Veggedyr Kristiansund – få hjelp

Veggedyr i KristiansundMistenker du at du har angrep av veggedyr i Kristiansund? Kontakt oss ved å klikke på chat nede til venstre så kan vi veilede deg med å avdekke om det er et tidlig angrep eller ikke, og om dette er noe du kan behandle selv.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, og bittene som regel dukker opp mens du sover, og du gjerne får flere over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr må du handle raskt, for ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Kristiansund. Da kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene kan gi ubehagelige stikk og utslett, og noen personer opplever helseproblemer fordi de har allergi. Stort sett bor veggedyr i sengen og kryper frem noen minutter for å suge blod. Mange ganger har de ikke blitt sett, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Hjelp med skadedyrkontroll i Kristiansund

[google-map location=”Kristiansund” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistense til å få bli kvitt skadedyr som ødelegger for deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Kristiansund. Bruk chatten.

Info om veggedyr

De er små, ovale, brunaktige insekter som suger blod fra dyr eller mennesker. Voksne insekter har flate kropper som er ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter at de har sugd blod svulmer kroppene deres opp og får en rødlig farge. Les også om veggedyr i molde

Voksne individer er ca 0,5 cm lange og 3 mm brede. De er ganske flattrykte. Nymfene har ganske likt utseende som de voksne veggedyrene. Men nymfene er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er små, omtrent en millimeter lange og hvite.

Veggedyr er uten vinger. Men de har en snabel som normalt ligger under dyret og bakover, men rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke, men kan flytte seg raskt over vegger, gulv og tak.

De kan legge fra 100-1000 små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i fosnavåg

Unge veggdyr kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de regnes som modne. Før hvert utviklingssteg må de ha et måltid. Ved ideelle forhold med god varme og tilgang på blod kan veggedyrene bli voksne i løpet av omtrent 1 måned.

Opphavet til veggedyr i Kristiansund

økende. En av grunnene er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Tidligere var veggedyr normalt i Norge, men rundt 1950 ble de nesten utryddet her til lands. Veggedyrene kom tilbake for en del år siden. Veggedyrene har etablert seg igjen. Vi tror årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyret holder til, risikerer du å ta med deg veggedyr til din eiendom i Kristiansundmed bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Dessverre har veggedyret blitt motstandsdyktig for ulike insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Bier og maur har reir. Veggedyr har ikke reir men de er heller ikke alene. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Først og fremst finner du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten blir de blodtørste og kommer frem for å drikke blog.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og biter mens menneske-byttet sover. De spiser ved å lage et hull og suge blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra tre til ti minutter for å dekke behovet. Deretter vandrer de ubemerket bort.|Om

Veggedyrbitt

Ulike mennesker opplever bittene forskjellig. Vanligvis er de fleste stikkene smertefrie fra starten av men blir senere til kløe. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt vanlig å få på de stedene man ikke har på klær. Bittene har ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Se også rotter i fosnavåg

Tegn på angrep

OM du har våknet med stikk som klør, kan det hende du har veggedyr i huset. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Andre veggedyr tegn:

  • Det er blodflekker på sengetøy
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Egg på ca 1mm skjult under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her ser du diverse fotografier tatt av vår medarbeider som viser veggedyr-ekskrementer. Da vet du hvordan det ser ut. Veggedyr ekskrementer ligner veldig på jordslag. Måten du kan se forskjell på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis de streker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Har du mistanke om et angrep anbefaler vi å fjerne sengetøy etter tegn på veggedyr som nevnt over. Fjern støvdekselet over madrassen, sjekke sprekkene i sengebunne med mer.

Sjekk også området rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og også i stikkontakter. Sjekk skapet fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i molde

Hvordan bli kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr bør du starte med å bekjempe dem nå og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Kristiansund

Tidligst mulig bør du få hjelp til å finne ut om etableringen er i en tidlig fase, eller om veggedyrene har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du bør prøve å bekjempe dem alene eller må få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

Start med å:

Begynn med å rydde der veggedyrene holder til. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig ogf bruk tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen og i minst i 30 minutter.
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i tre dager. Fryseren må være minimum -18C. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og området rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, legg den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og legg den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Her er noen andre tips

Anskaff en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Voksne veggedyr kan overleve ilitt mer enn 1 år uten å få sugd blod, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen lenge for å sørge at alle insektene dør.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være smart å anskaffe en ny madrass, men sørg for å få bort alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Ofte kreves det langt heftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. Da må du benytte insektsmidler som ikke er lov til å bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå veldig grundig til verks. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod. Oftest suger de blod om natten. Bittene deres kan føre til ulike helseeffekter, inkludert utslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra litt rødhet til fremtredende blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de visesOfte er det kløende. Noen kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av to arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne insekter og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte utfordrende å eliminere veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten mat. Gjentatte behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Kristiansund

Så har du utfordring med veggedyr i Kristiansund{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top