Veggedyr Sarpsborg – få hjelp

Veggedyr i SarpsborgMistenker du at du har problem med veggedyr i Sarpsborg? Kontakt oss ved å klikke på chat nede til venstre så kan vi veilede deg med å avdekke om det er et tidlig angrep, og om du kan behandle det selv eller ikke.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen som klør, og bittene gjerne kommer i løpet av natten og du gjerne får flere over flere uker så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr må du handle raskt, ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Sarpsborg. Da kan hjelpe deg å vite om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr gir ubehagelige stikk og utslett, og noen personer opplever problemer med helsen på grunn av allergi. Stort sett lever veggedyr i sengen og kommer frem noen minutter for å suge blod. Ofte blir de ikke sett, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Få hjelp med skadedyrkontroll i Sarpsborg

[google-map location=”Sarpsborg” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistense til å få bli kvitt skadedyr som ødelegger for deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr. Kontakt oss vedrørende skadedyrkontroll Sarpsborg. Bruk chatten.

Mer om veggedyr

er små og ovale, og de spiser blodet ditt. Kroppene er flate og har en oval form. De er omtrent på størrelse med eplefrø. Når de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i fagernes

Voksne individer blir ca fem til seks millimeter lange og 3 millimeter brede. De er ganske flate. Nymfene har ganske lik fasong som de voksne, men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er små, omtrent 1 mm lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en snabel som normalt ligger under dyret og bakover. Den rettes utover og fremover når de skal suge.

Veggedyr flyr ikke, men kan bevege seg raskt over vegger, gulv og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger cirka }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i mysen

Unge umodne veggedyrene, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de regnes som voksne. De trenger ett måltid med blod før hver neste utvikling hos nymfen. Ved ideelle omstendigheter med god temperatur og tilgang på blod kan veggedyrene bli voksne på cirka 1 måned.

Opphavet til veggedyr i Sarpsborg

Veggedyr var ganske vanlig å se her til lands tidigere, men de ble omtrent utryddet på 1950 tallet. Dessverre, i de siste årene har det dukket opp mer og mer veggedyr igjen. Nå ser vi en økning av veggedyrbestanden. Problemet er tiltakende. Mye av grunnen er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr vanlig i Norge, men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet her til lands. Veggedyrene kom tilbake for en del år siden, og bestanden har fått fotfeste igjen. Vi tror årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med til Sarpsborg i bagasjen.}

Når du reiser fra et sted der veggedyret holder til, er det mulig å importere insektet hjem til din eiendom i Sarpsborg via bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i hjemmet via bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Dessverre har veggedyret blitt resistent ovenfor diverse insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Veggedyr har ikke reir som for eksempel maur eller bier, men har en tendens til å leve i grupper på skjulesteder. Deres første gjemmesteder er vanligvis i madrasser, fjær, rammer og sengegavler der de har lett tilgang til folk å bite om natten.

Over tid kan de gjerne flytte seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst spalte eller et beskyttet sted. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og biter vanligvis folk mens de sover. De starter ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet, og deretter vandrer de stille bort.|På) natten kommer veggedyr frem og finner blod mens du sover. Til å suge blod de en sugesnabel. De bruker kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Ulike mennesker oppfatter veggedyr-bitt ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Se også rotter i mysen

Er det veggedyr?

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, er det mye mulig du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Flekker av blod på sengetøy
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Egg på ca 1mm i sprekker eller hulrom under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her er diverse bilder tatt av vår mann der du ser veggedyr-ekskrementer. Så du vet hvordan det ser ut. Veggedyr ekskrementer ligner veldig på jordslag. Du kan se forskjell mellom ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Har du mistanke om et angrep bør du fjerne alt sengetøy og sjekke det nøye for tegn som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne madrasstrekket over nederste madrassen, sprekkene i sengebunne og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Sjekk rundt sengen, samt inne i bøker, teppekanten og til og med i stikkontakter. Sjekk garderoben fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i fagernes

Få bort veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem nå og hindre at de kommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Sarpsborg

Du bør straks få hjelp til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om veggedyrene har vært der lenge. Dette kan bety forskjellen på om du bør prøve å bekjempe dem alene eller bør få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Start med å rydde der veggedyrene bor. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i varmt vann i en tørketrommel og i minst i en halvtime
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Fryseren må holde minimum -18C. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å børste sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og rommet rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

OBS: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, legg den i en plastpose og knytt den igjen, og legg den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å rømme og infistere et nytt sted.

Andre tips:

Anskaff en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Et voksent veggedyr kan overleve i litt over 1 år uten å få sugd blod, så det kan være smart å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å kjøpe en ny madrass, men sørg for å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Noen ganger må det brukes langt farligere metoder for å utrydde veggedyrene fra en bolig. I de tilfellene må man benytte insektsmidler som man ikke kan håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå svært grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger menneskelig blod, vanligvis om natten. Bittene deres kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som varierer mellom litt rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time, og det er vanligvis kløende. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at deres bitt overfører noen sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose får man først ved å finne insektene og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte vanskelig å utrydde veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten å drikke blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Sarpsborg

Hvis du har utfordring med veggedyr i Sarpsborg{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top