Veggedyr Lillehammer Skadedyrbekjempelse

Veggedyr i LillehammerTror du at du har angrep av veggedyr i Lillehammer? Kontakt oss ved å kontakt oss på chat så kan vi hjelpe deg med å finne ut om det er et tidlig angrep, og om dette er noe du kan behandle selv.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene gjerne kommer mens du sover, og det gjerne kommer flere bitt utover ukene så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du gjøre noe raskt, ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Lillehammer, så vi kan hjelpe deg å forstå om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et skadedyr som både er ubehagelig, men også kan gi problemer med helsen. Som regel bor de i sengen og kommer frem nattestid for å suge blod. De kan være vanskelig å se, og ofte når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Lillehammer

[google-map location=”Lillehammer” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi hjeper deg med å få bli kvitt skadedyr som ødelegger for deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt om skadedyrkontroll Lillehammer. Bruk chatten her.

Fakte om veggedyr

er ovale og små, og de suger blodet ditt. Insektene er flate og ovale. De kan sammenliknes med eplefrø. Når de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i otta

Voksne insekter er ca fem til seks millimeter lange og 3 millimeter brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har likt utseende som de voksne veggedyrene. Men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent en millimeter lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en snabel som normalt ligger bakover under dyret, men rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke. Men vil ofte bevege seg raskt over vegger, gulv og tak.

De kan legge fra 100-1000 små egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne cirka }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i gjøvik

Unge veggdyr, kalt nymfer, bytter skinnet fem ganger før de når modenhet. Før hvert utviklingssteg må de ha et måltid. Under gunstige forhold med rett temperatur og mulighet for blod kan veggedyrene utvikle seg fullt på omtrent 1 måned.

Veggedyr, hvor kommer de fra

økende. En av grunnene er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Tidligere var veggedyr helt vanlig i Norge. Men rundt 1950 ble de nesten utryddet her til lands. Men de kom tilbake for noen år siden, og bestanden har fått fotfeste igjen. Det regnes med at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et land der veggedyret er etablert, risikerer du å “importere” insektet hjem til din eiendom i Lillehammer via bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i huset via bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Dessverre har veggedyret blitt motstandsdyktig for noen insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Bier og maur har reir, men veggedyr har ikke reir. De liker ofte å klumpe seg sammen. Først og fremst oppdager du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og biter mens menneske-byttet sover. De starter ved å lage et hull og suge blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette. Så går de stille bort.|På) natten kryper veggedyr frem og suger blod mens folk sover. Til det de en snabel. De er raske. Det tar kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Ulike mennesker oppfatter veggedyr-bitt ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også rotter i gjøvik

Tegn på angrep

OM du har våknet med stikk som klør, kan det hende du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på veggedyrproblem:

  • Det er blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Egg på ca 1mm i sprekker eller hulrom under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her er diverse bilder tatt av vår medarbeider der du ser ekskrementer fra veggedyr. Da vet du hvordan det ser ut. Veggedyr ekskrementer ligner mye på jordslag. Du kan skille mellom ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis de lager merker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Har du mistanke om et angrep bør du fjerne alt sengetøy og sjekke det nøye for tegn som nevnt i listen over. Fjern madrasstrekket over madrassen, sprekkene mellom snegebunndelene med mer.

Undersøk også rundt sengen, inkludert inne i bøker, telefoner eller radioer, teppekanten og også i stikkontakter. Sjekk garderobeskapet fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i otta

Bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du starte med å bekjempe dem med én gang – og hindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Lillehammer

Aller først bør du få bistand til å finne ut om etableringen er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge til at du bør prøve å bekjempe insektene selv.

Start med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i maskin i en tørketrommel og i minst i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Fryseren må holde minst -18C. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og rommet rundt ofte. Gjerne minst én gang per dag i starten.

OBS: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, legg den i en plastpose som du knytter tett igjen, og hiv den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Se andre tips under

Anskaff en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr overlever i litt over 1 år uten mat, derfor er det smart å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være smart å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Mange ganger kreves det langt heftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. Da må du benytte insektsmidler som ikke er lov til å håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå veldig grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene deres kan føre til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra små områder med rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time, og det er vanligvis kløe. Noen kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører noen smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose innebærer både å finne insektene og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte vanskelig å bli kvitt veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten mat. Gjentagende behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Lillehammer

Har du problemer med veggedyr i Lillehammer{, så ta kontakt nå!

Scroll to Top