Veggedyr Ski – Hvordan bli kvitt dem

Veggedyr i SkiMistenker du at du har problem med veggedyr i Ski? Få hjelp ved å klikke på chat nede til venstre så kan vi veilede deg med å avdekke om det er et tidlig angrep eller ikke, og om du kan behandle det selv eller ikke.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen som klør, og bittene som regel dukker opp i løpet av natten og du gjerne får flere utover ukene så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr er det viktig at du gjør noe raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Ski. Da kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr kan gi ubehagelige bitt og utslett, og noen opplever helseproblemer fordi de har allergi. Ofte lever veggedyr i sengen og kryper frem noen minutter for å suge blod. Mange ganger blir de ikke lagt merke til, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Ski

[google-map location=”Ski” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Her får du hjelp tatt knekken på skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt om skadedyrkontroll Ski. Bruk chatten.

Mer om veggedyr

er ovale og små, og de suger blodet ditt. Kroppene er flate og ovale. De er omtrent på størrelse med eplefrø. Etter at de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i jessheim

Voksne insekter blir ca en halv centimeter lange og 3 millimeter brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske likt utseende som de voksne veggedyrene, men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er veldig små, omtrent en millimeter lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en sugesnabel som vanligvis ligger under dyret og bakoverSnabelen rettes utover og fremover når de skal suge.

Veggedyr kan ikke fly. Men vil ofte bevege seg raskt over vegger, gulv og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av små egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne cirka }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i sandvika

Unge veggdyr kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de regnes som modne. Før hvert utviklingssteg må de ha et måltid. Under gunstige omstendigheter med god varme og tilgang på blod kan veggedyrene bli modne på ca 1 måned.

Opphavet til veggedyr i Ski

De var ganske vanlig å se her til lands før, men de ble omtrent utryddet midt på 1900-tallet. Dessverre, i de siste tidene har det dukket opp mer og mer veggedyr igjen. Nå er det en økning av veggedyrbestanden. Problemet er tiltakende. En av grunnene er nok at mennesker reiser mer både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr vanlig i Norge, men rundt 1950 ble de omtrent utryddet her til lands. Veggedyrene kom tilbake for noen år siden. Bestanden har funnet sin plass igjen. Det regnes med at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyr holder til, er det mulig du tar med deg insektet til din bolig i Skii bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i hjemmet via bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Dessverre har veggedyret blitt resistent ovenfor diverse insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Maur og bier har reir, men veggedyr har ikke reir. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Som regel oppdager du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten blir de blodtørste og kommer frem for å drikke blog.

Over tid kan de imidlertid spre seg inn i en hvilken som helst spalte eller et beskyttet sted. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og biter mens menneske-byttet sover. De spiser ved å gjennombore huden og trekke blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra tre til ti minutter for å bli mette, og deretter vandrer de stille bort.|På) natten kommer veggedyr frem og suger blod mens folk sover. Til det de et nebb eller snabel. De er raske. Det tar kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige folk opplever bittene ulikt. Vanligvis er de fleste stikkene smertefrie i begynnelsen, men ofte klør de mer og mer etterhvert. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt mulig å få på ethvert hudområde som er tilgjengelig mens du sover. Bittene har heller ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Les også om rotter i sandvika

Tegn på angrep

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, er det mye mulig du har veggedyr. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Andre veggedyr tegn:

  • Det er blodflekker på sengetøyet
  • Rustfargede eller mørke flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Egg på ca 1mm i sprekker eller hulrom under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her ser du diverse fotografier tatt av vår mann som viser veggedyr-ekskrementer, så du vet hva du skal se etter. Veggedyr ekskrementer ligner mye på jordslag. Du kan skille på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis de lager merker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Har du mistanke om et angrep anbefaler vi å fjerne alt sengetøy etter tegn som nevnt i listen over. Vi anbefaler også å fjerne madrasstrekket over nederste madrassen, sjekke sprekkene i sengebunne og liknende.

Sjekk også området rundt sengen, samt inne i bøker, tepper og til og med i stikkontakter. Sjekk garderobeskapet fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i jessheim

Bli kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du begynne trinnene for å bekjempe dem raskt og hindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Ski

Du bør straks få hjelp til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om de har vært der lenge. Dette kan bety forskjellen på om du bør prøve å bekjempe dem alene eller må få profesjonell hjelp.

Begynn med å:

Begynn med å rydde der veggedyrene holder til. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i vaskemaskin i en tørketrommel og i minimum i en halvtime
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i tre døgn. Dypfryseren må være minimum -18C grader. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og rommet rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og legge den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Her er noen andre tips

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er tettvevd og med glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr overlever ilitt mer enn 1 år uten mat, derfor er det smart å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å bli kvitt den og få en ny, men pass på å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Mange ganger må det brukes langt heftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. Da må du bruke insektsmidler som man ikke har lov til å håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger menneskelig blod, vanligvis om natten. Bittene deres kan gi til ulike helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som varierer mellom litt rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeOfte er det kløe. Noen kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Man kjenner ikke til at deres bitt overfører noen sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av to arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne insekter og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte utfordrende å bli kvitt veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten blod. Gjentagende behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Ski

Så har du problemer med veggedyr i Ski{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top