Veggedyr Sandvika – få hjelp

Veggedyr i SandvikaTror du at du har et problem med veggedyr i Sandvika: Kontakt oss straksfor veiledning og hjelp. Se chatten nede til høyre, og vi vil hjelpe deg raskt.

Hvis du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene som regel kommer mens du sover, og det gjerne kommer flere bitt over flere uker så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr er det viktig at du gjør noe raskt, ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Sandvika. Da kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr gir ubehagelige bitt og utslett, og noen opplever helseproblemer på grunn av allergi. Ofte bor veggedyr i sengen og kommer frem en kort periode på noen minutter for å suge blod. Ofte har de ikke blitt sett, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Hjelp med skadedyrkontroll i Sandvika

[google-map location=”Sandvika” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi assisterer deg med å få bli kvitt skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr. Kontakt oss vedrørende skadedyrkontroll Sandvika. Se chatten.

Mer om veggedyr

er små og ovale, og de lever av å suge ditt blod. Kroppene er flate og ovale. De er omtrent på størrelse med eplefrø. Etter at de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i ski

Voksne insekter er ca fem til seks millimeter lange og 3 millimeter brede. De er ganske flate. Nymfene har ganske lik fasong som de voksne, men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er små, omtrent 1 mm lange, og de er hvite.

Veggedyr er uten vinger. Men de har en snabel som vanligvis ligger under dyret og bakover. Den rettes utover og fremover når de skal suge.

Veggedyr kan ikke fly. Men vil ofte bevege seg raskt over gulv, vegger og tak.

De kan legge hundrevis av små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i lillestrøm

Unge veggdyr, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de når modenhet. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Under gunstige forhold med god temperatur og tilgang på mat kan insektene bli modne på ca 1 måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Sandvika

økende. Mye av grunnen er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Tidligere var veggedyr normalt i Norge. Men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet. Veggedyrene kom tilbake for noen år siden. Veggedyrene har funnet sin plass igjen. Det regnes med at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyr er etablert, risikerer du å ta med deg insektet til din eiendom i Sandvika via bagasjen. Veggedyr kan komme inn i huset via bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt resistent ovenfor diverse insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Veggedyr har ikke reir som bier og maur, men har en tendens til å leve i grupper på ulike skjulesteder. Deres første gjemmesteder er normalt i madrasser der det er lett å bite folk om natten.

Over tid kan de imidlertid spre seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også flytte seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og biter mens menneske-byttet sover. De spiser ved å lage et hull trekke blod gjennom en snabel. De bruker kort tid på dette. Fra tre til ti minutter for å bli mette. Deretter går de ubemerket bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker opplever bittene forskjellig. Normalt er de fleste stikkene smertefrie i begynnelsen, men blir senere til kløe. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt vanlig å få på de stedene man ikke har på klær. Veggedyr-bitt har ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Se også rotter i lillestrøm

Er det veggedyr?

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, kan det hende du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på at du har veggedyr:

  • Det er blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Mørke eller rustfargede flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Hvite små egg under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her er noen fotografier tatt av vår mann der du ser ekskrementer fra veggedyr. Så du vet hvordan det ser ut. Veggedyr ekskrementer ligner veldig på jordslag. Måten du kan se forskjell mellom jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis de lager merker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Hvis du mistenker et angrep anbefaler vi å fjerne alt sengetøy etter tegn som nevnt i listen over. Fjern madrasstrekket over madrassen, sprekkene i sengebunne med mer.

Undersøk området rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, teppekanten og til og med i stikkontakter. undersøk skapet ditt, fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i ski

Hvordan bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du starte med å kvitte deg med dem nå og forhindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Sandvika

Start med å få hjelp til å vurdere om kolonien er i tidlig fase, eller om det er kommet for langt så du ikke bør prøve å bekjempe insektene selv.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør ogf bruk tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i vaskemaskin i en tørketrommel og i minimum i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Fryseren må holde minst -18C. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og området rundt ofte. I det minste én gang per dag i starten.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, legg den i en tett plastpose og knytt den igjen, og jkast den i søppelbeholderen utendørs. Da kan ikke veggedyrene komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Andre tips:

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Et voksent veggedyr overlever ilitt mer enn 1 år uten å få sugd blod, så det kan være smart å dekke til madrassen så lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å anskaffe en ny madrass, men pass på å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Noen ganger må det brukes langt heftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. I de tilfellene må man benytte insektsmidler som man ikke kan håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå svært grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene kan føre til en rekke helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra litt rødhet til fremtredende blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises, og det er vanligvis kløende. Noen personer kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører noen sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å eliminere veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten å drikke blod. Gjentagende behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Sandvika

Har du problemer med veggedyr i Sandvika{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!

Scroll to Top