Veggedyr i LevangerTror du at du har problem med veggedyr i Levanger? Få hjelp ved å kontakt oss på chat nede til venstre så kan vi hjelpe deg med å finne ut om det er et tidlig angrep eller ikke, og om du kan behandle det selv.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, bittene gjerne kommer mens du sover, og det gjerne kommer flere bitt utover ukene så er det meget mulig for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Hvis du opplever dette må du gjøre noe raskt, ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Levanger, så vi kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et ubehagelig skadedyr som også kan gi problemer med helsen. Som regel bor de i sengen din og kommer frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å se, og mange ganger når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

God hjelp med skadedyrkontroll i Levanger

Få assistense til å få bli kvitt skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort. Kontakt oss vedrørende skadedyrkontroll Levanger. Se chatten.

Fakte om veggedyr

De er små, ovale, brunaktige insekter som suger blod fra dyr eller mennesker. Voksne insekter har flate kropper som er ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter at de har sugd blod svulmer kroppene deres opp og får en rødlig farge. Les også om veggedyr i namsos

Voksne individer blir ca en halv centimeter lange og 3 millimeter brede. De er ganske flattrykte. Nymfene har ganske lik fasong som de voksne veggedyrene. Men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er veldig små, omtrent 1 mm lange, og de er hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en sugesnabel som vanligvis ligger bakover under dyretSnabelen rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr kan ikke fly, men vil ofte bevege seg raskt over vegger, gulv og tak.

De kan legge fra 100-1000 små egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne gjennomsnittlig }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i tvedestrand

Unge umodne veggedyrene, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de regnes som modne. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Ved ideelle forhold med rett temperatur og tilgang på mat kan insektene bli voksne på omtrent 1 måned.

Hvor veggedyr kommer fra

De var vanlig å se her til lands tidigere, men ble omtrent utryddet midt på 1900-tallet. Men i de siste tidene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr. Nå ser vi en økning av veggedyrbestanden. Dette problemet er tiltakende. Mye av grunnen er nok at folk reiser mer både internasjonalt og nasjonalt. |Tidligere var veggedyr vanlig i Norge, men rundt 1950 ble de omtrent utryddet her til lands. Dessverre kom de tilbake for noen år siden, og bestanden har fått fotfeste igjen. Det er mye mulig at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene kan bli med til Levanger i bagasjen.}

Når du reiser fra et hotell der veggedyret er etablert, er det mulig å importere insektet til din bolig i Levanger via bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt resistent for ulike insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Veggedyr har ikke reir som for eksempel maur eller bier, men de har en tendens til å leve i grupper på skjulesteder. Det første tilholdsstedet er vanligvis i madrasser der det er lett å bite folk om natten.

Over tid kan de gjerne flytte seg inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og suger blod mens menneske-byttet sover. De starter ved å lage et hull trekke blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra tre til ti minutter for å dekke behovet. Så vandrer de ubemerket bort.|På) natten kryper veggedyr frem og spiser blod mens du sover. Til det de en sugesnabel. De er raske. Det tar kun 3 til 10 minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Ulike mennesker opplever bittene ulikt. Vanligvis er de fleste stikkene smertefrie fra starten av men blir senere til kløe. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt vanlig å få på de stedene man ikke har på klær. Veggedyr-bitt har heller ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Les også om rotter i tvedestrand

Er det veggedyr?

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, er det mye mulig du har veggedyr. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Tegn på at du har veggedyr:

  • Du finner blodflekker på sengetøyet
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Egg på ca 1mm under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her ser du noen bilder tatt av vår medarbeider som viser veggedyr-ekskrementer. Da vet du hva du skal se etter. Du ser det ligner veldig på jordslag. Måten du kan skille på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Hvis du mistenker et angrep anbefaler vi å fjerne sengetøy og sjekke det nøye for tegn som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne madrassbeskytteren over madrassen, sjekke sprekkene i sengebunne og liknende.

Undersøk området rundt sengen, samt inne i bøker, teppekanten og til og med i stikkontakter. Sjekk garderoben fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i namsos

Hvordan bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du starte med å kvitte deg med dem raskt – og hindre at veggedyrenekommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Levanger

Tidligst mulig bør du få hjelp til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om veggedyrene har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du bør prøve å bekjempe dem alene eller må få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

Start med å:

Start med å rydde der veggedyrene holder til. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i varmt vann i en tørketrommel og i minst i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Fryseren må holde minst -18C. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og rommet rundt ofte. Gjerne minst én gang per dag i starten.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en plastpose som du knytter tett igjen, og legge den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene rømme og infistere et nytt sted.

Her er noen andre tips

Anskaff en sengebeskyttelse som er vevd tett og har glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Voksne veggedyr overlever i litt over 1 år uten mat, så det kan være smart å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Noen ganger kreves det langt heftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra en bolig. Da må du bruke insektsmidler som ikke er lov til å bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå svært grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod, vanligvis om natten. Bittene deres kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra små områder med rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeOfte er det kløe. Noen kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne insekter og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å bli kvitt veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten mat. Gjentatte behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Levanger

Har du utfordring med veggedyr i Levanger{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!