Veggedyr i RørosMistenker du at du har problem med veggedyr i Røros? Kontakt oss ved å kontakt oss på chat nede til venstre så kan vi veilede deg med å avdekke om det er et tidlig angrep, og om dette er noe du kan behandle selv.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen som klør, og bittene gjerne dukker opp i løpet av natten og det gjerne kommer flere bitt over flere uker så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du handle raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Røros, så vi kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et skadedyr som både er ubehagelig, men også kan gi problemer med helsen. Mange ganger lever de i sengen din og kommer frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å få øye på, men mange ganger når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Hjelp med skadedyrkontroll i Røros

Få assistanse på å få bli kvitt skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt om skadedyrkontroll Røros. Se chatten.

Fakte om veggedyr

er ovale og små, og de spiser ditt blod. Insektene er flate og ovale. De er omtrent på størrelse med eplefrø. Etter at de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i rørvik

Voksne insekter blir ca 5-6 mm lange og 3 millimeter brede. De er ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske lik fasong som de voksne veggedyrene, men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er små, omtrent én millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en sugesnabel som vanligvis ligger under dyret og bakoverSnabelen rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke, men kan bevege seg raskt over vegger, gulv og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i orkanger

De unge veggdyrene kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de regnes som voksne. Før hvert utviklingssteg må de ha et måltid. Ved ideelle forhold med god temperatur og tilgang på mat kan insektene bli modne på ca 1 måned.

Hvor veggedyr kommer fra

økende. �…rsaken er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Tidligere var veggedyr vanlig i Norge. Men rundt 1950 ble de nesten utryddet. Dessverre kom de tilbake for en del år siden, og bestanden har funnet sin plass igjen. Det er mye mulig at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra et hotell der veggedyr holder til, risikerer du å “importere” insektet hjem til din bolig i Rørosmed bagasjen. Veggedyr kan komme inn i huset via bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig for ulike insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Maur og bier har reir. Veggedyr har ikke reir men de er heller ikke alene. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Først og fremst oppdager du dem i madrasser og der gjemmer de seg i fjær, rammer, sømkanter og sprekker. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og biter mens menneske-byttet sover. De spiser ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom en snabel. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet. Deretter går de stille bort.|På) natten kryper veggedyr frem og finner blod mens du sover. Til å suge blod de et nebb eller snabel. De er raske. Det tar kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige folk oppfatter bittene forskjellig. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også om rotter i orkanger

Er det veggedyr?

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, er det mye mulig du har veggedyr. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Det er blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg i sprekker eller hulrom under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her kan du se diverse fotografier tatt av vår mann der du ser ekskrementer fra veggedyr. Så du vet hva du skal se etter. Du ser det ligner mye på jordslag. Måten du kan skille på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det lager merker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Har du mistanke om et angrep anbefaler vi å fjerne alt sengetøy etter tegn på veggedyr som nevnt i listen over. Fjern madrassbeskytteren over nederste madrassen, sjekke sprekkene i sengebunne og liknende.

Sjekk også området rundt sengen, inkludert inne i bøker, tepper og til og med i stikkontakter. Sjekk garderobeskapet ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i rørvik

Slik blir du kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du begynne trinnene for å bekjempe dem med én gang og hindre at veggedyrenekommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Røros

Du bør straks få hjelp til å finne ut om etableringen er i en tidlig fase, eller om de har vært der lenge. Dette kan bety forskjellen på om du kan bekjempe dem alene eller må få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

Start med å:

Begynn med å rydde der veggedyrene holder til. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig ogf bruk tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i maskin i tørketrommelen og i minst i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre dager. Dypfryseren må holde minst -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å børste sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og rommet rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, legg den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og jkast den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Andre tips:

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er vevd tett og har glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Et voksent veggedyr kan overleve i litt over 1 år uten å få sugd blod, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å kjøpe en ny, men sørg for å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Det å rydde infiserte rom er nødvendig for å kontrollere veggedyr, men av og til krever det ofte kjemiske behandlinger å utrydde dem. Av den grunn at bruk av giftstoffer kan være giftig både for den som gjør jobben og den som skal bruke soverommet etterpå, må den som utfører jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger menneskelig blod, vanligvis om natten. Bittene kan gi til ulike helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra litt rødhet til fremtredende blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises, og det er vanligvis kløende. Noen personer kan føle tretthet og/ eller feber. Vanligvis blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører sykdom.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne insektene og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å bli kvitt veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten mat. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Røros

Så har du utfordring med veggedyr i Røros{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!