Veggedyr Mosjøen

Veggedyr i MosjøenDersom du tror du har en utfordring med veggedyr i Mosjøen: Kontakt oss straksfor veiledning og hjelp. Klikk på chat nederst til høyre, og du får hjelp raskest mulig.

Hvis du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen din som klør, bittene som regel kommer mens du sover, og du gjerne får flere over flere uker så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr er det viktig at du gjør noe raskt, ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Mosjøen. Da kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et skadedyr som både er ubehagelig, men også kan gi helseproblemer. Ofte bor de i sengen din og kommer frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å få øye på, men ofte når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Hjelp med skadedyrkontroll i Mosjøen

[google-map location=”Mosjøen” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi hjeper deg med å få tatt knekken på skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt om skadedyrkontroll Mosjøen. Bruk chatten her.

Om veggedyr

er ovale og små, og de lever av å suge blodet ditt. Kroppene er flate og ovale. De er omtrent på størrelse med frø fra epler. Når de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i narvik

Voksne insekter er ca fem til seks millimeter lange og 3 millimeter brede. De er ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har lik fasong som de voksne veggedyrene, men de er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent én millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en snabel som normalt ligger under dyret og bakoverSnabelen rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke. Men kan flytte seg raskt over vegger, gulv og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger gjennomsnittlig }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i mo i rana

De unge veggdyrene, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de når modenhet. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Ved ideelle omstendigheter med rett temperatur og tilgang på mat kan insektene bli modne på omtrent 1 måned.

Hvordan kommer veggedyr til Mosjøen

De var vanlig å se i Norge tidigere, men de ble nesten utryddet på 1950 tallet. Men i de siste årene har det dukket opp mer og mer veggedyr. Det er nå en økning av veggedyr. Problemet er tiltakende. �…rsaken er nok at folk reiser mer både internasjonalt og nasjonalt. |Tidligere var veggedyr vanlig i Norge, men rundt 1950 ble de nesten utryddet. Men de kom tilbake for en del år siden. Veggedyrene har funnet sin plass igjen. Vi tror årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra et land der veggedyret holder til, er det mulig du tar med deg veggedyr til din bolig i Mosjøen via bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i huset uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt motstandsdyktig for noen insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Veggedyr har ikke reir som eksempelvis bier og maur, men de har en tendens til å leve i grupper på skjulesteder. Det første tilholdsstedet er normalt i madrasser, fjær, rammer og sengegavler der det er lett å bite folk om natten.

Over tid kan de imidlertid spre seg inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også flytte seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og biter mens menneske-byttet sover. De starter ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker kort tid på dette. Fra tre til ti minutter for å dekke behovet. Så vandrer de stille bort.|Om

Veggedyrbitt

Ulike mennesker oppfatter bittene ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Les også rotter i mo i rana

Er det veggedyr?

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, er det mye mulig du har veggedyr i huset. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Du finner blodflekker på sengetøyet
  • Rustfargede eller mørke flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Små hvite egg under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her ser du noen fotografier tatt av vår medarbeider der du ser ekskrementer fra veggedyr. Da vet du hvordan det ser ut. Det ligner veldig på jordslag. Måten du kan se forskjell mellom jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis de streker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Hvis du mistenker et angrep anbefaler vi å fjerne sengetøy nøye etter tegn som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne madrasstrekket over madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene med mer. Bruk gjerne lommelykt.

Sjekk rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og også i stikkontakter. undersøk garderobeskapet fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i narvik

Slik blir du kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du starte med å kvitte deg med dem nå og hindre at de kommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Mosjøen

Du bør straks få hjelp til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om veggedyrene har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du bør prøve å bekjempe dem alene eller bør få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

Begynn med å:

Begynn med å rydde der veggedyrene holder til. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen og i minimum i en halvtime
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i 3 døgn. Fryseren må holde minst -18C. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å børste madrasssømmene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og rommet rundt ofte. I det minste én gang per dag i starten.

OBS: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en tett plastpose og knytt den igjen, og jkast den i søppelbeholderen utendørs. Da kan ikke veggedyrene komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Se andre tips under

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Voksne veggedyr overlever i litt over 1 år uten mat, derfor er det fornuftig å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være smart å kjøpe en ny, men pass på å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Mange ganger må det brukes langt heftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra en bolig. Da må du bruke insektsmidler som ikke er lov til å håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå veldig grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene kan gi til ulike helseeffekter, inkludert utslett, gi dårligere søvn og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises. Vanligvis er det kløe. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at veggedyr bitt overfører noen sykdom.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne insekter og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte utfordrende å bli kvitt veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten blod. Gjentatte behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Mosjøen

Så har du problemer med veggedyr i Mosjøen{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top