Veggedyr Molde – få hjelp

Veggedyr i MoldeTror du at du har angrep av veggedyr i Molde? Få hjelp ved å kontakt oss på chat nede til venstre så kan vi hjelpe deg med å avdekke om det er et tidlig angrep eller ikke, og om dette er noe du kan behandle selv.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen din som klør, bittene gjerne dukker opp i løpet av natten og du gjerne får flere utover ukene så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr må du gjøre noe raskt, ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Molde, så vi kan hjelpe deg å vite om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et ubehagelig skadedyr som også kan gi helseproblemer. Som regel lever de i sengen og kommer frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å få øye på, og mange ganger når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Molde

[google-map location=”Molde” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistense til å få tatt knekken på skadedyr som ødelegger for deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Molde. Bruk chatten her.

Om veggedyr

er ovale og små, og de spiser blodet ditt. Kroppene er flate og har en oval form. De kan sammenliknes med eplefrø. Når de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i ulsteinvik

Voksne insekter blir ca 0,5 cm lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske likt utseende som de voksne, men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er veldig små, omtrent 1 mm lange, og de er hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en snabel som normalt ligger bakover under dyret, men rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr kan ikke fly. Men kan bevege seg raskt over gulv, vegger og tak.

De kan legge hundrevis av egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne cirka }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i kristiansund

Unge veggdyr kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de regnes som voksne. Før hvert utviklingssteg må de ha et måltid. Under gunstige omstendigheter med god varme og mulighet for blod kan insektene bli voksne på ca 1 måned.

Hvor veggedyr kommer fra

økende. �…rsaken er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr helt vanlig i Norge. Men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet. Dessverre kom de tilbake for noen år siden. Bestanden har fått fotfeste igjen. Vi tror årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et land der veggedyret holder til, er det mulig å importere insektet hjem til din bolig i Moldemed bagasjen. Veggedyr kan komme inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Dessverre har veggedyret blitt motstandsdyktig ovenfor ulike insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Bier og maur har reir, men veggedyr har ikke reir men de er heller ikke alene. De liker ofte å klumpe seg sammen. Som regel finner du dem i madrasser og der gjemmer de seg i fjær, rammer, sømkanter og sprekker. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og suger blod vanligvis folk mens de sover. De starter ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom en snabel. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette. Deretter går de stille bort.|På) natten kommer veggedyr frem og finner blod mens du sover. Til det de en sugesnabel. De bruker kun 3 til 10 minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Ulike folk opplever bittene ulikt. Vanligvis er de fleste bittene smertefrie fra starten av, men ofte klør de mer og mer etterhvert. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt vanlig å få på de stedene man ikke har på klær. Bittene har ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Se også rotter i kristiansund

Tegn på angrep

OM du har våknet med stikk som klør, kan det hende du har veggedyr i huset. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Tegn på at du har veggedyr:

  • Flekker av blod på sengetøyet
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Egg på ca 1mm skjult under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her er diverse fotografier tatt av vår medarbeider som viser ekskrementer fra veggedyr, så du vet hva du skal se etter. Du ser det ligner mye på jordslag. Måten du kan se forskjell på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis det lager merker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Hvis du mistenker et angrep bør du fjerne alt sengetøy etter tegn som nevnt i listen over. Vi anbefaler også å fjerne madrasstrekket over nederste madrassen, sprekkene mellom snegebunndelene og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Sjekk området rundt sengen, inkludert inne i bøker, tepper og også i stikkontakter. Sjekk garderobeskapet ditt, fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i ulsteinvik

Bli kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem med én gang – og forhindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Molde

Aller først bør du få hjelp til å finne ut om kolonien er i tidlig fase, eller om det er kommet for langt så du ikke bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

Begynn med å:

Begynn med å rydde der veggedyrene holder til. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig ogf bruk tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i maskin i tørketrommelen og i minst i 30 minutter.
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Fryseren må holde minst -18C grader. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom madrasssømmene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Gjerne minst én gang per dag i starten.

OBS: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en plastpose som du knytter tett igjen, og legge den i søppelbeholderen utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å rømme og på nytt finne et offer.

Se andre tips under

Anskaff en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Voksne veggedyr kan overleve i litt over 1 år uten mat, derfor er det smart å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å få bort alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Ofte kreves det langt farligere metoder for å utrydde veggedyrene fra en bolig. Da må du benytte insektsmidler som man ikke kan håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger menneskelig blod, vanligvis om natten. Bittene deres kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som varierer mellom små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises. Vanligvis er det kløende. Noen personer kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Man kjenner ikke til at deres bitt overfører noen smittsom sykdom.

Veggedyrbitt kommer av to arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne insekter og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å utrydde veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten å drikke blod. Gjentatte behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Molde

Hvis du har utfordring med veggedyr i Molde{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top