Veggedyr Mysen – få hjelp

Veggedyr i MysenTror du at du har et problem med veggedyr i Mysen: Kontakt oss nåfor hjelp og veiledning. Se chatten nede til høyre, og kontakt oss og du får hjelp raskt.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, bittene gjerne kommer mens du sover, og det gjerne kommer flere bitt utover ukene så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Hvis du opplever dette må du handle raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Mysen. Da kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et skadedyr som både er ubehagelig, men også kan gi helseproblemer. Ofte bor de i sengen og kommer frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å få øye på, og mange ganger når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

God hjelp med skadedyrkontroll i Mysen

[google-map location=”Mysen” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistense til å få tatt knekken på skadedyr som ødelegger for deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Mysen. Bruk chatten.

Info om veggedyr

er ovale og små, og de lever av å suge blodet ditt. Kroppene er flate og har en oval form. De er omtrent på størrelse med frø fra epler. Når de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i sarpsborg

Voksne individer er ca 0,5 cm lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har likt utseende som de voksne. Men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er små, omtrent 1 mm lange, og de er hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en snabel som vanligvis ligger under dyret og bakoverSnabelen rettes fremover når de skal spise.

Veggedyr kan ikke fly, men vil ofte bevege seg over gulv, vegger og tak.

De kan legge fra 100-1000 små egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i moss

Unge veggdyr kalles nymfer og bytter skinnet fem ganger før de regnes som modne. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Ved ideelle omstendigheter med god temperatur og tilgang på mat kan insektene utvikle seg fullt i løpet av omtrent 1 måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Mysen

økende. En av grunnene er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr normalt i Norge, men rundt 1950 ble de omtrent utryddet. Men de kom tilbake for en del år siden. Bestanden har funnet sin plass igjen. Det er mye mulig at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene kan bli med til Mysen i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et sted der veggedyret er etablert, risikerer du å “importere” insektet til din eiendom i Mysenmed bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i huset via bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig for diverse insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Bier og maur lager seg reir. Veggedyr har ikke reir. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Først og fremst finner du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten blir de blodtørste og kommer frem for å drikke blog.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og suger blod vanligvis folk mens de sover. De starter ved å lage et hull trekke blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet, og deretter går de stille bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker oppfatter bittene ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Les også om rotter i moss

Tegn på angrep

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Flekker av blod på laken eller putetrekkene
  • Rustfargede eller mørke flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Hvite små egg i sprekker eller hulrom under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her er noen bilder tatt av vår mann som viser veggedyr-ekskrementer. Så du vet hva du skal se etter. Du ser det ligner veldig på jordslag. Du kan skille mellom jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det lager merker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Hvis du mistenker et angrep anbefaler vi å fjerne alt sengetøy etter tegn på veggedyr som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne madrasstrekket over nederste madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene med mer.

Undersøk rundt sengen, inkludert inne i bøker, telefoner eller radioer, teppekanten og til og med i stikkontakter. undersøk garderobeskapet fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i sarpsborg

Få bort veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du begynne trinnene for å bekjempe dem nå – og forhindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Mysen

Du bør straks få hjelp til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om de har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du kan bekjempe dem alene eller må få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

Begynn med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen og i minimum i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre døgn. Fryseren må være minst -18C grader. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å børste madrasssømmene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og rommet rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, legg den i en tett plastpose og knytt den igjen, og jkast den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene rømme og infistere et nytt sted.

Se andre tips under

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Et voksent veggedyr overlever ilitt mer enn 1 år uten å få sugd blod, så det kan være smart å dekke til madrassen lenge for å sørge at alle insektene dør.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Opprydning av infiserte rom er nødvendig for å kontrollere veggedyr, men av og til krever det bruk av kjemiske behandlinger å bli kvitt dem. Fordi behandlingen kan være giftig både for skadedyrbekjemperen og deg som skal bruke soverommet etterpå, må den som utfører jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene deres kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra litt rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeNormalt er det kløende. Noen personer kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører smittsom sykdom.

Veggedyrbitt kommer av to arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose innebærer både å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte vanskelig å eliminere veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten mat. Gjentagende behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Mysen

Har du problemer med veggedyr i Mysen{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!

Scroll to Top