Veggedyr i SkienDersom du tror du har en utfordring med veggedyr i Skien: Kontakt oss nåfor hjelp og veiledning. Se chatten nede til høyre, og du får hjelp raskest mulig.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene som regel dukker opp i løpet av natten og det gjerne kommer flere bitt over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr er det viktig at du gjør noe raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Skien, så vi kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene kan gi ubehagelige stikk og utslett, og noen personer kan oppleve helseproblemer fordi de har allergi. Stort sett bor veggedyr i sengen og kryper frem noen minutter for å suge blod. Ofte blir de ikke sett, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Hjelp med skadedyrkontroll i Skien

Få assistense til å få tatt knekken på skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt om skadedyrkontroll Skien. Se chatten.

Fakte om veggedyr

De er brunaktige og 3-5 mm lange, flate og ovale insekter som suger blod fra mennesker og dyr. Voksne veggedyr har kropper som er flate og ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter at de har sugd blod svulmer kroppene deres opp og får en rødlig farge. Les også om veggedyr i stathelle

Voksne insekter er ca fem til seks millimeter lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene har lik fasong som de voksne. Men de er mindre og er lysere. Eggene er veldig små, omtrent én millimeter lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en snabel som normalt ligger under dyret og bakover. Den rettes fremover når de skal suge.

Veggedyr flyr ikke. Men kan bevege seg raskt over vegger, gulv og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av små egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger cirka }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i rjukan

Unge umodne veggedyrene kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de når modenhet. Før hvert utviklingssteg må de ha et måltid. Ved ideelle forhold med god temperatur og tilgang på mat kan insektene bli modne på omtrent 1 måned.

Opphavet til veggedyr i Skien

økende. En av grunnene er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr normalt i Norge. Men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet. Dessverre kom de tilbake for en del år siden, og bestanden har etablert seg igjen. Det er mye mulig at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med til Skien i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et sted der veggedyr er etablert, risikerer du å ta med deg insektet til din eiendom i Skienmed bagasjen. Veggedyr kan komme inn i hjemmet via bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig ovenfor ulike insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Maur og bier har reir, men veggedyr har ikke reir men de er heller ikke alene. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Først og fremst oppdager du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og suger blod vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette. Så går de stille bort.|På) natten kommer veggedyr frem og spiser blod mens du sover. Til å suge blod de et nebb eller snabel. De er raske. De bruker kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige folk oppfatter veggedyr-bitt forskjellig. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også om rotter i rjukan

Tegn på angrep

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, kan det hende du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på veggedyrproblem:

  • Blodflekker på sengetøy
  • Mørke eller rustfargede flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Hvite små egg skjult under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her kan du se diverse bilder tatt av vår mann som viser ekskrementer fra veggedyr. Da vet du hvordan det ser ut. Det ligner veldig på jordslag. Du kan se forskjell på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis de lager merker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Tror du at du har fått veggedyr anbefaler vi å fjerne alt sengetøy etter tegn på veggedyr som nevnt over. Fjern madrassbeskytteren over nederste madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene og liknende.

Sjekk også området rundt sengen, inkludert inne i bøker, teppekanten og også i stikkontakter. undersøk garderoben fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i stathelle

Bli kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du starte med å kvitte deg med dem nå og hindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Skien

Du bør straks få bistand til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om de har vært der lenge. Dette kan bety forskjellen på om du bør prøve å bekjempe dem alene eller må få profesjonell hjelp.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i vaskemaskin i tørketrommelen og i minst i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 døgn. Fryseren må være minst -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å børste madrasssømmene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og området rundt ofte. Gjerne minst en gang per dag i starten.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og legge den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Se andre tips under

Anskaff en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Voksne veggedyr kan overleve ilitt mer enn 1 år uten mat, derfor er det smart å dekke til madrassen lenge for å sørge at alle insektene dør.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være smart å bli kvitt den og få en ny, men pass på å få bort alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Opprydning av infiserte rom vil være nyttig for å kontrollere veggedyr, men av og til krever det bruk av kjemiske behandlinger å utrydde dem. Av den grunn at bruk av giftstoffer er giftig både for den som gjør jobben og deg som skal bruke soverommet, må den som gjør jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene kan gi til ulike helseeffekter, inkludert utslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som varierer mellom små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeNormalt er det kløe. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose innebærer både å finne insektene og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å utrydde veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten mat. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Skien

Har du problemer med veggedyr i Skien{, så ta kontakt nå!Chat nå.