Veggedyr i LyngdalTror du at du har angrep av veggedyr i Lyngdal? Kontakt oss ved å klikke på chat så kan vi veilede deg med å finne ut om det er et tidlig angrep eller ikke, og om dette er noe du kan behandle selv eller ikke.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, og bittene gjerne dukker opp mens du sover, og det gjerne kommer flere bitt utover ukene så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Hvis du opplever dette må du gjøre noe raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver med skadedyrkontroll i Lyngdal. Da kan hjelpe deg å forstå om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et skadedyr som både er ubehagelig som også kan gi helseproblemer. Ofte bor de i sengen din og kryper frem nattestid for å suge blod. De kan være vanskelig å få øye på, men ofte merker man dem først ved at de etterlater seg små bitt når de suger blod.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Hjelp med skadedyrkontroll i Lyngdal

Få assistanse på å få bli kvitt skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt om skadedyrkontroll Lyngdal. Se chatten.

Fakte om veggedyr

De er små, ovale, brunaktige insekter som lever av å suge blod fra mennesker og dyr. Voksne insekter har kropper som er flate og ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter at de har sugd blod svulmer kroppene deres opp og får en rødlig farge. Les også om veggedyr i mandal

Voksne insekter blir ca 5-6 mm lange og 3 mm brede. De er ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske likt utseende som de voksne, men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er små, omtrent en millimeter lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en sugesnabel som normalt ligger bakover under dyret. Den rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke, men kan flytte seg over gulv, vegger og tak.

De kan legge fra 100-1000 små egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne cirka }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i farsund

Unge umodne veggedyrene kalles nymfer og bytter skinnet fem ganger før de når modenhet. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Under gunstige omstendigheter med god temperatur og tilgang på mat kan insektene utvikle seg fullt på cirka 1 måned.

Hvor veggedyr kommer fra

økende. En av grunnene er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Tidligere var veggedyr vanlig i Norge. Men midt på 1900-tallet ble de nesten utryddet. Veggedyrene kom tilbake for en del år siden, og bestanden har funnet sin plass igjen. Det er mye mulig at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra et land der veggedyr er etablert, risikerer du å “importere” veggedyr hjem til din eiendom i Lyngdali bagasjen. Veggedyr kan komme inn i hjemmet via bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt motstandsdyktig for diverse insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Maur og bier lager seg reir. Veggedyr har ikke reir men de er heller ikke alene. De liker ofte å klumpe seg sammen. Først og fremst finner du dem i madrasser og der gjemmer de seg i fjær, rammer, sømkanter og sprekker. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Over tid kan de gjerne flytte seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og biter mens menneske-byttet sover. De starter ved å lage et hull og suge blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker kort tid på dette. Fra tre til ti minutter for å bli mette, og deretter går de ubemerket bort.|Om

Veggedyrbitt

Ulike folk oppfatter bittene ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også rotter i farsund

Tegn på angrep

OM du har våknet med stikk som klør, kan det hende du har veggedyr i huset. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Tegn på at du har veggedyr:

  • Det er blodflekker på sengetøyet
  • Mørke eller rustfargede flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Egg på ca 1mm i sprekker eller hulrom under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her er diverse bilder tatt av vår mann der du ser veggedyr-ekskrementer. Så du vet hva du skal se etter. Du ser det ligner mye på jordslag. Du kan se forskjell på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis de lager merker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Hvis du mistenker et angrep anbefaler vi å fjerne sengetøy og sjekke det nøye for tegn som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne madrasstrekket over nederste madrassen, sprekkene mellom snegebunndelene og liknende.

Undersøk rundt sengen, inkludert inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og til og med i stikkontakter. Sjekk garderoben fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i mandal

Få bort veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem raskt – og forhindre at de kommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Lyngdal

Aller først bør du få bistand til å vurdere om etableringen er i tidlig fase, eller om det er kommet for langt så du ikke bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

Start med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene bor. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i maskin i tørketrommelen og i minimum i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre dager. Dypfryseren må holde minst -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom madrasssømmene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og rommet rundt ofte. I det minste én gang per dag i starten.

OBS: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, legg den i en plastpose som du knytter tett igjen, og jkast den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene rømme og på nytt finne et offer.

Se andre tips under

Anskaff en sengebeskyttelse som er vevd tett og har glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Et voksent veggedyr overlever ilitt mer enn 1 år uten mat, derfor er det smart å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å bli kvitt den og få en ny, men pass på å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Det å rydde infiserte rom vil være nyttig for å kontrollere veggedyr, men ofte krever det ofte kjemiske behandlinger å utrydde dem. Fordi kjemisk behandling kan være giftig både for den som gjør jobben og deg som skal bruke soverommet etterpå, må den som gjør skadedyrbekjempelsen være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå veldig grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene kan gi til ulike helseeffekter, inkludert utslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra litt rødhet til større blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de visesOfte er det kløende. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører noen smittsom sykdom.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne insekter og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å eliminere veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten å drikke blod. Gjentatte behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Lyngdal

Hvis du har utfordring med veggedyr i Lyngdal{, så ta kontakt nå!