Veggedyr Odda og hvordan få dem bort

Veggedyr i OddaDersom du tror du har problemer med veggedyr i Odda: Ta kontakt nåfor hjelp og veiledning. Klikk på chat nederst til høyre, og kontakt oss og du får hjelp raskest mulig.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene gjerne kommer i løpet av natten og du gjerne får flere over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr må du handle raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Odda. Da kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et ubehagelig skadedyr som også kan gi helseproblemer. Som regel lever de i sengen og kommer frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å se, men ofte når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Få hjelp med skadedyrkontroll i Odda

[google-map location=”Odda” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi hjeper deg med å få tatt knekken på skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr. Kontakt oss vedrørende skadedyrkontroll Odda. Bruk chatten her.

Mer om veggedyr

Veggedyr er brunaktige og 3-5 mm lange, flate og ovale insekter som lever av å suge blod fra dyr eller mennesker. Voksne veggedyr har flate kropper som er ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter mating svulmer kroppene deres opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i alta

Voksne individer blir ca 5-6 mm lange og 3 millimeter brede. De er ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har lik fasong som de voksne veggedyrene, men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er små, omtrent én millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr er uten vinger. De har en snabel som vanligvis ligger under dyret og bakover. Den rettes fremover når de skal suge.

Veggedyr flyr ikke. Men kan bevege seg raskt over vegger, gulv og tak.

De kan legge fra 100-1000 små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i leirvik

Unge umodne veggedyrene, kalt nymfer, bytter skinnet fem ganger før de når modenhet. Før hvert utviklingssteg må de ha et måltid. Ved ideelle omstendigheter med rett temperatur og tilgang på blod kan insektene bli modne i løpet av omtrent 1 måned.

Hvordan kommer veggedyr til Odda

økende. �…rsaken er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Tidligere var veggedyr helt vanlig i Norge. Men rundt 1950 ble de nesten utryddet. Dessverre kom de tilbake for noen år siden, og bestanden har funnet sin plass igjen. Vi tror årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et sted der veggedyret er etablert, er det mulig du tar med deg insektet til din bolig i Oddai bagasjen. Veggedyr kan komme inn i huset via bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt resistent for diverse insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Veggedyr har ikke reir som for eksempel maur eller bier, men har en tendens til å leve i grupper på skjulesteder. Deres første gjemmesteder er normalt i madrasser der de har lett tilgang til folk å bite om natten.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og suger blod vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å lage et hull og suge blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker kort tid på dette. Fra tre til ti minutter for å dekke behovet, og deretter kryper de stille bort.|På) natten kommer veggedyr frem og finner blod mens du sover. Til å suge blod de et nebb eller snabel. De bruker kun 3 til 10 minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker oppfatter veggedyr-bitt forskjellig. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Se også om rotter i leirvik

Tegn på angrep

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, er det mye mulig du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på veggedyrproblem:

  • Flekker av blod på laken eller putetrekkene
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Små hvite egg under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her kan du se noen bilder tatt av vår mann som viser veggedyr-ekskrementer. Så du vet hva du skal se etter. Det ligner mye på jordslag. Måten du kan se forskjell på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Har du mistanke om et angrep anbefaler vi å fjerne sengetøy og sjekke det nøye for tegn som nevnt i listen over. Fjern støvdekselet over madrassen, sjekke sprekkene i sengebunne med mer. Bruk gjerne lommelykt.

Undersøk også området rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og til og med i stikkontakter. Sjekk skapet ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i alta

Bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du starte med å kvitte deg med dem raskt – og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Odda

Aller først bør du få bistand til å vurdere om angrepet er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge til at du bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

Start med å:

Begynn med å rydde der veggedyrene holder til. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i varmt vann i en tørketrommel og i minimum i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 døgn. Dypfryseren må være minimum -18C. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og rommet rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, legg den i en plastpose som du knytter tett igjen, og legg den i søppelbeholderen utendørs. Da kan ikke veggedyrene komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Andre tips:

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Et voksent veggedyr overlever ilitt mer enn 1 år uten å få sugd blod, så det kan være smart å dekke til madrassen lenge for å sørge at alle insektene dør.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være smart å bli kvitt den og få en ny, men pass på å få bort alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Noen ganger kreves det langt giftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. I de tilfellene må man benytte insektsmidler som man ikke kan bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene kan føre til ulike helseeffekter, inkludert utslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som varierer mellom litt rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeOfte er det kløende. Noen personer kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at deres bitt overfører noen sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose får man først ved å finne insektene og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å eliminere veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten å drikke blod. Gjentatte behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Odda

Så har du utfordring med veggedyr i Odda{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top