Veggedyr Kristiansand – Bli kvitt veggedyr fort

Veggedyr i KristiansandTror du at du har angrep av veggedyr i Kristiansand? Kontakt oss ved å kontakt oss på chat nede til venstre så kan vi veilede deg med å finne ut om det er et tidlig angrep eller ikke, og om du kan behandle det selv.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene gjerne dukker opp i løpet av natten og du gjerne får flere over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr er det viktig at du gjør noe raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver med skadedyrkontroll i Kristiansand. Da kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene kan gi ubehagelige stikk og utslett, og noen personer kan oppleve helseproblemer fordi de har allergi. Stort sett lever veggedyr i sengen og kryper frem en kort periode på noen minutter for å suge blod. Mange ganger blir de ikke sett, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

God hjelp med skadedyrkontroll i Kristiansand

[google-map location=”Kristiansand” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi hjeper deg med å få bli kvitt skadedyr som ødelegger for deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr. Kontakt oss om skadedyrkontroll Kristiansand. Bruk chatten.

Fakte om veggedyr

Veggedyr er små, ovale, brunaktige insekter som suger blod fra dyr eller mennesker. Voksne insekter har flate kropper som er ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter at de har sugd blod svulmer kroppene deres opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i farsund

Voksne individer er ca 5-6 mm lange og 3 millimeter brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske likt utseende som de voksne veggedyrene. Men de er mindre og er lysere. Eggene er veldig små, omtrent 1 mm lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en sugesnabel som vanligvis ligger under dyret og bakover. Den rettes utover og fremover når de skal suge.

Veggedyr kan ikke fly. Men vil ofte bevege seg raskt over vegger, gulv og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne cirka }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i flekkefjord

Unge umodne veggedyrene kalles nymfer og bytter skinnet fem ganger før de når modenhet. Før hvert utviklingssteg må de ha et måltid. Under gunstige forhold med god temperatur og mulighet for blod kan veggedyrene bli voksne på cirka 1 måned.

Opphavet til veggedyr i Kristiansand

Veggedyr var ganske vanlig å se i Norge tidigere, men de ble omtrent utryddet midt på 1900-tallet. Men i de siste årene har det dukket opp mer og mer veggedyr. Nå er det en økning av veggedyrbestanden. Problemet er tiltakende. Mye av grunnen er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr normalt i Norge. Men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet her til lands. Veggedyrene kom tilbake for en del år siden. Bestanden har fått fotfeste igjen. Det er mye mulig at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med til Kristiansand i bagasjen.}

Når du reiser fra et sted der veggedyr holder til, er det mulig å importere insektet til din bolig i Kristiansandmed bagasjen. Veggedyr kan komme inn i huset uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt resistent ovenfor diverse insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Maur og bier har reir. Veggedyr har ikke reir men de er heller ikke alene. De liker ofte å klumpe seg sammen. Som regel oppdager du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten blir de blodtørste og kommer frem for å drikke blog.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og suger blod mens menneske-byttet sover. De starter ved å lage et hull og suge blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra tre til ti minutter for å bli mette. Deretter vandrer de ubemerket bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige folk oppfatter veggedyr-bitt ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Les også om rotter i flekkefjord

Tegn på angrep

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, er det mye mulig du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Det er blodflekker på sengetøyet
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg i sprekker eller hulrom under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her ser du noen bilder tatt av vår medarbeider som viser ekskrementer fra veggedyr, så du vet hva du skal se etter. Det ligner veldig på jordslag. Du kan se forskjell på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det lager merker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Har du mistanke om et angrep bør du fjerne sengetøy etter tegn som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne madrassbeskytteren over nederste madrassen, sprekkene i sengebunne og liknende.

Sjekk området rundt sengen, inkludert inne i bøker, tepper og også i stikkontakter. Sjekk garderobeskapet ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i farsund

Slik blir du kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr bør du starte med å bekjempe dem raskt – og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Kristiansand

Start med å få hjelp til å finne ut om kolonien er i tidlig fase, eller om det er kommet for langt så du ikke bør prøve å bekjempe insektene selv.

Start med å:

Start med å rydde der veggedyrene holder til. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen og i minst i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre dager. Fryseren må være minimum -18C grader. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å børste sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og rommet rundt ofte. Minst en gang per dag i starten.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og legg den i søppelbeholderen utendørs. Da kan ikke veggedyrene rømme og infistere et nytt sted.

Her er noen andre tips

Anskaff en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr overlever i litt over 1 år uten mat, derfor er det fornuftig å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å kjøpe en ny, men pass på å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Noen ganger kreves det langt giftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. I de tilfellene må man benytte insektsmidler som ikke er lov til å håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger blod. Oftest suger de blod om natten. Bittene deres kan føre til ulike helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de visesNormalt er det kløe. Noen kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører noen smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose innebærer både å finne insektene og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å eliminere veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Kristiansand

Hvis du har problemer med veggedyr i Kristiansand{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!

Scroll to Top