Veggedyr i SaudaTror du at du har problem med veggedyr i Sauda? Få hjelp ved å klikke på chat nede til venstre så kan vi hjelpe deg med å avdekke om det er et tidlig angrep eller ikke, og om du kan behandle det selv.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene gjerne dukker opp i løpet av natten og det gjerne kommer flere bitt utover ukene så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep er det viktig at du gjør noe raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Sauda, så vi kan hjelpe deg å vite om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene gir ubehagelige stikk og utslett, og noen personer kan oppleve problemer med helsen fordi de har allergi. Stort sett bor veggedyr i sengen og kryper frem noen minutter for å suge blod. Mange ganger har de ikke blitt sett, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

God hjelp med skadedyrkontroll i Sauda

Her får du hjelp bli kvitt skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr. Kontakt oss vedrørende skadedyrkontroll Sauda. Bruk chatten.

Mer om veggedyr

Veggedyr er brunaktige og 3-5 mm lange, flate og ovale insekter som suger blod fra dyr eller mennesker. Voksne insekter har flate kropper som er ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter at de har sugd blod svulmer insektene opp og får en rødlig farge. Les også om veggedyr i skudeneshavn

Voksne insekter er ca fem til seks millimeter lange og 3 mm brede. De er ganske flate. Nymfene har ganske likt utseende som de voksne veggedyrene, men nymfene er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er veldig små, omtrent 1 mm lange og hvite.

Veggedyr er uten vinger. De har en sugesnabel som normalt ligger under dyret og bakover, men rettes fremover når de skal suge.

Veggedyr flyr ikke, men vil ofte bevege seg over vegger, gulv og tak.

De kan legge hundrevis av små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i sandnes

Unge veggdyr, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de regnes som voksne. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Under gunstige forhold med rett temperatur og mulighet for blod kan veggedyrene bli modne på omtrent 1 måned.

Opphavet til veggedyr i Sauda

økende. Mye av grunnen er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Tidligere var veggedyr normalt i Norge. Men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet her til lands. Veggedyrene kom tilbake for noen år siden. Veggedyrene har fått fotfeste igjen. Det regnes med at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra et hotell der veggedyr holder til, er det mulig du tar med deg veggedyr hjem til din bolig i Saudai bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i huset via bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt resistent for noen insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Veggedyr har ikke reir som bier og maur, men har en tendens til å leve i grupper på ulike skjulesteder. Deres første gjemmesteder er vanligvis i madrasser, fjær, rammer og sengegavler der de har lett tilgang til folk å bite om natten.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og biter mens menneske-byttet sover. De spiser ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra tre til ti minutter for å bli mette, og deretter vandrer de stille bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige folk oppfatter bittene ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Les også rotter i sandnes

Er det veggedyr?

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Tegn på veggedyrproblem:

  • Du finner blodflekker på sengetøy
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her kan du se noen bilder tatt av vår medarbeider som viser veggedyr-ekskrementer. Da vet du hvordan det ser ut. Det ligner veldig på jordslag. Du kan skille på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis de streker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Hvis du mistenker et angrep anbefaler vi å fjerne sengetøy etter tegn som nevnt i listen over. Fjern støvdekselet over nederste madrassen, sprekkene mellom snegebunndelene og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Sjekk rundt sengen, samt inne i bøker, teppekanten og til og med i stikkontakter. undersøk garderoben fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i skudeneshavn

Hvordan bli kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem nå – og forhindre at de kommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Sauda

Du bør straks få hjelp til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om veggedyrene har vært der lenge. Dette kan bety forskjellen på om du bør prøve å bekjempe dem alene eller må få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

Begynn med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i vaskemaskin i en tørketrommel og i minimum i en halvtime
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i tre dager. Dypfryseren må være minimum -18C. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å børste madrasssømmene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Støvsug sengen og rommet rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

OBS: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en plastpose som du knytter tett igjen, og legge den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å rømme og infistere et nytt sted.

Se andre tips under

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr overlever i litt over ett år uten å få sugd blod, derfor er det smart å dekke til madrassen lenge for å sørge at alle insektene dør.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å kjøpe en ny, men sørg for å få bort alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Opprydning av infiserte rom er nødvendig for å kontrollere veggedyr, men noen ganger krever det bruk av kjemiske behandlinger å bli kvitt dem. Fordi kjemisk behandling er giftig både for den som gjør jobben og den som skal bruke soverommet etterpå, så må den som utfører jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene deres kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert utslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra litt rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time, og det er vanligvis kløe. Noen personer kan føle tretthet og/ eller feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at veggedyr bitt overfører smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose innebærer både å finne insektene og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å bli kvitt veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten mat. Gjentagende behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Sauda

Hvis du har utfordring med veggedyr i Sauda{, så ta kontakt nå!