Veggedyr Sortland

Veggedyr i SortlandTror du at du har utfordringer med veggedyr i Sortland: Kontakt oss nåfor hjelp og veiledning. Se chatten nede til høyre, og kontakt oss og vi vil hjelpe deg raskest mulig.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene som regel dukker opp mens du sover, og du gjerne får flere utover ukene så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Hvis du opplever dette må du gjøre noe raskt, for ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Sortland, så vi kan hjelpe deg å forstå om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr kan gi ubehagelige stikk og utslett, og noen kan oppleve problemer med helsen på grunn av allergi. Stort sett bor veggedyr i sengen og kryper frem noen minutter for å suge blod. Ofte har de ikke blitt sett, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Sortland

[google-map location=”Sortland” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistanse på å få tatt knekken på skadedyr som ødelegger for deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Sortland. Bruk chatten.

Info om veggedyr

er ovale og små, og de suger blodet ditt. Insektene er flate og har en oval form. De kan sammenliknes med frø fra epler. Etter at de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i stokmarknes

Voksne insekter blir ca en halv centimeter lange og 3 millimeter brede. De er ganske flattrykte. Nymfene har likt utseende som de voksne, men de er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent én millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr er uten vinger. Men de har en sugesnabel som normalt ligger bakover under dyret. Den rettes fremover når de skal spise.

Veggedyr kan ikke fly, men kan bevege seg raskt over vegger, gulv og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger cirka }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i sandnessjøen

Unge umodne veggedyrene, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de regnes som voksne. De trenger ett måltid med blod før hver neste utvikling hos nymfen. Ved ideelle forhold med god varme og tilgang på blod kan insektene bli modne på cirka en måned.

Veggedyr, hvor kommer de fra

Veggedyr var vanlig å se her til lands før, men de ble nesten utryddet midt på 1900-tallet. Dessverre, i de siste tidene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr igjen. Nå ser vi en økning av veggedyrbestanden. Dette problemet er tiltakende. En av grunnene er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr vanlig i Norge. Men rundt 1950 ble de omtrent utryddet. Veggedyrene kom tilbake for noen år siden. Bestanden har funnet sin plass igjen. Vi tror årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyret holder til, risikerer du å “importere” insektet til din eiendom i Sortlandmed bagasjen. Veggedyr kan komme inn i huset via bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Dessverre har veggedyret blitt resistent ovenfor ulike insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Bier og maur har reir. Veggedyr har ikke reir men de er heller ikke alene. De liker ofte å klumpe seg sammen. Først og fremst oppdager du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten blir de blodtørste og kommer frem for å drikke blog.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og biter vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å gjennombore huden og trekke blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet, og deretter går de ubemerket bort.|På) natten kryper veggedyr frem og finner blod mens du sover. Til å suge blod de et nebb eller snabel. De er raske. Det tar kun 3 til 10 minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker opplever bittene forskjellig. Vanligvis er de fleste stikkene smertefrie i begynnelsen men ofte klør de mer og mer etterhvert. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt mulig å få på ethvert hudområde som er tilgjengelig mens du sover. Bittene har heller ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også rotter i sandnessjøen

Har du angrep

OM du har våknet med stikk som klør, kan det hende du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på veggedyrproblem:

  • Blodflekker på sengetøyet
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Egg på ca 1mm under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her kan du se diverse bilder tatt av vår medarbeider der du ser veggedyr-ekskrementer. Så du vet hvordan det ser ut. Veggedyr ekskrementer ligner mye på jordslag. Du kan skille mellom ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis de lager merker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Har du mistanke om et angrep bør du fjerne alt sengetøy nøye etter tegn på veggedyr som nevnt i listen over. Vi anbefaler også å fjerne støvdekselet over nederste madrassen, sprekkene mellom snegebunndelene og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Undersøk rundt sengen, inkludert inne i bøker, tepper og også i stikkontakter. Sjekk skapet fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i stokmarknes

Slik blir du kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du begynne trinnene for å bekjempe dem raskt og hindre at de kommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Sortland

Du bør straks få hjelp til å finne ut om etableringen er i en tidlig fase, eller om de har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du bør prøve å bekjempe dem alene eller må få profesjonell hjelp.

Begynn med å:

Start med å rydde der veggedyrene bor. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig ogf bruk tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i varmt vann i en tørketrommel og i minimum i 30 minutter.
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i tre dager. Dypfryseren må holde minimum -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å børste sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og rommet rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, legg den i en plastpose og knytt den igjen, og jkast den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Andre tips:

Anskaff en sengebeskyttelse som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr kan overleve i litt over ett år uten mat, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen så lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være lurt å anskaffe en ny, men pass på å få bort alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Opprydning av infiserte områder er nødvendig for å kontrollere veggedyr, men noen ganger krever det ofte kjemiske behandlinger å bli kvitt dem. Fordi kjemisk behandling er giftig både for den som gjør jobben og deg som skal bruke sengen, så må den som utfører jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå svært grundig til verks. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene kan gi til ulike helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra litt rødhet til større blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises, og det er vanligvis kløe. Noen personer kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører noen smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av to arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte vanskelig å eliminere veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten å drikke blod. Gjentatte behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Sortland

Har du utfordring med veggedyr i Sortland{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!

Scroll to Top