Veggedyr Sandnes her er hjelpen

Veggedyr i SandnesTror du at du har problem med veggedyr i Sandnes? Kontakt oss ved å klikke på chat så kan vi hjelpe deg med å finne ut om det er et tidlig angrep eller ikke, og om du kan behandle det selv.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, bittene gjerne dukker opp i løpet av natten og du gjerne får flere over flere uker så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du gjøre noe raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Sandnes, så vi kan hjelpe deg å forstå om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene gir ubehagelige bitt og utslett, og noen personer kan oppleve helseproblemer på grunn av allergi. Stort sett lever veggedyr i sengen og kryper frem noen minutter for å suge blod. Ofte blir de ikke sett, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Få hjelp med skadedyrkontroll i Sandnes

[google-map location=”Sandnes” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Her får du hjelp bli kvitt skadedyr som ødelegger for deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr. Kontakt oss om skadedyrkontroll Sandnes. Bruk chatten.

Mer om veggedyr

Veggedyr er brunaktige og 3-5 mm lange, flate og ovale insekter som lever av å suge blod fra dyr eller mennesker. Voksne insekter har flate kropper som er ovale på størrelse med et eplefrø. Etter mating svulmer insektene opp og får en rødlig farge. Les også om veggedyr i sauda

Voksne insekter blir ca 0,5 cm lange og 3 millimeter brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har lik fasong som de voksne, men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er små, omtrent 1 mm lange og hvite.

Veggedyr er uten vinger. Men de har en snabel som vanligvis ligger bakover under dyret. Den rettes utover og fremover når de skal suge.

Veggedyr kan ikke fly, men kan flytte seg over gulv, vegger og tak.

De kan legge fra 100-1000 små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne gjennomsnittlig }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i kopervik

Unge veggdyr kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de regnes som voksne. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Under gunstige omstendigheter med rett temperatur og tilgang på blod kan insektene utvikle seg fullt på ca 1 måned.

Veggedyr, hvor kommer de fra

Veggedyr var ganske vanlig å se i Norge tidigere, men de ble nesten utryddet på 1950 tallet. Dessverre, i de siste årene har det dukket opp mer og mer veggedyr. Det er nå en økning av veggedyrbestanden. Problemet er tiltakende. Mye av grunnen er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr helt vanlig i Norge, men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet. Veggedyrene kom tilbake for noen år siden. Veggedyrene har etablert seg igjen. Det er mye mulig at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene blir med til Sandnes i bagasjen.}

Når du reiser fra et land der veggedyret er etablert, risikerer du å “importere” veggedyr hjem til din bolig i Sandnesi bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig ovenfor ulike insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Veggedyr har ikke reir som bier og maur, men lever ofte i grupper på skjulesteder. Deres første gjemmesteder er normalt i madrasser, fjær, rammer og sengegavler der de har lett tilgang til folk å bite om natten.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og suger blod vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å lage et hull trekke blod gjennom en snabel. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette. Deretter kryper de stille bort.|På) natten kommer veggedyr frem og suger blod mens folk sover. Til å suge blod de et nebb eller snabel. Det tar kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Ulike mennesker oppfatter veggedyr-bitt ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Les også om rotter i kopervik

Har du angrep

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Flekker av blod på sengetøy
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Små hvite egg under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her kan du se noen fotografier tatt av vår mann som viser veggedyr-ekskrementer. Da vet du hva du skal se etter. Veggedyr ekskrementer ligner veldig på jordslag. Måten du kan se forskjell på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Har du mistanke om et angrep bør du fjerne alt sengetøy nøye etter tegn på veggedyr som nevnt i listen over. Vi anbefaler også å fjerne madrasstrekket over madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene med mer.

Sjekk også området rundt sengen, inkludert inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og også i stikkontakter. Sjekk skapet fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i sauda

Få bort veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem med én gang og hindre at veggedyrenekommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Sandnes

Start med å få bistand til å finne ut om angrepet er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge så du ikke bør prøve å bekjempe insektene selv.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene bor. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i maskin i tørketrommelen og i minst i 30 minutter.
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i tre døgn. Dypfryseren må holde minst -18C. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å børste sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Støvsug sengen og rommet rundt ofte. Gjerne minst en gang per dag i starten.

OBS: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, legg den i en tett plastpose og knytt den igjen, og hiv den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Se andre tips under

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Et voksent veggedyr kan overleve ilitt mer enn 1 år uten mat, så det kan være smart å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være smart å bli kvitt den og få en ny, men pass på å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Ofte kreves det langt heftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra en bolig. I de tilfellene må man bruke insektsmidler som man ikke har lov til å bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå veldig grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene deres kan gi til ulike helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som varierer mellom litt rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time, og det er vanligvis kløende. Noen kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Man kjenner ikke til at veggedyr bitt overfører noen sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose innebærer både å finne insekter og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å utrydde veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten å drikke blod. Gjentagende behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Sandnes

Har du problemer med veggedyr i Sandnes{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!

Scroll to Top