Veggedyr Moss – Bli kvitt veggedyr fort

Veggedyr i MossDersom du tror du har et problem med veggedyr i Moss: Kontakt oss straksfor veiledning og hjelp. Se chatten nede til høyre, og vi vil hjelpe deg raskest mulig.

Hvis du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen din som klør, bittene gjerne kommer i løpet av natten og det gjerne kommer flere bitt over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du handle raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Moss, så vi kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene gir ubehagelige stikk og utslett, og noen personer opplever problemer med helsen på grunn av allergi. Ofte lever veggedyr i sengen og kommer frem noen minutter for å suge blod. Ofte har de ikke blitt sett, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Få hjelp med skadedyrkontroll i Moss

[google-map location=”Moss” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistanse på å få bli kvitt skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort. Kontakt oss om skadedyrkontroll Moss. Bruk chatten her.

Info om veggedyr

De er brunaktige og 3-5 mm lange, flate og ovale insekter som lever av å suge blod fra mennesker og dyr. Voksne veggedyr har flate kropper som er ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter mating svulmer insektene opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i mysen

Voksne insekter er ca 5-6 mm lange og 3 millimeter brede. De er ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske likt utseende som de voksne veggedyrene. Men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent én millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr er uten vinger. De har en sugesnabel som normalt ligger under dyret og bakover, men rettes utover og fremover når de skal suge.

Veggedyr kan ikke fly. Men kan bevege seg over gulv, vegger og tak.

De kan legge hundrevis av små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i halden

Unge veggdyr kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de regnes som voksne. De trenger ett måltid med blod før hver neste utvikling hos nymfen. Ved ideelle omstendigheter med god varme og tilgang på blod kan insektene bli voksne på ca 1 måned.

Veggedyr, hvor kommer de fra

økende. En av grunnene er nok at mennesker reiser mer både internasjonalt og internt i Norge. |Tidligere var veggedyr normalt i Norge. Men midt på 1900-tallet ble de nesten utryddet. Dessverre kom de tilbake for noen år siden. Bestanden har etablert seg igjen. Det er mye mulig at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene kan bli med til Moss i bagasjen.}

Når du reiser fra et sted der veggedyr er etablert, risikerer du å ta med deg insektet hjem til din eiendom i Mossi bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i huset via bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt resistent ovenfor ulike insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Veggedyr har ikke reir som bier og maur, men de lever ofte i grupper på ulike skjulesteder. Deres første gjemmesteder er normalt i madrasser der de har lett tilgang til folk å bite om natten.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og suger blod vanligvis folk mens de sover. De starter ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette, og deretter kryper de stille bort.|Om

Veggedyrbitt

Ulike mennesker oppfatter veggedyr-bitt forskjellig. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Les også rotter i halden

Er det veggedyr?

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr i huset. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Andre veggedyr tegn:

  • Flekker av blod på laken eller putetrekkene
  • Mørke eller rustfargede flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Små hvite egg i sprekker eller hulrom under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her er diverse fotografier tatt av vår mann som viser ekskrementer fra veggedyr, så du vet hvordan det ser ut. Veggedyr ekskrementer ligner mye på jordslag. Du kan skille mellom jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det lager merker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Tror du at du har fått veggedyr anbefaler vi å fjerne alt sengetøy etter tegn på veggedyr som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne støvdekselet over nederste madrassen, sjekke sprekkene i sengebunne og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Sjekk også området rundt sengen, inkludert inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og også i stikkontakter. Sjekk garderoben ditt, fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i mysen

Få bort veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem nå og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Moss

Start med å få hjelp til å vurdere om kolonien er i tidlig fase, eller om det er kommet for langt så du ikke bør prøve å bekjempe insektene selv.

Begynn med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig ogf bruk tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i varmt vann i en tørketrommel og i minimum i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre døgn. Dypfryseren må være minimum -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å børste sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og rommet rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

OBS: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en plastpose og knytt den igjen, og hiv den i søppelbeholderen utendørs. Da kan ikke veggedyrene rømme og infistere et nytt sted.

Se andre tips under

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr overlever ilitt mer enn 1 år uten mat, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen så lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å anskaffe en ny madrass, men sørg for å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Noen ganger må det brukes langt heftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. Da må du bruke insektsmidler som man ikke har lov til å bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå svært grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod. Oftest suger de blod om natten. Bittene kan føre til en rekke helseeffekter, inkludert utslett, gi dårligere søvn og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som varierer mellom litt rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeOfte er det kløende. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Normalt blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Man kjenner ikke til at veggedyr bitt overfører noen smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose innebærer både å finne insektene og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å eliminere veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Moss

Hvis du har problemer med veggedyr i Moss{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!

Scroll to Top