Veggedyr Otta – Skadedyrfirma

Veggedyr i OttaDersom du tror du har en utfordring med veggedyr i Otta: Ta kontakt straksfor veiledning og hjelp. Se chatten nede til høyre, og kontakt oss og du får hjelp raskt.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene gjerne kommer mens du sover, og du gjerne får flere utover ukene så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du handle raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Otta, så vi kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr gir ubehagelige stikk og utslett, og noen personer opplever helseproblemer fordi de har allergi. Stort sett bor veggedyr i sengen og kommer frem noen minutter for å suge blod. Mange ganger blir de ikke sett, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

God hjelp med skadedyrkontroll i Otta

[google-map location=”Otta” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Her får du hjelp tatt knekken på skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Otta. Bruk chatten.

Info om veggedyr

er ovale og små, og de lever av å suge ditt blod. Insektene er flate og ovale. De er omtrent på størrelse med eplefrø. Etter at de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i raufoss

Voksne insekter blir ca 0,5 cm lange og 3 millimeter brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene har ganske lik fasong som de voksne veggedyrene. Men nymfene er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er små, omtrent én millimeter lange og hvite.

Veggedyr er uten vinger. De har en sugesnabel som normalt ligger bakover under dyret. Den rettes fremover når de skal suge.

Veggedyr kan ikke fly, men kan flytte seg over vegger, gulv og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger cirka }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i lillehammer

Unge umodne veggedyrene, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de regnes som modne. Før hvert utviklingssteg må de ha et måltid. Ved ideelle forhold med god temperatur og mulighet for blod kan insektene bli voksne på cirka en måned.

Hvor veggedyr kommer fra

De var ganske vanlig å se i Norge tidigere, men ble nesten utryddet midt på 1900-tallet. Men i de siste tidene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr. Nå ser vi en økning av veggedyr. Problemet er tiltakende. En av grunnene er nok at folk reiser mer både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr vanlig i Norge, men rundt 1950 ble de nesten utryddet her til lands. Dessverre kom de tilbake for en del år siden, og bestanden har funnet sin plass igjen. Vi tror årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med til Otta i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et sted der veggedyret er etablert, risikerer du å ta med deg insektet til din eiendom i Otta via bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig ovenfor ulike insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Veggedyr har ikke reir som eksempelvis maur eller bier, men lever ofte i grupper på skjulesteder. Det første tilholdsstedet er normalt i madrasser, fjær, rammer og sengegavler der det er lett å bite folk om natten.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og suger blod mens menneske-byttet sover. De starter ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra tre til ti minutter for å bli mette, og deretter går de stille bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker oppfatter bittene ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Les også om rotter i lillehammer

Har du angrep

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, kan det hende du har veggedyr. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Tegn på at du har veggedyr:

  • Det er blodflekker på sengetøy
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg skjult under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her er noen fotografier tatt av vår medarbeider som viser veggedyr-ekskrementer. Da vet du hva du skal se etter. Det ligner veldig på jordslag. Du kan se forskjell mellom ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis det lager merker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Hvis du mistenker et angrep bør du fjerne sengetøy og sjekke det nøye for tegn som nevnt over. Fjern støvdekselet over madrassen, sjekke sprekkene i sengebunne og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Undersøk området rundt sengen, samt inne i bøker, teppekanten og til og med i stikkontakter. undersøk skapet fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i raufoss

Slik blir du kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du starte med å bekjempe dem raskt – og hindre at de kommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Otta

Tidligst mulig bør du få bistand til å finne ut om etableringen er i en tidlig fase, eller om veggedyrene har vært der lenge. Dette kan bety forskjellen på om du bør prøve å bekjempe dem alene eller bør få profesjonell hjelp.

Start med å:

Begynn med å rydde der veggedyrene bor. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen og i minst i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre dager. Dypfryseren må være minst -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

Notat: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en plastpose og knytt den igjen, og jkast den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Se andre tips under

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Et voksent veggedyr kan overleve ilitt mer enn 1 år uten å få sugd blod, derfor er det smart å dekke til madrassen lenge for å sørge at alle insektene dør.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Mange ganger kreves det langt heftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. I de tilfellene må man benytte insektsmidler som ikke er lov til å håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå veldig grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene kan føre til en rekke helseeffekter, inkludert utslett, gi dårligere søvn og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeNormalt er det kløe. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører noen smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose innebærer både å finne insektene og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å utrydde veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten å drikke blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Otta

Hvis du har problemer med veggedyr i Otta{, så ta kontakt nå!

Scroll to Top