Veggedyr i RjukanTror du at du har utfordringer med veggedyr i Rjukan: Ta kontakt straksfor hjelp og veiledning. Klikk på chat nederst til høyre, og vi vil hjelpe deg raskest mulig.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen din som klør, bittene som regel dukker opp mens du sover, og du gjerne får flere utover ukene så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr må du handle raskt, for ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Rjukan. Da kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr gir ubehagelige bitt og utslett, og noen personer kan oppleve helseproblemer fordi de har allergi. Ofte bor veggedyr i sengen og kommer frem en kort periode på noen minutter for å suge blod. Ofte blir de ikke sett, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Hjelp med skadedyrkontroll i Rjukan

Vi hjeper deg med å få tatt knekken på skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Rjukan. Se chatten.

Info om veggedyr

Veggedyr er brunaktige og 3-5 mm lange, flate og ovale insekter som suger blod fra dyr eller mennesker. Voksne insekter har kropper som er flate og ovale på størrelse med et eplefrø. Etter at de har sugd blod svulmer insektene opp og får en rødlig farge. Les også om veggedyr i skien

Voksne individer er ca en halv centimeter lange og 3 millimeter brede. De er ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske lik fasong som de voksne. Men nymfene er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er veldig små, omtrent 1 mm lange, og de er hvite.

Veggedyr er uten vinger. Men de har en sugesnabel som normalt ligger bakover under dyretSnabelen rettes fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke. Men kan bevege seg over vegger, gulv og tak.

De kan legge fra 100-1000 små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne gjennomsnittlig }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i porsgrunn

De unge veggdyrene kalles nymfer og bytter skinnet fem ganger før de når modenhet. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Ved ideelle forhold med god varme og tilgang på mat kan veggedyrene bli voksne i løpet av omtrent 1 måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Rjukan

Veggedyr var vanlig å se i Norge før, men de ble nesten utryddet på 1950 tallet. Men i de siste tidene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr. Nå er det en økning av veggedyr. Problemet er tiltakende. Mye av grunnen er nok at folk reiser mer både internasjonalt og nasjonalt. |Tidligere var veggedyr vanlig i Norge, men midt på 1900-tallet ble de nesten utryddet her til lands. Veggedyrene kom tilbake for noen år siden. Veggedyrene har funnet sin plass igjen. Vi tror årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra et sted der veggedyr er etablert, risikerer du å “importere” veggedyr hjem til din bolig i Rjukani bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i hjemmet via bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Dessverre har veggedyret blitt resistent ovenfor ulike insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Veggedyr har ikke reir som for eksempel bier og maur, men har en tendens til å leve i grupper på skjulesteder. Det første tilholdsstedet er vanligvis i madrasser der det er lett å bite folk om natten.

Over tid kan de imidlertid spre seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og biter vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å gjennombore huden og trekke blod gjennom en snabel. De bruker kort tid på dette. Fra tre til ti minutter for å bli mette. Deretter vandrer de ubemerket bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker opplever bittene ulikt. Vanligvis er de fleste stikkene smertefrie i begynnelsen men ofte klør de mer og mer etterhvert. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt mulig å få på ethvert hudområde som er tilgjengelig mens du sover. Veggedyr-bitt har ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Les også rotter i porsgrunn

Har du angrep

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Tegn på veggedyrproblem:

  • Du finner blodflekker på sengetøyet
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her kan du se diverse fotografier tatt av vår medarbeider der du ser veggedyr-ekskrementer, så du vet hva du skal se etter. Det ligner mye på jordslag. Du kan se forskjell mellom ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis de streker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Tror du at du har fått veggedyr bør du fjerne sengetøy etter tegn som nevnt i listen over. Vi anbefaler også å fjerne madrassbeskytteren over nederste madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene med mer.

Sjekk også området rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, teppekanten og også i stikkontakter. Sjekk garderobeskapet fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i skien

Bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du starte med å kvitte deg med dem raskt og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Rjukan

Tidligst mulig bør du få hjelp til å finne ut om etableringen er i en tidlig fase, eller om veggedyrene har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du kan bekjempe dem alene eller må få profesjonell hjelp.

Start med å:

Start med å rydde der veggedyrene bor. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør ogf bruk tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen og i minst i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre døgn. Dypfryseren må være minimum -18C. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å børste sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og rommet rundt ofte. Minst 1 gang per dag i starten.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en plastpose som du knytter tett igjen, og jkast den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Se andre tips under

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr overlever ilitt mer enn 1 år uten mat, derfor er det smart å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å bli kvitt den og få en ny, men pass på å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Ofte kreves det langt heftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. I de tilfellene må man bruke insektsmidler som ikke er lov til å håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod. Oftest suger de blod om natten. Bittene kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som varierer mellom litt rødhet til fremtredende blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de visesOfte er det kløe. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører noen sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne insekter og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å bli kvitt veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Rjukan

Har du utfordring med veggedyr i Rjukan{, så ta kontakt nå!Chat nå.