over tid kan de gjerne flytte seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst spalte eller et beskyttet sted. De kan også flytte seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og suger blod mens menneske-byttet sover. De starter ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom en snabel. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet. Så går de stille bort.|På) natten kommer veggedyr frem og finner blod mens folk sover. Til det de en snabel. De er raske. Det tar kun 3 til 10 minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Ulike mennesker oppfatter bittene ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også om rotter i skien

Tegn på angrep

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr i huset. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Tegn på veggedyrproblem:

  • Blodflekker på sengetøyet
  • Rustfargede eller mørke flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Hvite små egg skjult under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her er diverse fotografier tatt av vår medarbeider som viser veggedyr-ekskrementer. Da vet du hva du skal se etter. Det ligner veldig på jordslag. Du kan skille på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Hvis du mistenker et angrep anbefaler vi å fjerne sengetøy nøye etter tegn på veggedyr som nevnt i listen over. Fjern madrasstrekket over nederste madrassen, sprekkene mellom snegebunndelene og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Undersøk området rundt sengen, samt inne i bøker, teppekanten og også i stikkontakter. Sjekk garderoben ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i holmestrand

Slik blir du kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem med én gang og forhindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Stathelle

Aller først bør du få hjelp til å finne ut om angrepet er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge til at du bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

Start med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i maskin i en tørketrommel og i minimum i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre dager. Fryseren må være minst -18C. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å børste sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og rommet rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en plastpose og knytt den igjen, og legge den i søppelbeholderen utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å rømme og på nytt finne et offer.

Her er noen andre tips

Anskaff en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr overlever i litt over ett år uten mat, derfor er det fornuftig å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være lurt å kjøpe en ny, men pass på å få bort alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Det å rydde infiserte områder er nødvendig for å kontrollere veggedyr, men av og til krever det bruk av kjemiske behandlinger å utrydde dem. Av den grunn at bruk av giftstoffer er giftig både for den som gjør jobben og den som skal bruke sengen, må den som gjør skadedyrbekjempelsen være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod. Oftest suger de blod om natten. Bittene deres kan føre til en rekke helseeffekter, inkludert utslett, gi dårligere søvn og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som varierer mellom små områder med rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeNormalt er det kløe. Noen personer kan føle tretthet og/ eller feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører noen sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne insektene og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte utfordrende å utrydde veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten å drikke blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Stathelle

Hvis du har utfordring med veggedyr i Stathelle{, så ta kontakt nå!

Scroll to Top