Veggedyr Mo I Rana – Bli kvitt veggedyr fort

Veggedyr i Mo I RanaTror du at du har problem med veggedyr i Mo I Rana? Få hjelp ved å kontakt oss på chat nede til venstre så kan vi veilede deg med å finne ut om det er et tidlig angrep eller ikke, og om du kan behandle det selv.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene gjerne kommer i løpet av natten og du gjerne får flere over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr er det viktig at du gjør noe raskt, ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Mo I Rana, så vi kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et ubehagelig skadedyr som også kan gi helseproblemer. Mange ganger bor de i sengen din og kryper frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å få øye på, men ofte når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Hjelp med skadedyrkontroll i Mo I Rana

[google-map location=”Mo I Rana” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistanse på å få bli kvitt skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt om skadedyrkontroll Mo I Rana. Bruk chatten.

Info om veggedyr

er ovale og små, og de lever av å suge blodet ditt. Insektene er flate og ovale. De er omtrent på størrelse med eplefrø. Når de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i mosjøen

Voksne individer blir ca 5-6 mm lange og 3 millimeter brede. De er ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske lik fasong som de voksne. Men nymfene er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er veldig små, omtrent én millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr er uten vinger. De har en snabel som vanligvis ligger under dyret og bakover, men rettes fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke, men kan bevege seg raskt over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne gjennomsnittlig }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i leknes

Unge veggdyr kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de regnes som voksne. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Ved ideelle omstendigheter med god varme og tilgang på mat kan insektene bli modne på cirka 1 måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Mo I Rana

Veggedyr var vanlig å se her til lands tidigere, men ble omtrent utryddet på 1950 tallet. Dessverre, i de siste tidene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr. Nå er det en økning av veggedyrbestanden. Problemet er tiltakende. �…rsaken er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr vanlig i Norge. Men rundt 1950 ble de omtrent utryddet. Men de kom tilbake for en del år siden. Bestanden har funnet sin plass igjen. Det regnes med at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med til Mo I Rana i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et sted der veggedyret holder til, er det mulig du tar med deg veggedyr til din eiendom i Mo I Ranai bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i huset via bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig ovenfor noen insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Bier og maur har reir, men veggedyr har ikke reir. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Som regel oppdager du dem i madrasser og der gjemmer de seg i fjær, rammer, sømkanter og sprekker. Om natten blir de blodtørste og kommer frem for å drikke blog.

Over tid kan de gjerne flytte seg inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også flytte seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og biter vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å lage et hull trekke blod gjennom en snabel. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet. Deretter kryper de ubemerket bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige folk opplever bittene forskjellig. Vanligvis er de fleste stikkene smertefrie fra starten av, men blir senere til kløe. I kontrast til loppebit som oftest er rundt anklene, er veggedyrbitt mulig å få på ethvert hudområde som er tilgjengelig mens du sover. Bittene har ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Se også rotter i leknes

Tegn på angrep

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, kan det hende du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på veggedyrproblem:

  • Blodflekker på sengetøyet
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her ser du noen bilder tatt av vår mann som viser veggedyr-ekskrementer. Da vet du hvordan det ser ut. Veggedyr ekskrementer ligner veldig på jordslag. Du kan skille mellom ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis det lager merker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Hvis du mistenker et angrep bør du fjerne alt sengetøy nøye etter tegn som nevnt i listen over. Fjern madrassbeskytteren over nederste madrassen, sprekkene i sengebunne og liknende.

Undersøk også området rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, teppekanten og også i stikkontakter. undersøk garderobeskapet fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i mosjøen

Hvordan bli kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du begynne trinnene for å bekjempe dem nå og hindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Mo I Rana

Du bør straks få hjelp til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om de har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du kan bekjempe dem alene eller bør få profesjonell hjelp.

Begynn med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene bor. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør ogf bruk tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i vaskemaskin i en tørketrommel og i minst i 30 minutter.
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Dypfryseren må være minst -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å børste madrasssømmene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Gjerne minst én gang per dag i starten.

OBS: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, legg den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og legge den i søppelbeholderen utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Her er noen andre tips

Anskaff en sengebeskyttelse som er vevd tett og har glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Voksne veggedyr overlever i litt over 1 år uten mat, så det kan være smart å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være lurt å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Noen ganger må det brukes langt giftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra en bolig. I de tilfellene må man benytte insektsmidler som man ikke kan bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod. Oftest suger de blod om natten. Bittene deres kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra små områder med rødhet til større blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de visesNormalt er det kløe. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at deres bitt overfører noen sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å utrydde veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten å drikke blod. Gjentatte behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Mo I Rana

Hvis du har utfordring med veggedyr i Mo I Rana{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!

Scroll to Top