Veggedyr Rørvik – Skadedyrfirma

Veggedyr i RørvikTror du at du har angrep av veggedyr i Rørvik? Kontakt oss ved å klikke på chat nede til venstre så kan vi veilede deg med å avdekke om det er et tidlig angrep, og om dette er noe du kan behandle selv eller ikke.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene som regel kommer mens du sover, og du gjerne får flere utover ukene så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Hvis du opplever dette er det viktig at du gjør noe raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Rørvik, så vi kan hjelpe deg å vite om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene gir ubehagelige stikk og utslett, og noen personer kan oppleve problemer med helsen på grunn av allergi. Stort sett lever veggedyr i sengen og kommer frem noen minutter for å suge blod. Ofte blir de ikke sett, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Rørvik

[google-map location=”Rørvik” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Her får du hjelp bli kvitt skadedyr som ødelegger for deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort. Kontakt oss om skadedyrkontroll Rørvik. Bruk chatten her.

Om veggedyr

er små og ovale, og de lever av å suge ditt blod. Kroppene er flate og ovale. De kan sammenliknes med eplefrø. Når de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i florø

Voksne insekter er ca 0,5 cm lange og 3 millimeter brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene har ganske likt utseende som de voksne veggedyrene. Men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er veldig små, omtrent 1 mm lange, og de er hvite.

Veggedyr er uten vinger. Men de har en sugesnabel som normalt ligger under dyret og bakoverSnabelen rettes fremover når de skal suge.

Veggedyr kan ikke fly, men kan bevege seg raskt over gulv, vegger og tak.

De kan legge fra 100-1000 små egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i røros

Unge umodne veggedyrene kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de regnes som modne. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Ved ideelle forhold med rett temperatur og tilgang på mat kan veggedyrene utvikle seg fullt på cirka en måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Rørvik

De var vanlig å se i Norge før, men de ble omtrent utryddet midt på 1900-tallet. Dessverre, i de siste årene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr igjen. Det er nå en økning av veggedyrbestanden. Problemet er tiltakende. Mye av grunnen er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr vanlig i Norge, men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet. Veggedyrene kom tilbake for en del år siden. Bestanden har fått fotfeste igjen. Det er mye mulig at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyret er etablert, risikerer du å “importere” veggedyr hjem til din bolig i Rørvik via bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i huset via bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Dessverre har veggedyret blitt motstandsdyktig ovenfor diverse insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Veggedyr har ikke reir som eksempelvis maur eller bier, men lever ofte i grupper på skjulesteder. Det første tilholdsstedet er vanligvis i madrasser, fjær, rammer og sengegavler der det er lett å bite folk om natten.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og suger blod vanligvis folk mens de sover. De starter ved å lage et hull trekke blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra tre til ti minutter for å dekke behovet. Deretter kryper de ubemerket bort.|På) natten kryper veggedyr frem og finner blod mens folk sover. Til å suge blod de en sugesnabel. De er raske. Det tar kun 3 til 10 minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Ulike folk opplever bittene forskjellig. Normalt er de fleste stikkene smertefrie i begynnelsen men blir senere til kløe. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt mulig å få på ethvert hudområde som er tilgjengelig mens du sover. Bittene har ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Les også om rotter i røros

Er det veggedyr?

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Tegn på veggedyrproblem:

  • Blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Rustfargede eller mørke flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Egg på ca 1mm under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her er diverse fotografier tatt av vår mann som viser ekskrementer fra veggedyr. Så du vet hva du skal se etter. Veggedyr ekskrementer ligner mye på jordslag. Du kan skille mellom ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det lager merker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Har du mistanke om et angrep bør du fjerne sengetøy og sjekke det nøye for tegn på veggedyr som nevnt over. Fjern støvdekselet over nederste madrassen, sjekke sprekkene i sengebunne og liknende.

Sjekk området rundt sengen, samt inne i bøker, tepper og også i stikkontakter. Sjekk garderoben ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i florø

Slik blir du kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du begynne trinnene for å bekjempe dem med én gang og hindre at veggedyrenekommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Rørvik

Tidligst mulig bør du få bistand til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om veggedyrene har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du kan bekjempe dem alene eller må få profesjonell hjelp.

Start med å:

Start med å rydde der veggedyrene bor. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i varmt vann i en tørketrommel og i minimum i en halvtime
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i 3 døgn. Fryseren må holde minst -18C. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å børste madrasssømmene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Gjerne minst 1 gang per dag i starten.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, legg den i en tett plastpose og knytt den igjen, og hiv den i søppelbeholderen utendørs. Da kan ikke veggedyrene komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Se andre tips under

Anskaff en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Et voksent veggedyr overlever ilitt mer enn 1 år uten mat, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen lenge for å sørge at alle insektene dør.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være lurt å anskaffe en ny madrass, men pass på å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Noen ganger må det brukes langt heftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. I de tilfellene må man bruke insektsmidler som ikke er lov til å bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod, vanligvis om natten. Bittene kan føre til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra litt rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeNormalt er det kløe. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne insekter og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte utfordrende å utrydde veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten mat. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Rørvik

Har du problemer med veggedyr i Rørvik{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!

Scroll to Top