Veggedyr Notodden Skadedyrbekjempelse

Veggedyr i NotoddenTror du at du har angrep av veggedyr i Notodden? Få hjelp ved å klikke på chat så kan vi veilede deg med å finne ut om det er et tidlig angrep, og om dette er noe du kan behandle selv.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, og bittene gjerne dukker opp mens du sover, og det gjerne kommer flere bitt utover ukene så er det meget mulig for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr må du handle raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Notodden. Da kan hjelpe deg å forstå om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et ubehagelig skadedyr som også kan gi helseproblemer. Ofte bor de i sengen og kryper frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å se, og ofte når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Notodden

[google-map location=”Notodden” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi assisterer deg med å få tatt knekken på skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort. Kontakt oss vedrørende skadedyrkontroll Notodden. Se chatten.

Fakte om veggedyr

Veggedyr er små, ovale, brunaktige insekter som suger blod fra dyr eller mennesker. Voksne veggedyr har flate kropper som er ovale på størrelse med et eplefrø. Etter at de har sugd blod svulmer kroppene deres opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i porsgrunn

Voksne individer blir ca en halv centimeter lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene har likt utseende som de voksne, men de er mindre og er lysere. Eggene er veldig små, omtrent én millimeter lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en sugesnabel som normalt ligger bakover under dyretSnabelen rettes fremover når de skal spise.

Veggedyr kan ikke fly, men kan flytte seg raskt over vegger, gulv og tak.

De kan legge fra 100-1000 små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i langesund

Unge umodne veggedyrene, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de når modenhet. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Under gunstige omstendigheter med god varme og tilgang på blod kan veggedyrene bli voksne på omtrent 1 måned.

Veggedyr, hvor kommer de fra

Veggedyr var vanlig å se i Norge tidigere, men ble omtrent utryddet på 1950 tallet. Dessverre, i de siste tidene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr. Nå er det en økning av veggedyrbestanden. Problemet er tiltakende. Mye av grunnen er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Tidligere var veggedyr vanlig i Norge. Men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet her til lands. Dessverre kom de tilbake for noen år siden. Bestanden har fått fotfeste igjen. Vi tror årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene kan bli med til Notodden i bagasjen.}

Hvis du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyret er etablert, er det mulig å importere veggedyr til din bolig i Notodden via bagasjen. Veggedyr kan komme inn i huset uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt resistent for ulike insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Bier og maur har reir, men veggedyr har ikke reir men de er heller ikke alene. De liker ofte å klumpe seg sammen. Som regel oppdager du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og biter mens menneske-byttet sover. De spiser ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom en snabel. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette, og deretter vandrer de stille bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker oppfatter bittene ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også rotter i langesund

Er det veggedyr?

OM du har våknet med stikk som klør, kan det hende du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Det er blodflekker på sengetøyet
  • Mørke eller rustfargede flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Hvite små egg skjult under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her kan du se noen fotografier tatt av vår mann som viser veggedyr-ekskrementer, så du vet hva du skal se etter. Det ligner veldig på jordslag. Måten du kan se forskjell på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis de lager merker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Har du mistanke om et angrep bør du fjerne alt sengetøy etter tegn som nevnt i listen over. Vi anbefaler også å fjerne madrasstrekket over madrassen, sprekkene mellom snegebunndelene med mer.

Sjekk også området rundt sengen, samt inne i bøker, teppekanten og til og med i stikkontakter. Sjekk skapet ditt, fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i porsgrunn

Bli kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du begynne trinnene for å bekjempe dem raskt – og hindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Notodden

Aller først bør du få hjelp til å finne ut om angrepet er i tidlig fase, eller om det er kommet for langt til at du bør prøve å bekjempe insektene selv.

Begynn med å:

Start med å rydde der veggedyrene holder til. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i maskin i en tørketrommel og i minimum i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Dypfryseren må være minst -18C. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og området rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en plastpose som du knytter tett igjen, og hiv den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Andre tips:

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Voksne veggedyr kan overleve i litt over ett år uten mat, så det kan være smart å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være lurt å kjøpe en ny madrass, men sørg for å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Mange ganger kreves det langt heftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra en bolig. I de tilfellene må man bruke insektsmidler som man ikke har lov til å håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå svært grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger blod. Oftest suger de blod om natten. Bittene deres kan gi til ulike helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som varierer mellom litt rødhet til større blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de visesNormalt er det kløe. Noen personer kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører noen sykdom.

Veggedyrbitt kommer av to arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å eliminere veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten blod. Gjentagende behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Notodden

Hvis du har utfordring med veggedyr i Notodden{, så ta kontakt nå!

Scroll to Top