Veggedyr Namsos her er hjelpen

Veggedyr i NamsosTror du at du har utfordringer med veggedyr i Namsos: Ta kontakt nåfor hjelp og veiledning. Se chatten nede til høyre, og vi vil hjelpe deg raskest mulig.

Hvis du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene gjerne kommer mens du sover, og du gjerne får flere utover ukene så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr må du gjøre noe raskt, for ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Namsos. Da kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr kan gi ubehagelige stikk og utslett, og noen personer opplever problemer med helsen på grunn av allergi. Stort sett bor veggedyr i sengen og kryper frem noen minutter for å suge blod. Mange ganger blir de ikke sett, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

God hjelp med skadedyrkontroll i Namsos

[google-map location=”Namsos” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistense til å få tatt knekken på skadedyr som ødelegger for deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Namsos. Bruk chatten.

Fakte om veggedyr

er ovale og små, og de spiser ditt blod. Insektene er flate og har en oval form. De er omtrent på størrelse med eplefrø. Når de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i kolvereid

Voksne individer er ca en halv centimeter lange og 3 millimeter brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene har lik fasong som de voksne veggedyrene. Men de er mindre og er lysere. Eggene er veldig små, omtrent 1 mm lange, og de er hvite.

Veggedyr er uten vinger. Men de har en sugesnabel som vanligvis ligger bakover under dyretSnabelen rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke. Men vil ofte bevege seg raskt over vegger, gulv og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i levanger

Unge veggdyr, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de når modenhet. Før hvert utviklingssteg må de ha et måltid. Ved ideelle forhold med god varme og tilgang på blod kan insektene bli voksne på cirka en måned.

Hvordan kommer veggedyr til Namsos

økende. Mye av grunnen er nok at folk reiser mer både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr helt vanlig i Norge, men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet. Dessverre kom de tilbake for noen år siden, og bestanden har etablert seg igjen. Det regnes med at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et hotell der veggedyr holder til, risikerer du å “importere” veggedyr til din bolig i Namsosi bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i huset uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig for noen insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Veggedyr har ikke reir som bier og maur, men de har en tendens til å leve i grupper på ulike skjulesteder. Deres første gjemmesteder er vanligvis i madrasser der de har lett tilgang til folk å bite om natten.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og biter mens menneske-byttet sover. De starter ved å lage et hull trekke blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet. Deretter vandrer de ubemerket bort.|På) natten kryper veggedyr frem og suger blod mens folk sover. Til det de en sugesnabel. Det tar kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Ulike mennesker oppfatter bittene ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Les også om rotter i levanger

Har du angrep

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, kan det hende du har veggedyr i huset. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Blodflekker på sengetøyet
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Små hvite egg i sprekker eller hulrom under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her kan du se diverse fotografier tatt av vår medarbeider som viser veggedyr-ekskrementer, så du vet hva du skal se etter. Veggedyr ekskrementer ligner veldig på jordslag. Måten du kan skille mellom jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis det lager merker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Har du mistanke om et angrep anbefaler vi å fjerne sengetøy nøye etter tegn på veggedyr som nevnt over. Fjern madrasstrekket over nederste madrassen, sprekkene i sengebunne og liknende.

Sjekk området rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og også i stikkontakter. Sjekk skapet fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i kolvereid

Få bort veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr bør du begynne trinnene for å bekjempe dem raskt – og hindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Namsos

Start med å få bistand til å finne ut om etableringen er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge så du ikke bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

Begynn med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene bor. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør ogf bruk tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i vaskemaskin i en tørketrommel og i minimum i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre dager. Dypfryseren må holde minimum -18C. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom madrasssømmene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Minst en gang per dag i starten.

Notat: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en tett plastpose og knytt den igjen, og legge den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å rømme og på nytt finne et offer.

Her er noen andre tips

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr overlever i litt over 1 år uten mat, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å få bort alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Mange ganger må det brukes langt giftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. I de tilfellene må man bruke insektsmidler som man ikke kan håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå svært grundig til verks. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod, vanligvis om natten. Bittene kan føre til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som varierer mellom små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time, og det er vanligvis kløe. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Vanligvis blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører smittsom sykdom.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å utrydde veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten mat. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Namsos

Hvis du har problemer med veggedyr i Namsos{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!

Scroll to Top