Veggedyr Sandnessjøen – få hjelp

Veggedyr i SandnessjøenTror du at du har angrep av veggedyr i Sandnessjøen? Kontakt oss ved å klikke på chat så kan vi veilede deg med å avdekke om det er et tidlig angrep, og om dette er noe du kan behandle selv.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen din som klør, bittene som regel kommer i løpet av natten og det gjerne kommer flere bitt utover ukene så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr må du gjøre noe raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Sandnessjøen, så vi kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et skadedyr som både er ubehagelig, men også kan gi problemer med helsen. Mange ganger bor de i sengen og kommer frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å få øye på, og mange ganger når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

God hjelp med skadedyrkontroll i Sandnessjøen

[google-map location=”Sandnessjøen” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistense til å få tatt knekken på skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr. Kontakt oss vedrørende skadedyrkontroll Sandnessjøen. Se chatten.

Fakte om veggedyr

Veggedyr er små, ovale, brunaktige insekter som suger blod fra dyr eller mennesker. Voksne insekter har flate kropper som er ovale på størrelse med et eplefrø. Etter mating svulmer kroppene deres opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i sortland

Voksne individer er ca en halv centimeter lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har likt utseende som de voksne, men nymfene er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er små, omtrent 1 mm lange, og de er hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en sugesnabel som normalt ligger bakover under dyret, men rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke. Men kan bevege seg over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i narvik

Unge veggdyr, kalt nymfer, bytter skinnet fem ganger før de regnes som voksne. De trenger ett måltid med blod før hver neste utvikling hos nymfen. Ved ideelle forhold med rett temperatur og tilgang på blod kan insektene utvikle seg fullt på cirka en måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Sandnessjøen

De var vanlig å se her til lands før, men ble nesten utryddet på 1950 tallet. Dessverre, i de siste tidene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr. Nå ser vi en økning av veggedyr. Dette problemet er tiltakende. �…rsaken er nok at mennesker reiser mer både internasjonalt og nasjonalt. |Tidligere var veggedyr helt vanlig i Norge. Men midt på 1900-tallet ble de nesten utryddet her til lands. Veggedyrene kom tilbake for en del år siden. Veggedyrene har fått fotfeste igjen. Det regnes med at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra et land der veggedyret er etablert, er det mulig du tar med deg veggedyr hjem til din eiendom i Sandnessjøen via bagasjen. Veggedyr kan komme inn i huset via bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt motstandsdyktig for noen insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Bier og maur lager seg reir, men veggedyr har ikke reir men de er heller ikke alene. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Som regel finner du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Over tid kan de imidlertid spre seg inn i en hvilken som helst spalte eller et beskyttet sted. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og suger blod mens menneske-byttet sover. De spiser ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker kort tid på dette. Fra tre til ti minutter for å dekke behovet, og deretter kryper de stille bort.|Om

Veggedyrbitt

Ulike mennesker oppfatter veggedyr-bitt ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Les også om rotter i narvik

Har du angrep

OM du har våknet med stikk som klør, kan det hende du har veggedyr. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Mørke eller rustfargede flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Egg på ca 1mm skjult under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her kan du se noen fotografier tatt av vår mann der du ser ekskrementer fra veggedyr. Så du vet hva du skal se etter. Det ligner mye på jordslag. Du kan se forskjell på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis det lager merker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Tror du at du har fått veggedyr anbefaler vi å fjerne alt sengetøy og sjekke det nøye for tegn som nevnt i listen over. Fjern madrasstrekket over madrassen, sprekkene i sengebunne med mer.

Sjekk området rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og også i stikkontakter. undersøk skapet fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i sortland

Slik blir du kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr bør du starte med å kvitte deg med dem raskt og forhindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Sandnessjøen

Tidligst mulig bør du få hjelp til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om de har vært der lenge. Dette kan bety forskjellen på om du bør prøve å bekjempe dem alene eller må få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

Start med å:

Start med å rydde der veggedyrene bor. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen og i minimum i en halvtime
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i 3 døgn. Fryseren må være minst -18C. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

OBS: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en plastpose som du knytter tett igjen, og legg den i søppelbeholderen utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Her er noen andre tips

Anskaff en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Et voksent veggedyr kan overleve ilitt mer enn ett år uten mat, så det kan være smart å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være lurt å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Noen ganger må det brukes langt giftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra en bolig. I de tilfellene må man benytte insektsmidler som man ikke kan bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå svært grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger menneskelig blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene deres kan gi til ulike helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeOfte er det kløende. Noen personer kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Man kjenner ikke til at veggedyr bitt overfører smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne insekter og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å bli kvitt veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten å drikke blod. Gjentatte behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Sandnessjøen

Hvis du har problemer med veggedyr i Sandnessjøen{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top