Veggedyr Risør – Skadedyrfirma

Veggedyr i RisørMistenker du at du har angrep av veggedyr i Risør? Få hjelp ved å klikke på chat nede til venstre så kan vi hjelpe deg med å finne ut om det er et tidlig angrep, og om du kan behandle det selv.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene gjerne dukker opp i løpet av natten og du gjerne får flere over flere uker så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du handle raskt, ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver med skadedyrkontroll i Risør, så vi kan hjelpe deg å vite om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et ubehagelig skadedyr, men også kan gi problemer med helsen. Ofte bor de i sengen din og kryper frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å se, men mange ganger merker man dem først ved at de etterlater seg små bitt når de suger blod.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

God hjelp med skadedyrkontroll i Risør

[google-map location=”Risør” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Her får du hjelp tatt knekken på skadedyr som ødelegger for deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Risør. Bruk chatten her.

Info om veggedyr

er små og ovale, og de suger ditt blod. Insektene er flate og har en oval form. De er omtrent på størrelse med frø fra epler. Når de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i tvedestrand

Voksne insekter er ca 0,5 cm lange og 3 mm brede. De er ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har likt utseende som de voksne veggedyrene, men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er veldig små, omtrent 1 mm lange, og de er hvite.

Veggedyr er uten vinger. De har en sugesnabel som normalt ligger under dyret og bakoverSnabelen rettes fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke, men kan bevege seg over vegger, gulv og tak.

De kan legge hundrevis av små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger gjennomsnittlig }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i lillesand

Unge veggdyr, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de regnes som modne. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Ved ideelle forhold med god temperatur og tilgang på mat kan insektene bli modne på ca 1 måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Risør

Veggedyr var vanlig å se her til lands før, men ble omtrent utryddet midt på 1900-tallet. Dessverre, i de siste tidene har det dukket opp mer og mer veggedyr igjen. Nå ser vi en økning av veggedyrbestanden. Dette problemet er tiltakende. �…rsaken er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Tidligere var veggedyr vanlig i Norge, men midt på 1900-tallet ble de nesten utryddet her til lands. Veggedyrene kom tilbake for noen år siden. Veggedyrene har funnet sin plass igjen. Det er mye mulig at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med til Risør i bagasjen.}

Når du reiser fra et land der veggedyr er etablert, er det mulig å importere insektet til din bolig i Risørmed bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i huset uoppdaget gjennom bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt resistent ovenfor ulike insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Bier og maur har reir. Veggedyr har ikke reir. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Først og fremst oppdager du dem i madrasser og der gjemmer de seg i fjær, rammer, sømkanter og sprekker. Om natten blir de blodtørste og kommer frem for å drikke blog.

Over tid kan de imidlertid spre seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst spalte eller et beskyttet sted. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og suger blod vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å gjennombore huden og trekke blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette. Deretter går de stille bort.|På) natten kommer veggedyr frem og finner blod mens du sover. Til det de en snabel. Det tar kun 3 til 10 minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige folk opplever bittene forskjellig. Vanligvis er de fleste stikkene smertefrie i begynnelsen, men ofte klør de mer og mer etterhvert. I kontrast til loppebit som oftest er rundt anklene, er veggedyrbitt vanlig å få på de stedene man ikke har på klær. Veggedyr-bitt har ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Les også rotter i lillesand

Er det veggedyr?

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, er det mye mulig du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på at du har veggedyr:

  • Flekker av blod på sengetøy
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg skjult under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her kan du se noen bilder tatt av vår mann som viser ekskrementer fra veggedyr. Da vet du hvordan det ser ut. Veggedyr ekskrementer ligner veldig på jordslag. Måten du kan skille på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis de streker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Hvis du mistenker et angrep anbefaler vi å fjerne alt sengetøy nøye etter tegn på veggedyr som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne madrasstrekket over madrassen, sprekkene i sengebunne med mer.

Undersøk også området rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og også i stikkontakter. Sjekk garderobeskapet fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i tvedestrand

Hvordan bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du starte med å kvitte deg med dem raskt og hindre at veggedyrenekommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Risør

Aller først bør du få bistand til å vurdere om kolonien er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge så du ikke bør prøve å bekjempe insektene selv.

Begynn med å:

Begynn med å rydde der veggedyrene bor. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør ogf bruk tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i maskin i tørketrommelen og i minimum i 30 minutter.
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Fryseren må være minst -18C. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom madrasssømmene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og området rundt ofte. Gjerne minst én gang per dag i starten.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en plastpose som du knytter tett igjen, og legge den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Andre tips:

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Et voksent veggedyr overlever i litt over 1 år uten mat, derfor er det fornuftig å dekke til madrassen så lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å anskaffe en ny, men sørg for å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Ofte må det brukes langt giftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra en bolig. Da må du bruke insektsmidler som ikke er lov til å bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod. Oftest suger de blod om natten. Bittene kan føre til en rekke helseeffekter, inkludert utslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de visesOfte er det kløende. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne insektene og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte utfordrende å eliminere veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten blod. Gjentagende behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Risør

Så har du problemer med veggedyr i Risør{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!

Scroll to Top